Boktips Predikanten

Jag har precis läst ut Camilla Läckbergs bok Predikanten. Eftersom jag inte är så förtjust längre i deckare, så är det kanske inte så bra att jag skriver om deckare, men eftersom det är min blogg så gör jag det ändå! 🙂

När jag var yngre så läste jag nästan bara deckare. Först var det fem-böckerna och sedan blev det Kitty, för att övergå till mycket Ed Mc Bain. Men, som sagt, det känns lite som jag växt ifrån deckare. Dock lyckas jag ändå läsa en och annan mellan varven.

För ett tag sedan läste jag min första Camilla Läckberg och det var Sjöjungfrun. Eftersom jag, trots allt gillade den väldigt mycket, så var jag tvungen att ge mig på en till och nu råkade det alltså bli Predikanten!

Annars kan jag säga att Liza Marklund är en av de få deckarförfattare jag tycker om att läsa, särskilt de om Annika Bengtsson (vilket man knappt vågar nämna these days när Liza marklunds böcker börjar ifrågasättas så, även om det inte är de om Annika Bengtsson just… hehe)

Nåja, jag gillar ändå hennes sätt att skriva och innehållet i Annika Bengtsson-böckerna är verkligen bra, tycker jag.

Nåja, nu har jag alltså även fallit lite för Camilla Läckberg. De två böcker jag läst gillade jag, även om jag tyckte att Sjöjungfrun var mycket bättre än Predikanten!

Jag har svårt att betygsätta predikanten, så jag gör två alternativ:

I Deckar-grenen, ger jag boken fyra tonårsmorsor:

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

och i hela bok-grenen, får den endast en två och en halva. Detta innebär alltså att som deckare är den bra, men totalt som bok, så finns det mycket annat som är mer läsvärt! Med andra ord: gillar du deckare LÄS PREDIKANTEN! Är du tveksam till deckare, så välj något annat!

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Boktips Predikanten

 1. Jag har läst alla Camilla Läckbergs deckare. Avslutade precis Sjöjungfrun och jag har inte hämtat mig än. Vilken fruktansvärd historia. Vilken ondska.
  Jag har som sagt inte hämtat mig riktigt än.
  För min del tycker jag att ”Stenhuggaren” var den som var bäst men ”Predikanten” var också ok.

 2. Jag har läst alla Läckbergs och Marklunds böcker eftesom jag är deckarfantast och ÄLSKAR dem!
  Andra jag kan rekommendera är Helen Tursten (som skriver om Irene Huss) och Mari Jungstedt samt Ã…sa Larsson. SUPER!!! Men läs böckerna i ordning 😉

  KRAM

  Soulsisters senaste inlägg..Soulful Xmas – scrapkort

 3. Eva: Ja, just sjöjungfrun tyckte jag också var riktigt bra, trots att jag, som sagt, inte är någon deckarfantast!

  Soulsister: Tack för dina tips! Ja, just Marklunds böcker gillar jag också!

  Dina kommentarer är med! Jag godkände de så snabbt jag kunde! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.