Avslöjad…

Mabou (6) kommer inspringande från förrådet med en påse i handen. Han häller ut innehållet på golvet och säger upprört:
Vad är det här? Menar du att det inte finns någon tomte?

Jag tittar på tomtekläderna och tomtemasken som ligger på vardagsrumsgolvet. Som en avklädd tomte, men finner mig genast:

Det är klart det finns en tomte!! Det där är kläder jag hade för några år sedan när jag var med i ett luciatåg och var tomtenisse…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Avslöjad…

 1. Det där är så synd att han upptäckte kläderna. Tessan trodde på tomten tills hon skulle fylla 12. Det trots att jag aldrig påstått att tomten fanns som att så var det utan om man trodde på tomten så fanns tomten. Samma svar fick hon på frågor om andra existensiella saker. Hon trodde och levde från dagen efter julafton med att planera vad hon särskilt skulle önska från tomten. Vi hade aldrig samma tomte. Det sista året var det också en helt okänd granne till mina föräldrar som hon inte kände.

  Tyvärr så hade han tydligen samma byxor på sig när vi alla stod utanför och väntade in tolvslaget. Då kommer det helt plötsligt: det er du som var julenisse fordi du har samme bukser”. Hon var arg länge på mig.

  Andra har tyckt att det var fel men för henne var det viktigt att få tro. Hon blev tom osams mellan varven med andra barn för att hon så starkt trodde på tomten men jag tycker ff det var rätt. Hon var lycklig i den tron.

  Ha en fin kväll.

  Kramar Carina

 2. Fransyskan: Ja, visst är den?!! 😉

  Cel’Dara: Japp! Ibland gäller det att ha svar på tal! 🙂

  Carina: Oj, det var länge. Så länge har inte mina barn trott, men jag hävdar fortfarande att den finns! Ja, vad härligt att få tro så länge! 🙂

  Ludmilla: Min mamma tyckte absolut inte det, därför har jag aldrig fått tro på tomten. Därför bestämde jag mig för att mina barn skulle få tro på den. Jag sörjde nämligen i många år att jag aldrig fått uppleva den där magiken under julen… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.