Vår bloggvän begravs på måndag

När Helené gick bort den tionde December kom det som en fullständig chock för mig, trots att Helené (Alter Ego/ Alma Mater/ Hulda Norrköping) hade förberett oss alla. Hon visste vad som skulle komma, men jag hade lite svårt att ta in det

På måndag ska Helene begravas i Norrköping. Jag hade sökt semester för att kunna delta, men eftersom jag ännu inte har fått svar, så blir det svårt för mig att planera in begravning i Norrköping nu, även om jag skulle få den beviljad. Det krävs trots allt lite planering när man bor själv med flera barn och ska iväg en så pass lång väg, framför allt när man inte har bil och körkort (jag borde verkligen sätta igång med de där körlektionerna nu, inget ont om Gamla Bettan i all sin glans, men Norrköping mitt i vintern, då får jag nog fundera en gång till…)

Helene sa i alla fall ifrån om en massa blommor, dels sa hon det till mig någon vecka innan hon gick bort, men hon har också lämnat brev efter sig till sina barn att hon inte vill ha blommor, däremot så önskar hon att de som hade tänkt skänka blommor, i stället ska sätta in pengar på Cancerfonden.

När Helene gick bort så var det många bloggare som skrev inlägg om henne. Många som skrev att de fått hjälp av henne. För er som nu vill hedra Helene får gärna sätta in några kronor på Cancerfonden. Sätt in pengar på Cancerfonden, Fonus Öst (klickbar länk) och märk talongen Heléne Almgren 12 Januari 2009.

Vendettanbettan har också skrivit om det HÄR! (Tack för infon, vännen!)

På måndag kommer jag att ha en liten minnesstund för Helene på min blogg, för er som vill dela en stund här och inte har möjlighet att åka på begravningen!

Poolen som Helene köpte till mig och barnen förrförra sommaren:

Bloggat om Helenes bortgång:

Cissi (Helene ´s dotter)

Tonårsdotter (Min dotter)

Kulturbloggen

Ludmilla

Arvid Falk

Trollhare

Frk F

Daniel Brahneborg

Gunilla

Opassande

Tindra-Annette

Mina Moderata Karameller

Deepedition

Teflonminne

Evas svammel

Sugbloggen

Scaber Nestor

Kyrksyster

Madonnan

Stationsvakt

Puppe

Oväsentligheter

Beas tankar

Kamferdroppar

Signerat Kjellberg

Bisonblog

Soulsister

Jardenberg

Thomas Hartman

Jigartala

Bloggtidningen

Kattkorgen

Mumlan

Karolina Lassbo

Bloggstafetten

Schmut

Kortare Tankar och Updates

Darkangel och Mumma

Agge the little angel

Pysan

Vendettanbettan

Signerat Kjellberg

Rosa Tankar/Händelser

Reflektioner/Margareth Osju

HelenaQ

I sanningens namn

(Listan fortsätter uppdateras när jag finner nya inlägg om Helenes bortgång)

Till sist: TACK Helene för att jag fått känna dig. Tack för att jag fick vara din syster. Tack för att du skällde på mig tills jag började länka ordentligt (jag vågar knappt skriva ett ord nu utan att länka, för jag hör fortfarande hur du skäller på mig) och tack för att du var den person du var! Vila i frid.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

22 svar på ”Vår bloggvän begravs på måndag

 1. Pingback: begravning « the real mymlan

 2. Att det inte till Cancerfonden Norrköping specifikt, utan att om man gör en minnesinsättning, vill Cancerfomden att man talar om namn på den avlidne och vart minneskortet ska skickas; Till Fonus Öst som är klickbart däruppe.

  Vbs senaste inlägg..Uppdatering

 3. Pingback: Vidarbefordrar « - Frk F -

 4. Pingback: opassande » Blog Archive » Nedslag i det digitala samhället

 5. jag lägger ut bilden nu om du inte har fått den från Margareth..

  den heter spår i snön..tänkte vi bloggare kunde ha den på måndag.. jag kommer lägga ut den på lördag då jag ska vara borta på sammanträde hela dagen..har försökt att leta efter en mailadress till dig men hittar ingen…

  hoppas du har det någolunda bra..’
  Kram från tindra66

  Tindra-Annette Broströms senaste inlägg..INTRYCK, AVTRYCK OCH IMPRESSION MANAGEMENT

 6. Pingback: ALTER EGO GJORDE BÃ…DE INTRYCK OCH AVTRYCK, SPÃ…R I SNÖN AV MARGARETH OSJU BILD TILLÄGNAS EN SAKNAD BLOGGVÄN! « OSÄKERHET OCH TYSTNANDET

 7. Pingback: ALTER EGO GJORDE BÅDE INTRYCK OCH AVTRYCK, SPÅR I SNÖN AV MARGARETH OSJU BILD TILLÄGNAS EN SAKNAD BLOGGVÄN! « OSÄKERHET OCH TYSTNANDET

 8. Pingback: Tonårsmorsa » Det kom ett mail…

 9. Pingback: Tonårsmorsa » Minnesstund för Helene (Alter Ego)

 10. Pingback: Vidarbefordrar « Florsocker

 11. Pingback: Vidarbefordrar | Frk F

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] cancer, cancerfonden, Heléne |   På måndag begravs Alter Ego. Tonårsmorsa har skrivit instruktioner för den som vill hedra hennes minne med en gåva till cancerfonden, några blommor ville hon inte […]

 2. […] måndag ska Alter Ego begravas.Tonårsmorsa har skrivit instruktioner för den som vill hedra hennes minne med en gåva till cancerfonden. Alter Ego var bestämd med att […]

 3. […] Omröstningen för Björn Wadsröms Ã…rets Blogg 2008 pågår för fullt, och förutom att rösta på mig finns det flera bra bloggar där att välja mellan. Bland andra kan man rösta på Helené — Alter Ego — som begravs på måndag. Hon ville att man hellre ska skänka till cancerfonden än skicka blommor. Tonårsmorsan har all information. […]

 4. […] skrev härom dagen att jag inte tror att jag har möjlighet att ta mig till Alter Ego ´s begravning av olika […]

 5. […] bästa och närmsta vänner att begravas. Jag skrev härom dagen, när jag fortfarande trodde att jag inte skulle få möjlighet att vara med vid Helene ´s begravning, att jag skulle hålla en minnesstund för Helene här på min blogg. Tack vara att jag fick […]

 6. […] cancerfonden by Flingsalt På måndag ska Alter Ego begravas.Tonårsmorsa har skrivit instruktioner för den som vill hedra hennes minne med en gåva till cancerfonden. Alter Ego var bestämd med att […]

 7. […] mån ­dag ska Alter Ego begra ­vas.Ton ­årsmorsa har skri ­vit instruk ­tio ­ner för den som vill hedra hen ­nes minne med en gåva till can ­cer ­fon ­den. Alter Ego var bestämd […]