Rest in Peace, min bloggsyster

Jag kan inte fatta att hon är borta! Sedan jag började blogga för över tre år sedan har vi varit nära, nära vänner. Jag benämner henne som en av mina tre närmsta vänner. Hon brukade kalla oss för systrar och det var den typ av relation vi hade. Men jag glömde säga det med de rätta orden. Med de där orden som jag känner i mitt hjärta, men aldrig tog i min mun.

Älskade syster. Helene. Hon är borta nu. Hon gick bort vid 10-tiden i morse och jag saknar henne redan så enormt. Jag skulle ringa ikväll efter jobbet. Vem kunde tro att vårt två timmars samtal i Söndags skulle bli det sista? Jag var inte beredd…

Helene lämnar fyra barn och barnbarn efter sig. Den där förbannade cancern tog hennes liv också. Jag känner smärta. Förtvivlan. En tomhet som bara Helene kunde fylla.

Jag kände henne först som Hulda på Spaces, när jag också bloggade på Spaces, min först blogg. Jag trodde då att hon hette Hulda, men det var ett bloggnamn som kom av Hulda Moder. Sedan började vi båda att blogga på Aftonbladet och genom Vendettanbettan lärde vi känna varandra även utanför bloggen. Där tog hon bloggnamnet Alma Mater, som alltså också betyder Hulda Moder. Slutligen byggde hon denna blogg åt mig och strax innan en till sig själv där hon kallade sig Alter Ego.

Jag känner mig förtvivlad. Just nu saknar jag ord…


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

62 svar på ”Rest in Peace, min bloggsyster

 1. Pingback: Ludmillas Blogg » Alter Ego är död

 2. Pingback: Tonårsmorsa » Lucka 10

 3. Ludmilla: Ja, jag är så tacksam att hon såg mig som sin syster och jag är så tacksam för allt hon har gjort för mig…! Men det gör så oerhört ont just nu…

  Cel’Dara: Ja, ibland är livet förbaskat orättvist! 🙁 Tack för omtanke!

  Margareta: Ja, jag saknar också de rätta orden och jag tycker också det gått allt för fort! Kram!

  Gerd Eriksson: Tack! Kram tillbaka! ♥

 4. Pingback: God natt, Helene | Basic personligt

 5. puppe: Varmt tack! Du ska veta att jag och Helene skrattat många gånger åt dina inlägg och kommentarer, i varsin telefonlur…! 🙂 Helene var toppen och hade mycket mer humor än vad som framgick av hennes blogg! 🙂 ♥

 6. Usch, saknar ord. Tänker på hennes barn och tänker på dig och tänker på henne, varför? Det är för sorgligt. Kram vännen

 7. Pingback: opassande » Blog Archive » Helene — allas vårt Alter Ego är borta

 8. Pingback: Alter Ego är död | Arvidfalk.se

 9. Mina varmaste kondoleanser vill jag ge. Helene var en underbar person och jag är tacksam över att ha fått känna henne. Mina tankar idag går till er nära vänner och familj.

 10. Pingback: Slumra gott « Frk F

 11. karin: Ja, det är det verkligen!

  sarah: Ja, det känns inte rätt alls.

  Ingrid: Tack!

  drf: Tack! Du ska veta att hon ofta pratade om dig med mig! 🙂

  Ratcher: Tack!

  Cissi: Tack för att du läser. Hoppas du låter dina andra syskon få ta del också. För er som inte vet så är Cissi Helenes dotter och om ni klickar på hennes kommentar ovan (namnet) så kommer ni till hennes inlägg om sin mamma!

  Soulsister: Ja, det är tungt just nu!

  Sofia: Ja, det är det!

 12. Pingback: Alter Ego får lära änglarna att blogga nu | Kulturbloggen

 13. Pingback: Vila i frid Alma ….. « Evas svammel

 14. Ã… jag blir så ledsen, så fruktansvärt ledsen för vad den hemska sjukdomen ställer till! Hon var verkligen en av de stora inom bloggvärlden och borde få ett pris. Eller hur?

  Mina tankar till henne och hennes familj och anhöriga; till dig som skriver så fint ger jag en stor, varm kram.

  Det finns inga ord som passar för sånt här.

  Kramar

  Madonnans senaste inlägg..Att bjuda in inbrottstjuvar

 15. Pingback: Tonårsmorsa » Brevet till min bloggsyster Helene

 16. Pysan: Tack! Det är himla tungt just nu!

  Gunilla: Ja, vi stod nära. Jag ältar det där samtalet om och om igen, men det går inte in att det är vårt sista telefonsamtal…!

  Ru*: Tack! Det värmer bra!

  Tizzel: Tack! Ja, jag förbannar den!!

  Trebarnsmamman: Tack!

  Badaren: Ja, hon visste verkligen hur man slängde käft! *Ler mellan tårarna…*

  Mrs Mulatt: Ja, även i vårt sista samtal så lät hon ”pigg”. Vem kunde tro att det skulle bli det sista?

  BaraLisa: Ja, hon hade en stark personlighet!

