VINNAREN ÄR…

Ja, jag vill förstås börja med att säga MASSOR AV GRATTIS till vinnaren som blev, ingen mindre än:

SARAH

Det är alltså Sarah som vunnit hela tävlingen med 47 poäng! Du har alltså vunnit boken En Tonårsmorsa mitt i Livet!

Tröstpris har egentligen ingen vunnit, men eftersom det är fyra personer till,   utöver vinnaren som tävlat under mer eller mindre hela tiden, så tycker jag att alla dessa fyra ska få ett tröstpris också, så tröstpris går till:

Gerd Eriksson, 43 poäng

Cel ´Dara, 21 poäng

Eva, 39 poäng  

Melinda 45 ½ poäng.

Ett stort GRATTIS till er också!

Till er som vunnit ber jag er att maila mig på: tonarsmorsa@gmail.com så snart som möjligt och där lämna era fulla namn och adresser, så jag kan sända era vinster.

Det är alltså Sarah som vunnit hela tävlingen! Jag kommer nu att lista frågorna och vilka som hade rätt i varje fråga.

Lucka 1: Fråga: Vilken dag i veckan hade vi alltid gemensam storstädning när jag började blogga (vi försöker till viss del hålla det nu också, men är inte lika nitiska med vilken veckodag det ska ske!) ?

Rätt Svar: Torsdag är rätt svar och alla som svarade svarade rätt på denna fråga.

Lucka 2: Fråga: Vad är mitt smeknamn på min brorsdotter som heter Kornelia?

Rätt Svar: Kamelen. Alla som svarade, svarade rätt!

Lucka 3: Fråga: Vad var mitt smeknamn på Binta när hon skulle göra modellkarriär?

Rätt Svar: Tyra Banks/Miss Tyra/Miss Tyra Banks och Ms Tyra Banks, alla dessa varianter bedöms som rätt svar.

Lucka 4: Fråga: Vilken del av Sverige är jag född och uppvuxen i? (Ni behöver inte skriva precis staden, det räcker med att svara vilken del av landet)

Rätt Svar: Det rätta svaret är Norrland. Jag är född i Härnösand, uppvuxen i Sundsvall och bodde mina sista fyra år i Norrland, i en liten by som heter Söråker. Det innebär att alla som nämnt dessa platser får rätt, utom Börje, han fick ½ poäng, eftersom han svarade så säkert att jag kommer från Söråker, vilket är delvis rätt, eftersom jag bott där, men fyra år av mitt liv, känns inte direkt som att jag ”kommer” därifrån. Ã… andra sidan tror jag inte ”Börje” bryr sig eftersom han bara svarat på den frågan i hela tävlingen och inte har någon chans att vinna ändå…! 😉

Lucka 5: Fråga: Vilket av mina fyra barn spenderar minst tid hemma? (Även om h*n bättrat sig avsevärt de senaste månaderna)

Rätt Svar: Jai. Den var lite klurig eftersom Binta faktiskt flyttat hemifrån och sedan den frågan ställdes, så har det faktiskt ändrats, nu är det Binta som spenderar mest tid hemifrån, vilket är precis som det ska, med andra ord. Men alla som svarade på denna fråga, fick naturligtvis rätt!

Lucka 6: Fråga: Vem i familjen är duktigast på och tycker det är roligast att baka? (som för övrigt står och bakar chokladrutor just nu)

Rätt Svar: Inga tveksamheter. Det är Isatou. Alla som svarade fick rätt där!

Lucka 7: Fråga: Vem är “Gamla Bettan”?

Rätt Svar: Min cykel. Ingen tvekan där heller. Alla fick rätt!

Lucka 8: Fråga: Vad hette inlägget jag skrev om Jan Guillou och jultomten som är som en saga?

Rätt Svar: Tomten är jävligt förbannad på Guillou. Inlägget kan du finna HÄR! Alla fick rätt på den frågan också.

Lucka 9: Fråga: Vilken bloggare har jag mest kontakt med utanför bloggen?

Rätt Svar: Den här frågan blev tung eftersom personen gick bort följande morgon. Det var för övrigt hon själv som kommit på frågan. Eftersom hon funnits under olika bloggar, så kunde svaret se ut på flera sätt, så alla blev rätt. De namn som skulle ha blivit godkända är: Alma Mater, Oral ventilation, tangenterna glöder, Alter Ego, Resonerar, Hulda, Hulda i Norrköping och Helené.

Lucka 10: Fråga: I vilken del av Afrika ligger Gambia? Svaret ska vara öst-, väst-, nord-, syd- eller centralafrika.

