Julklappar, presenter och en dag med ett toppen sällskap

Som en del av er känner till så är det snart min födelsedag, men eftersom den alltid kommer så nära inpå jul (jag fattar inte varför jag drabbas på samma sätt VARJE Ã…R??) och jag dessutom jobbar hela den kommande veckan, så bestämde jag mig för att bjuda några på tårta idag i stället. Det var ingen fest och inte ens en bjudning, utan helt enkelt bara lite tårta. Samtidigt passade vi på att fixa lite julgrejer. Isa, 15 (vem annars?) passade på att koka knäck och baka tårta. Jag, ena brorsan och hans sambo var och lämnade Mabou (6) på ett kalas på Nickis och medan vi väntade på honom så passade vi på att julshoppa lite.

Jag handlade faktiskt en fantastisk kombination av julklapp och födelsedagspresent till mig själv. Nämligen en sådan där ny liten bärbar dator. Jag ville helst ha en rosa, men de var visst slut. I köpet ingick ett spel, Nintendo DS som jag tänker ge till Mabou i julklapp (tur att han inte kan läsa min blogg själv, ännu). Problemet är att jag för övrigt hade handlat Mabou ´s julklappar klart med sedan kom jag på att i spelet ingår inga spel. Hmmm… Kollade lite priser och de billigaste verkar landa på typ 350 spänn. Snacka om att bli ruinerad. Det är INTE vad min plånbok accepterar just nu i alla fall. Hörde att man kan få tag på begagnade spel för typ en hundring, så det är vad jag ska försöka finna. Typ ett spel med Super Mario eller något liknande. Jag ska tillägga att Mabou aldrig fått se röken av det här dyra spelet om det inte hade ingått i köpet. Jag tycker det är sanslöst att barnens julklappar kostar så mycket att köpa.

Nåja, efter lite shoppande och hämtning av Mabou åkte vi hem. Jag gjorde i ordning lite pasta och kycklingsallad till mina få, men hungriga gäster. Jag hade min lilla älskade brorsdotter ”Kamelen” och hennes storebror ”Kribban” på besök också och hon blir roligare och roligare för varje gång jag träffar henne. Kribban var tyvärr sjuk, men han orkade i alla fall sitta uppe med oss. Han sa att han mådde något bättre i dag i alla fall. Vi var nämligen tveksamma in i det längsta till om de skulle kunna komma idag över huvudtaget.

Sedan kom min andra brorsa med sin sambo och även min bästa väninna Sofie. Trots att man inte riktigt tänker på födelsedagspresenter i min ålder (jag menar INTE att jag är GAMMAL, men jag är i alla fall ingen tonåring längre) så fick jag väldigt fina sådana.

Jag fick mobilen jag nämnde att jag gärna ville ha i förrgår, av mina barn. Jättesnygg färg, lila/svart metallic och liten och smidig. Jag fick också presentkort på en bokhandel, ett chokladfundue-set och en fantastisk massage-grej, rosa förstås.

Framför allt så var det väldigt trevligt att fira dagen tillsammans med folk jag står nära, men som jag inte ska fira julen tillsammans med (eftersom jag jobbar hela julhelgen).

Nåja, nu är en toppen dag slut och jag ska försöka sova, för i morgon behöver jag både tvätta, städa och göra en massa trista saker som ändå måste bli gjorda.

Det roliga med att bli lite äldre (jag skrev ÄLDRE, inte GAMMAL!!) är att man inte längre förväntar sig presenter, därför blir man så väldigt glad över att få presenter utan att haft några tankar på det.

En annan rolig sak var att min brorsa (Kamelens pappa) och hans familj och jag hade bestämt att vi, liksom förra året inte skulle köpa julklappar till varje barn, utan i stället en gemensam till hela familjen. När vi nu ändå träffades så valde vi att öppna de julklapparna redan idag. Det roliga var att de hade köpt ett charad-spel till oss och vi hade köpt… ett annat charad-spel till dem…! Haha… Av alla spel, puzzel och liknande som finns, ett otroligt utbud i alla affärer. Jag stod verkligen och kollade på säkert 50 spel innan jag bestämde mig…!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

13 svar på ”Julklappar, presenter och en dag med ett toppen sällskap

 1. Pingback: Tonårsmorsa » Dagens Kamel

 2. Cel ´Dara: Datumet kommer du ihåg helt rätt, men du får nog kolla almanackan en gång till på vilket datum det är idag! 😉 *Kanske lite julstress som får dig att tappa datumen* 😀

  Ludmilla: Se svar ovan. Ã…ldern? Jag vågar inte svara just nu, eftersom tävlingen i morgon har med det att göra, så då blir det lite för lätt…! 😉 Men ett tips är ju att kolla på förra året typ vid den här tiden… hehe

 3. Jodå, det är jag som fyllde år! Så jag hade ett litet tårtkalas igår och firade mig! =D Vi hade det jättetoppen. Lagom lite folk, och bara trevligt! =)

  Och nu ska jag rusa iväg in i myrstacken i stan och köpa de sista julklapparna! =O Usch usch. Men måste tyvärr göras!

  Ha en fortsatt trevlig söndag! =)

  Tinas senaste inlägg..Tårtan och lite till! =)

 4. Tina: GRATTIS till dig då!! Fyllde du igår också eller vilket datum fyller du precis? Lycka till med trängseln och stressen! 🙂

  Cel ´Dara: Haha, misstänkte att det var något sånt, för du hade ju full koll på vilken dag jag fyller år i alla fall! 😉 Kram! ♥

 5. Tina. Roligt!! 32? Men då är du ju bara barnet!! Själv fyller jag 25 i morgon igen… Otroligt att man kan fylla samma ålder så många år i rad, liksom…! 😉

  Johanna: Nej, men vad roligt! Eller rev han stället och jag borde skämmas nu? 😀 Haha… Kul att du kände igen honom, trots att han blivit så långhårig (han vägrar promt att klippa sig, till min stora förtret…!) Kram! ♥

 6. Pingback: Tonårsmorsa » Vilken jääävla natt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Personligt « Julklappar, presenter och en dag med ett toppen sällskap […]

 2. […] börjar massera hans ben. Först med händerna, sedan med den där massage-grejen jag fick i födelsedagspresent av brorsan och hans sambo. Det gick bra så länge jag masserade, men så snart jag höll på att slumra till så började […]