Vilken jääävla natt!!

När rubriken ser ut så, då skulle det ju kunna betyda att jag slagit klackarna i taket och partat heeela natten lång. Det skulle också kunna innebära att jag rumlat runt i sänghalmen hela natten och är Uppsalas lyckligaste kvinna…

Tyvärr stämmer inget av dem, men att jag har haft en jääävla natt, det kan jag inte förneka. Igår när jag kom hem från jobbet var jag så otroligt trött, så jag åt bara lite mat och slängde in en blogg, sedan gick jag och Mabou och la oss redan klockan 19.00. Vi var trötta båda två efter dels för lite sömn och för mycket i huvudet den senaste tiden. Vi la oss och läste sagor. Sedan somnade vi.

Mitt i natten vaknar jag av att jag hör någon tassa runt i mitt rum. Jag tänder sänglampan och tittar upp. Det är Jai (17). Jai: Mamma. Var är din cykelnyckel?

Jag: Va? Vad ska du ha min cykelnyckel till mitt i natten?

Jai: Asså jag ska bara hem till min kompis ”H” och lämna en grej. Jag kollar min mobil och ser att klockan är TJUGO I TRE PÃ… NATTEN!!

Jag: Jai! Det där med ut och cykla nu kan du FET-GLÖMMA!

Jai: Va? Varför då? Det är ju en skitviktig sak!!

Jag: Det skiter jag i, nu ska du SOVA!! Allt annat kan du lösa i morgon. Jag går ner till vardagsrummet och ser Binta som är hemma på besök sitta vid datorn.

Jag: Klockan är mitt i natten, jag ska upp och jobba om några timmar och ni sitter uppe! Gå omedelbart och LÄGG ER!!

Binta: Meeh… Asså, vi kan inte sova nu… Jag: Jag vill inte höra, ni ska gå och lägga er. NU! Punkt!! Jag går upp och lägger mig igen.

Jag är inte ens säker på att jag somnar om helt när jag hör Mabou (6) börja gny och gnälla. Jag: Vad är det Mabou? Mabou: Jag har jätteont. Jag har både växtvärk och ont i magen!! Jag börjar massera hans ben. Först med händerna, sedan med den där massage-grejen jag fick i födelsedagspresent av brorsan och hans sambo. Det gick bra så länge jag masserade, men så snart jag höll på att slumra till så började han jämra sig och gråta igen. Jag somnade om och vaknade av att han gick av och an på sovrumsgolvet och grät. Då gick jag ner för att hämta alvedon till honom. Jag hittar Binta och Jai snarkandes på nedervåningen. De som inte skulle kunna somna… Efter en stund och efter lite alvedon så slutade Mabou gråta och jämra sig.

PRECIS när jag somnat om så börjar han gråta igen för att han hade magsmärtor. Vid det här laget var det snart dags för oss att kliva upp, men Mabou somnade i alla fall till en stund. Själv gick jag och duschade, sminkade mig och klädde på mig. Sedan var det dags att väcka Mabou. Jag höll på i 45 minuter, men han vaknade inte ens, trots att jag till och med lyfte upp honom ur sängen och ställde honom på golvet, så fortsatte han sova.

Efter 45 minuter sa han att han inte kunde gå till skolan för att han hade för ont i magen och benen. Jag ringde och sjukanmälde honom och han somnade genast om. Efter några timmar vaknade han och det första han sa var: ”Va? Ska inte jag gå till skolan idag?” Han minns alltså inte ens att jag hade väckt honom… Han var relativt pigg en stund, men sedan kom växtvärken och magsmärtorna tillbaka. När Mabou till slut kom ner till köket så var Binta där. Binta: Oj, vad lång du har blivit! Mabou: Ja, jag vet, det är därför jag har haft så mycket växtvärk hela natten…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Vilken jääävla natt!!

 1. Har varit här och läst en del men detta är första gången jag skriver 🙂 låter som en jäklig natt! Mina tonåringar har tack och lov klarat sig ifrån växtvärken på nätterna, men dottern har haft riktiga problem dagtid, det har kommit i två omgångar, en vid 6 års åldern och en vid 10 års åldern. Hon växer fortfarande mycket men värken är borta, tack och lov 🙂 hoppas ni får en bättre natt inatt

  Aylas senaste inlägg..Taco köttfärsomelett i ugn

 2. Haha! Lilla Mabou..Jobbig natt.
  Jag ville bara säga hej och att jag hittade din blogg av nån slump, kollade runt på internet. Sträckläste den en natt och några dagar senare ser jag dig på Insider och ba NÄMEN det är ju HON! Tycker din blogg är jätteintressant, igenkännande och rolig. Ha det bra! // Pascale

  Pascales senaste inlägg..Strömavbrott fo shizl.

 3. va!!!!
  ska du klippa av halva manligheten på min systerson!!!!!!!
  Sedan har du mage att ge honom massa pengar för att jag inte ska kunna övertala honom att låta bli,

 4. Lyckliga Gränden: 🙂

  Ayla: Kul att du läser och kul att du lämnade ett litet avtryck!

  Pascale: Tack så mycket för din värmande och fina kommentar!! Roligt att du gillar min blogg! ♥

  Gerd Eriksson: Nej, det är inte kul att vaka på nätterna, men jag minns själv hur ont det gjorde med växtvärk! Kram!

  Ister: Ja, det tror sjutton att det gör ont då! 🙁

  5barnunder6år: Hehe… Så hamnade du på min blogg och blev genast av med det önsketänkandet…! 😉

  en upprörd morbror ante: Nej, inte halva manligheten, bara skinnet! 🙂 Det var dessutom hans pappa som mutade honom med mest pengar, fast allvarligt så har han tjatat en del om detta innan vi erbjöd några sköna slantar…! 🙂

 5. Pingback: Tonårsmorsa » Nattlig aktivitet igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] senaste tiden har det varit ganska mycket nattlig aktivitet i mitt hem, skulle man kunna tro. Härom natten fick jag knappt en blund i ögonen för att Mabou hade växtvärk. Tyvärr har det där fortsatt hela helgen. Han har haft mycket […]