Rätt Svar: Västafrika. Alla fick rätt!

Lucka 11: Fråga: Vilken stad bor jag och mina barn i?

Rätt Svar: Uppsala, alla fick rätt som svarat!

Lucka 12: Fråga: Vilket av mina barn är känsligast och gråter i kapp med mig i sorgliga program och börjar för övrigt alltid att gråta om jag gör det?

Rätt Svar: Jai. De som svarade fick rätt!

Lucka 13: Fråga: Inför en lucia, när jag hade flätat alla tre döttrarnas hår med långa, smala flätor i över en veckas tid för att de skulle vara fina inför jul och lucia, så åkte de, alla tre på en sjukdom och kunde ändå inte fira lucia i skolan. Vilken sjukdom var det de fick?

Rätt Svar: Vattkoppor. Alla fick rätt, som svarade!

Lucka 14: Fråga: Jag har skrivit om många olika artister som jag gillar. Vilken av följande artist tillhör inte mina favoriter och har jag följaktligen inte heller bloggat om?

Brenda Fassie

Tina Turner

Tracy Chapman

Bonnie Tyler

Sting

Youssou Ndóur

Lady Saw

Tanya Stephens

Beenie Man

Lucky Dube

Rätt Svar: Den här var en riktig kluring tydligen. Men svaret är Sting. Han har jag aldrig bloggat om. Konstigt nog hittade några inte Beenie Man, men om honom har jag skrivit HÄR och HÄR! Eva fann att jag skrivit ett inlägg om ”vardagsting”, men det gills inte, för det är ingen artist! 😉 Cel ´Dara var den enda som fick rätt på denna fråga!

Lucka 15: Fråga: Vad heter dansgruppen som Binta själv dansar i? (Alltså inte den dansgrupp hon är tränare för) Hela namnet krävs, med rätt stavning.

Rätt Svar: Zumbas. Endast två svarade på frågan, men de hade i alla fall rätt!

Lucka 16: Fråga: Vilket av mina barn slog en krokodil med en pinne, som barn?

Rätt Svar: Binta. Om det kan du läsa HÄR!

Lucka 17: Fråga: Två av mina barn är riktiga pratkvarnar som pratar konstant. Vilka?

Rätt Svar: Jai och Mabou. Om det kan du läsa HÄR! Där var det också en hel del tveksamheter. Här hemma är det dock ingen tvekan…! Under fliken Personligt har jag skrivit en del om det.

Lucka 18: Fråga: I början av 2008 började jag läsa radiokåserier för Radio Uppland. Men vilken månad läste jag upp den första?

Rätt Svar: I Februari började jag läsa kåserier i Radio Uppland. Många svarade till och med datumet, vilket inte ens var nödvändigt men ett extra-plus i kanten, även om det inte blir någon bonuspoäng!

Lucka 19: Fråga: Vilken av döttrarna har kämpat hårdast i skolan och verkligen slitit?

Rätt Svar: Isatou. Här verkar det ingen tvekan heller. Det här har jag egentligen inte bloggat om, därför tycker jag att ni som svarat rätt här verkligen på många sätt ”känner oss” i familjen genom bloggen!!

Lucka 20: Fråga: Vilket superhjältenamn kallade jag Mabou för när jag började blogga?

Rätt Svar: Spiderman eller Spindelmannen. Ingen tvekan där heller.

Lucka 21: Fråga: Mitt nuvarande jobb brukar jag inte gå ut med i bloggen, men mitt förra yrke skrev jag om ibland. Vilket yrke var det?

Rätt Svar: Säljare eller Försäljare är rätt svar. HÄR har jag skrivit lite om det, bland annat. Här hade Sarah skrivit försäljare av datautbildningar och det svaret var inte bara rätt utan också imponerande!! 🙂

Lucka 22: Fråga: Idag, den 22:a December är det min födelsedag, men vilket år är jag född?

Rätt Svar: Jag är född den 22/12-1970. 1970 är alltså det rätta svaret, även om Agge försökte gratta mig lite för tidigt i år!

Lucka 23: Fråga: Vad heter den rökelse som är väldigt vanlig i Gambia?

Rätt Svar: Churay, är det rätta svaret. Mer om det har jag skrivit HÄR! Jag kan samtidigt meddela att det är det hemliga tröstpriset, som nu inte är hemligt längre. Så för er fyra som vunnit det, läs gärna det inlägget igen, för att veta hur ni ska använda den.

