Stora Bloggpriset

Jag har alltid varit av den åsikten att de flesta bloggare har en plats i bloggvärlden. Både de som skriver om viktiga världshändelser, de som skriver om politik, krig och fred. Men även de som delar med sig i sin vardag, eller de som delar med sig av något omvälvande som skett i deras liv. Alla har vi en historia att berätta. Vissa gör det lite bättre och andra lite sämre. Men det som är viktigt är att man har möjlighet att dela med sig och som läsare har man möjlighet att ta del av, eller låta bli, vilket man vill.

Det finns bloggar som jag anser väldigt ointressanta och kanske till och med dåligt skrivna, men där jag tycker att människan bakom kommer fram så tydligt och att det verkar vara en fantastisk person. Sedan finns de bloggar som jag finner ointressanta och aldrig skulle lägga mer tid på att läsa, om jag konstaterat detta.

Ändå tycker jag att det är så oerhört viktigt att de finns. Jag tror att de flesta bloggar är viktig för någon och om det nu skulle finnas någon blogg som ingen annan tycker är viktig, så tror jag ändå att bloggaren själv får ut något av sitt skrivande och då tycker jag ändå att bloggen fyller en funktion.

Det som är väsentligt är att det finns en blogg för alla människor att läsa och jag tror att det är viktigt för vår utveckling att många människor har möjlighet att uttrycka sig, utan att ha ett offentligt ansikte utåt.

Samtidigt tror jag att man måste acceptera att det finns bloggar som är intressant för fler än vad andra bloggar är. Jag menar absolut inte att bloggar som inte har så många läsare, inte har existensberättigande. Tvärt om. På ett sätt är det ÄNNU viktigare att dessa mindre bloggar finns. Däremot måste man nog acceptera att det finns bloggar som många människor är intresserade av att läsa och det finns bloggar som inte så många är intresserad av att läsa. Att utse en ”bästa blogg” är väldigt svårt. Jag har flera favoriter själv som jag väljer att läsa olika dagar eller när jag är på olika humör.

I Februari kommer en stor blogg-gala att gå av stapeln i Stockholm. Bakom galan står Aftonbladet och Bloggportalen. Jag kommer att sitta med i juryn och jag ska även bjuda in en annan bloggare och vara med och nominera bloggar.

För två veckor sedan hade mitt val varit självklart. Det hade blivit Alter Ego. Nu har jag några jag bollar mellan, man jag tror ändå att jag har bestämt mig…! Man ska nominera olika bloggar i olika kategorier och det blir nog ganska svårt eftersom det finns väldigt många bra och välskrivna bloggar.

”Tanken med Stora bloggpriset är att premiera de bästa bloggarna i Sverige och inte bara de största”, säger Aftonbladets communitychef Andreas Aspegren.

Vilka bloggar skulle du önska att de blev nominerade? De sju kategorierna är som följer: Mode, Sport & Fritid, Livsstil, Politik & Samhälle, Vardag, Nöje & Kultur och Prylar & Teknik.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

11 svar på ”Stora Bloggpriset

 1. Jag skulle vilja nominera bloggarna
  Livet på min isbit, av islandsmamman för hennes skildringar hur det är att leva på Island just
  http://blogg.aftonbladet.se/24634
  och
  om livet i allmänhet och mitt i synnerhet av granntanten för hennes gripande och galghumoristiska berättelse om hur det är att förlora sin älskade bit för bit i en neurologisk sjukdom

  I vilket fall som helst tycker jag att du ska ta dig tid att läsa dom .. 🙂

 2. Gunilla: Vad roligt! Då kommer vi kanske att äntligen träffas!! 🙂

  anybody: Ska kolla in dina förslag. Vilken kategori funderar du på?

  Abbes pappa: Ja, det är svårt. Jag ska naturligtvis läsa bloggar som aldrig den! 🙂 Kram!

 3. Oj, du har ett hårt jobb framför dig att hinna med att kolla in massor av bloggar och ändå sköta din egen och din familj! Hoppas att den här bloggalan ger mer rättvisa och sköts snyggare än rixtävlingen och veckorevyns!
  Hehe, jag ska inte heller sticka under stol med att jag skulle kunna blogga häcken av mig för att få bli nominerad i någon kategori ;o)

  Kram på dig!

  mumaris senaste inlägg..Hey El Loke!

 4. Hej Tonårsmorsa! först och främst vill jag bara säga att jag verkligen diggar din blogg stenhårt! 😀

  Det andra är att jag skulle vilja nominera en blogg, den enligt mig absolut världsbästa bloggen som existerar nämligen http://twinhood.blogg.se/ , mina kusiners blogg och ja precis som man kanske listar ut när man ser namnet är dom tvillingar. Två väldigt unga & kloka (läs kloka med FET stil ;D) flickor.. eller kvinnor kanske jag bör säga när dom iår faktiskt hann fylla 18 🙂 Precis som dina barn har dom en halva från Gambia och en ifrån Sverige. I bloggen tar dom upp både vardagliga händelser som dom fyller med massa känsla & liv samt humor – och det på hög nivå! Men även allvarligare ämnen såsom kultur- identitet- politik- och världsfrågor. Jag anser eller tror verkligen att väldigt många kan lära utav dom, inte bara unga i samma ålder utan även äldre och yngre. Min inspirationskälla och mina hjältinnor! :’) Och det är på tiden att dom uppmärksammas! <3

 5. Pingback: Stora bloggpriset | Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Bloggat: Bimbo Boy, Tonårsmorsa, Annarkia, JMW, Signerat Kjellberg, TKJ, Borgarmedia: AB1, AB2, Läs även andra bloggares åsikter […]