Palestinakonflikten

Jag brukar inte skriva så mycket om politik i min blogg, vilket egentligen är ganska underligt eftersom jag har en bakgrund som politiskt aktiv i min ungdom och även om jag delvis ändrat en hel del inställningar sedan dess och dessutom inte längre är politiskt aktiv, så anser jag mig fortfarande vara en politisk person som till exempel aldrig skulle ligga hemma på soffan under ett val.

Nåja, min blogg är ju inte alls politisk även om jag anser att alla ens åsikter i samhället härrör från ens politiska åsikter. Givetvis är jag medveten om att min politiska inställning genomsyrar min blogg på annat vis än med politiska inlägg, framför allt genom mina åsikter i andra, kanske framför allt sociala frågor.

Men det finns mycket att säga om konflikten i Palestina och jag är berörd och upprörd över hur det Palestinska folket behandlas av Israel. Det finns säkert tusen orsaker men jag finner inte en enda ursäkt till att förtrycka ett folk. Men det finns många andra bloggare som uttrycker det bättre än mig och som jag anser har mycket bättre kunskaper om konflikten i Palestina, så jag ger dem ordet:

Sarah (som för övrigt vann min bloggkalendertävling 🙂 ) skriver:

En blogg som jag precis har hittat är Den ocensurerade versionen av mitt liv.

Hon länkar till en protestlista som man kan skriva på. Klicka HÄR! Petitionens grundtext finner du HÄR och om du vill läsa på Svenska så kan du se den HÄR (direktöversättning, vilket inte är helt ofelbart, men begripligt).

En pojkes död filmas HÄR (VARNING FÖR STARKA BILDER)

Ett gladare sammanslutning:

Just nu pågår demonstrationer över hela världen. I Stockholm uppges över 5000 demonstranter samlas just nu. Jag och Binta (min äldsta dotter 19 år) hade planerat att delta i demonstrationen i Uppsala, men hade tyvärr missuppfattat tiden.

Just nu: Israel varnar för ny offensiv i Gaza.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

17 svar på ”Palestinakonflikten

 1. Det är fint att du uppmärksammar detta. Att inte säga ifrån när sådana brott mot människor begås är som att acceptera att det sker. Man behöver inte vara expert inom palestina-Israel konflikten och man kan stödja vem man vill politiskt men man ska SÄGA IFRÃ…N när sånt här våld riktas mot civila och oskyldiga.

  Själv demonstrerade jag idag i Göteborg. Det var härlig stämmning och skönt att se att så många bryr sig.

 2. Du har så rätt. Jag kan inte förstå hur någon överhuvudtaget kan anse det berättigat att döda barn och andra civila på det sätt som Israel gör just nu i Gaza. En kompis skickade en film som var tagen med mobil vid en skola som nyss bombats och det var det värsta jag sett i mitt liv. Kroppsdelar överallt. Små barn, bebisar i famnen på sina föräldrar. Döende människor slitna itu. Runt omkring dem sprang överlevande runt och skrek i panik. Tårarna bara rann. Vad är det för oerhört grymma människor som med vett och vilja utsätter andra för detta? Att bomba det tättbefolkade Gaza som ingen får lämna är ju som att stänga in djur i en bur och sedan sätta igång och bomba tills alla är döda. Att världens länder inte reagerar starkare på detta är skamligt. Alla borde kräva av Israel att omedelbart upphöra med sina stridshandlingar. Jag har också ett tips om en namnlista som det kan vara värt att skriva på, kommer här: http://www.avaaz.org/en/gaza_time_for_peace/?cl=165480948&v=2641. Sedan tycker jag också att det är lite hoppfullt att det finns Israeliska människorättsgrupper som rapporterar till Israel om det som händer i Gaza: http://gazaeng.blogspot.com/
  Vi hörs!
  kram från mig!

 3. Liksom du vill jag helst inte skriva om elände i min blogg – men jag gjorde också undantag för Gaza-konflikten. Det känns fruktansvärt att båda sidor får hålla på som de gör och civila blir offer för politiken. KRAm till dig och tonåringarna.

 4. Katya: Ja, vissa saker känns det viktigt att ta ställning i. Det brukar bli en fin gemenskap när man kämpar gemensamt för något!

  Aminata: Jag har skrivit under denna insamling också. Ja, det är viktigt att ta aktion och det är helt obegripligt att man kan försvara dödandet av barn. Din andra länk är bra, viktig och hoppfull! Kram!

  sarah: Tack för att du skrivit så bra! 🙂

  Ister: Ja, det är en liten uppoffring men ändå så värdefull.

  amanda: Jag ska kolla in det! Tack!