Lucka 23: Fråga: Den sista frågan i denna bloggkalender är egentligen ingen fråga, utan jag vill att du ska beskriva mina och mina barns personligheter så gott du kan. Du får ett poäng för varje rätt du prickar och ett minus för varje fel. Du får skriva max fem personlighetsdrag på varje person.

Rätt Svar: Här finns det egentligen inget rätt svar, men jag kan meddela att alla ni som svarat blev godkända och här förvånas jag återigen över er kännedom om både mig och barnen.

Om du nu var med i tävlingen med förhoppning att vinna min bok: En tonårsmorsa mitt i Livet, men inte gjorde det, så kan du ändå beställa den HÄR!

Till sist önskar jag er alla en riktigt toppen fortsättning på julhelgen!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”VINNAREN ÄR…

 1. Grattis Sarah.
  =)

  Vad spännande med tröstpriset.
  *hjular omkring av glädje*

  Fast lite grämer jag mig nog. Jag har alltid ansett att jag INTE är tävlingsinriktad men Puppe påstår att han träffat få människor som är så tävlingsinriktade som jag och jag börjar nästan tro att han har rätt.
  😉

  Evas senaste inlägg..En bra julafton …..

 2. Jag hittar fortfarande inte Youssou Ndóur. Och jag tror att de som inte hittade Beenie Man inte gjorde det för att de skrev ihop det som ett ord, utan mellanslag alltså.

  Och okej. Nu fattar jag varför jag inte hittade Youssou Ndóur! Jag kopierade in namnet i sökrutan, och tidigare när du har skrivit om honom har du skrivit namnet utan den där grejen över oet! Youssou Ndour, alltså.

  Tänka sig att det är Jai som är den ena pratkvarnen! Jag har ju läst det under ”Personligt” flera gånger kom jag på, men på något vis har jag inte kunnat sudda ut bilden av Binta som pratkvarn sedan jag såg en video med henne här. 😀

  Grattis till Sarah i alla fall!
  Och till oss andra med så klart 😉

  Jag mejlar namn och adress lite senare idag.

  Kram!

 3. Eva: Ja, ibland krävs det att någon annan talar om ens egenskaper för att man ska inse dem! 🙂 Nåja, jag är på G att skicka tröstpriserna! 😉

  sarah: Men nu drog du hem hela vinsten! 😀 Grattis igen! Jag är på G att skicka era priser. Har köpt hem vadderade kuvert nu i alla fall. Better late then never. Boken är för övrigt i mycket finare kvalité än jag kunde tro. Inte alls med pocketkänsla! Hoppas du blir lika nöjd som mig!

  mindy: Ja, du ser. Det är inte lätt att finna allt som skrivs. Även ditt pris på väg…!

  Johanna Sjödin: Ja, jag kan säga så att jag bodde ju i Söråker under fyra år i min tonår.Jag flyttade därifrån på skolavslutningen i nian och jag flyttadde dit på sommarlovet när jag skulle börja sjätte klass. Som i alla mindre orter så är det så att ”alla känner alla”. Jag tror också att det är viktigare att känna att man ”passar in” på ett mindre ställe, annars tror jag att man lätt kan känna ett utanförskap.

  Det jag tyckte var positivt med Söråker när jag bodde där 1982-1986 var fram för allt att Kicki på Folketshus var väldigt engagerad i ungdomar. Jag gillade också den där småbygdskänslan av att man alltid sprang på folk man kände. Jag har inte så mycket varken gott eller ont att säga om själva Söråker.

  Däremot kan jag säga att det under dessa år var den tid jag själv mådde väldigt dåligt. Jag var destruktiv och jag mådde verkligen inte bra!! Det kan jag knappast lasta Söråker för, däremot så blir det svårt att skriva så mycket positivt om en plats som man själv asossierar med så mycket negativt. Jag tror därför inte att jag är rätt person att fråga. Däremot kan jag säga att jag har trivts bättre med mitt liv sedan jag flyttade därifrån. Om det handlar om Söråker eller mig själv låter jag vara osagt…!

  För mig var det ett lyft att flytta, men det är svårt att råda någon annan. Jag tänker mycket tillbaka på mnänniskor jag kände i Söråker under de år jag bodde där och det finns många trevliga prickar i Söråker. 🙂 Däremot har jag aldrig övervägt att flytta tillbaka.

  Hälsa Söråker från mig! 😉

 4. Pingback: Tonårsmorsa » Palestinakonflikten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] (som för övrigt vann min bloggkalendertävling ) […]