  Maja: Det är sant, men det känns också skönt att så många i bloggvärlden minns henne så starkt…

  Madonnan: Ja, det har du rätt i! Jag skulle genast nominera henne till ett pris om jag kunde!! Tack!

 17. Har ju inte träffat henne men förstått att hon var en väldigt speciell duktig och vacker kvinna med ett stort hjärta. Kram till dig och mina tankar går även till hennes barn

 18. tittar in och jag har varit inne hos Helen och tittat lite. Såg att det ska samlas in till cancerfonden. Margareth har säkert ngn fin bild vi kan använda då allesammans för att hedra henne den dagen.. kan det vara en bra idé tycker ni. Jag frågar henne nu..

  Många många omtankar till er som har det svårt nu när julen närmar sig.

  Kram Kärlek och ljus!

  Tindra-Annette Broströms senaste inlägg..FÖR TIDIG JULKLAPP RFID-CHIPS OCH 10 CC

 19. Pingback: Tonårsmorsa » Vår bloggvän begravs på måndag

 20. Jag visste inte heller detta..jag kände henne som hulda först och hon hjälpte mig att skriva några papper i hjälp mot myndigheter och jag fick en sån fin award föe min ena hemsida för mitt mod…Hon var så otroligt gullig och snäll och jag är så tacksam för hennes stöd i början av min kamp kram sussi

  sussis senaste inlägg..Lördag

 21. Pingback: Dilemma! « Herr Kobras iakttagelser!

 22. Pingback: Ludmillas Blogg » I kväll…

 23. Pingback: Tonårsmorsa » Helenés son Jimmy sjunger i Melodifestivalen ikväll

 24. Pingback: Tonårsmorsa » Helenés son Jimmy sjunger i Melodifestivalen ikväll

 25. Pingback: Alter Ego ville inte bli en reklampelare för blekta tänder

 26. Pingback: En liten hyllning till min mellandotter!

 27. Pingback: Ett år har gått…

 28. Pingback: Deepedition » Helene och Helene

 29. Pingback: Deepedition » Helene och Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Ego hjälpte mig genom de första jobbiga månaderna genom att tillsammans med Tonårsmorsa stötta mig i vissa specifika […]

 2. […] Personligt « Rest in Peace, min bloggsyster […]

 3. […] såg precis hos Fatou att Helene gick bort i morse. Hon var en mycket påtaglig del av mitt […]

 4. […] Daniel hittar jag till Tonårsmorsan som skriver och berättar att Helene på Alter Ego gick bort i morse. Jag är så ledsen att det […]

 5. […] når oss idag via hennes vänner Tonårsmorsa, Ludmilla, Trollhare och Daniel […]

 6. […] natt, Helene, Vila i frid, bloggmamma, Alter Ego är död, Rest in Peace, min bloggsyster, Den där jävla cancern. […]

 7. […] som bloggat om Helenes bortgång: Daniel, Tonårsmorsa, Arvid Falk och Ludmillas […]

 8. […] 11, 2008 av Eva Igår kväll kom budet att Alma Mater gått bort. För mig har hon alltid varit Alma. Här hemma pratar vi om henne som […]

 9. […] första möte var så underligt. Underligt för att vår vänskap genast blev så självklar. Du kom hem till mig, när jag hade stor sorg och du tog över mitt hem, […]

 10. […] När Helené gick bort den tionde December kom det som en fullständig chock för mig, trots att Helené (Alter Ego/ Alma Mater/ Hulda Norrköping) hade förberett oss alla. Hon visste vad som skulle komma, men jag hade lite svårt att ta in det… […]

 11. […] har jag bara läst några inlägg av i samband med Alter Egos hemska sjukdom och död som berörde så många i bloggosfären, så jag har ingen åsikt om den […]

 12. […] Hon ville ju så gärna få vara med om detta, men hennes cancer motverkade tyvärr detta. […]

 13. […] har sörjt min vän Helené sedan hon gick bort den 10:e december och jag har fortfarande lite svårt att ta det till mig att hon är helt borta! Det har inte gått […]

 14. […] har sörjt min vän Helené sedan hon gick bort den 10:e december och jag har fortfarande lite svårt att ta det till mig att hon är helt borta! Det har inte gått […]

 15. […] är nu åtta månader sedan Helené gick bort. Ã…tta månader låter ju ganska länge, men jag upplever ändå att det är alldeles nyss jag […]

 16. […] Väntan på döden för ett år sedan var tung och svår för oss alla. Inte blev det bättre av att vi vid samma tidpunkt fick besked om att min bloggvän och en av mina absolut bästa vänner Helené också hade fått obotlig cancer. Helené höll ut till den 10:e December. […]

 17. […] Ett helt år har hunnit passera. Ett år av sorg och saknad efter dig. Det har inte gått en enda dag utan att jag har saknat dig och tänkt på dig. Livet blir aldrig vad det var med dig. Du har lämnat ett tomrum efter dig och ja, Helené jag SAKNAR dig så mycket. […]

 18. […] på Tonårsmorsa och alla andra som precis som jag fått möjligheten att möta dig, få vara del i ditt digitala […]

 19. […] på Tonårsmorsa och alla andra som precis som jag fått möjligheten att möta dig, få vara del i ditt digitala […]