  Eva-marie: Ja, det finns en gräns för hur opolitisk man vill vara i bloggen, även om det inte är en politisk blogg i sig! Jag ska läsa ditt inlägg!

  kochana: Det kanske inte hjälper direkt, men jag har en känsla av att det blir svårare att rättfärdiga onda handlingar om man ser att det finns en större opinion, än om det bara är några få som protesterar, så i det långa loppet tror jag att det kan hjälpa, även om det är svårt att se en direkt förändring.

  Daniel o tomas: ska kolla den…

 5. Pingback: Tonårsmorsa » 900 civila döda sedan förra månaden

 6. Pingback: Tonårsmorsa » Palestina (OBS! Starka bilder)

 7. Tack för att du uppmärksammar Israels förintelse av det Palestinska folket. Själv tog jag mina tonårsdöttrar på demonstration i Malmö. Kände att vi måste göra något..Har inte demonstrerat sedan jag var tonåring på 70-talet. I vår familj bojkottar vi numera frukt o grönt från Israel. Att du skriver om detta på din blogg betyder mycket.

 8. Till Anette:
  exakt HUR skulle Israel förinta det palestinska folket ditt mongo?
  Det finns mer än fyra miljoner palestinier, ser du någon risk för att dessa ska försvinna som folkgrupp?

  Herregud vilka åsnor…
  Am Yisrael Chai!

 9. Anette: Ja, jag tycker denna fråga är mycket viktig och behöver uppmärksammas!

  Mjauv: Ja, om man lyckades utrota sex miljoner judar under andra världskriget med fruktansvärda metoder, så borde det väl gå att utrota fyra miljoner Palestinier med lika grymma metoder?

  Nästa gång du kommenterar vill jag också be dig hålla en bättre ton än den du håller ovan. Det är inte okej att kalla folk mongo för att man inte delar åsikt och sitter bakom en dataskärm och slipper fejsa folk!

 10. Till Mjauv: Ditt språkval säger mer om dig än om mig och jag tänker inte kommentera ditt inlägg mer än att det är bra att världen uppmärksammar Staten Israels mord på barn och civila.

 11. Jag har inga problem med att ”fejsa” folk. mjauv@live.se är min e-mail för den som önskar kontakta mig.

  Tonårsmorsa:
  Hur många israeliska koncentrationsläger känner du till?
  Alla idiotiska jämförelser mellan Auschwitz och Gaza undanbedes.
  Hur många israeliska dödsläger känner du till?

  Om du läser igenom konflikten i MÖ och tittar på SAMTLIGA krig som Israel varit inblandade i samt intifadorna så kommer dödssiffrorna på den arabiska sidan sammanlagt inte överstiga 100 000 och då är en skrymmande majoritet militära förluster. Då snackar vi mer än 60 år av krig.
  Titta även på hur konflikterna startade!
  Kriget 48: Arabländerna anfaller
  Kriget 56: Egyptisk blockad
  Kriget 67: Arabländerna samlar arméer vid Israels gränser
  Kriget 73: Arabländerna anfaller
  Kriget 82: Palestinska terroraktioner
  Intifada 87: Palestinier ’anfaller’
  Intifada 02: Palestinierna ’anfaller’ igen
  Kriget 06: Hizbollah anfaller
  Kriget 08-09: Palestinska terroraktioner

  Om du inte kan se det bisarra i att jämföra det med nazisternas massmord på 10 miljoner civila under ett par års tid så är du antingen väldigt dålig på matte eller dum som en stubbe.
  Men du vet nog, i ärlighetens namn,
  hur orimlig jämförelsen är, du gör den ändå eftersom du liksom de flesta andra svenskar är slevmatad sedan koltåldern med sådan här gallimatias och är för lat för att läsa på om konflikten själv.

  Anette:
  Mitt språkval säger faktiskt väldigt mycket om dig eftersom du får den sortens bemötande som du är värd.

  ”det är bra att världen uppmärksammar Staten Israels mord på barn och civila”
  Jaså barn är inte civila i dina ögon? Du är ju så jävla slug att jag himlar med ögonen här borta i Hägersten!

 12. Ja jag glömde nästan!
  Jag vill lyckönska dig till din bojkott av avocados och sharonfrukter Anette, vad annat kan få sionisterna på fall?

  Om du hade haft den minsta insikt i israelisk ekonomi så hade du förstått att fruktförsäljning är det sista Israelerna oroar sig för.

  Men det är ju så klart tråkigt för de israeliska araberna och ha mizrachim som är de som står för merparten av fruktodlandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Det skrivs en hel del om konflikten i mellanöstern och alla de Palestinier som dödats. Helt rätt. Det SKA uppmärksammas. Vilket jag gjorde i ett inlägg nyligen som du kan läsa HÄR! […]

 2. […] har skrivit om konflikten Palestina-Israel tidigare. Men nu hittade jag ett inlägg med bilder som berörde mig oerhört. Det är andra gången […]