Nattlig aktivitet igen

Den senaste tiden har det varit ganska mycket nattlig aktivitet i mitt hem, skulle man kunna tro. Härom natten fick jag knappt en blund i ögonen för att Mabou hade växtvärk. Tyvärr har det där fortsatt hela helgen. Han har haft mycket växtvärk om nätterna, men även på dagarna.

I natt var det dags igen. Dock inte med växtvärk. Vi var vakna till sent, sent på natten. Så gick jag och la Mabou (6) och Jai (17) gick och la sig. Själv låg jag i sängen och läste en bok. Binta (19) som är hemma på besök var vaken på nedervåningen med Isatou (15) som satt och gjorde skolarbete. När Isa var klar så gick hon in på sitt rum och tränade på sin boxningssäck, som hon brukar göra på kvällarna innan hon lägger sig. Binta följde med och satte sig på Isa ´s säng.

Efter en stund fick jag ett sms från Isatou: ”Kom ner fort”.

Eftersom det var mitt i natten, blev jag jätterädd för att det hänt något, det är sällan Isatou stör mig när jag gått och lagt mig, så jag slet åt mig morgonrocken och smög ner. När jag kom fram till trappan såg jag att det var helt nersläckt i vardagsrummet och köksdörren var stängd. Jag smög fram till köksdörren och öppnade den försiktigt. Jag såg att det var helt mörkt i köket med och sedan dök det upp en figur som var på väg ut ur köket. Jag skrek. Hon skrek. Det var Binta. Hon blev så rädd att hon började gråta, efter att hon lugnat ner sig något började hon och Isatou förklara att det stod en mördare utanför köksfönstret och knackade på. Precis efter mig kom Jai sömndrucket ned i köket: ”Vad är det som har hänt?”

Jag: Men hur vet ni att det är en mördare?

Binta och Isa (förnärmat): Ja, men det syns ju på honom!!

Jag: Okej. Men frågade ni inte vad han ville då?

Binta och Isa (chockat): Men tror du vi har öppnat eller??

Jag: Men det kanske är en skum figur som stryker omkring bara?

Binta och Isa: Ja, en skum taxichaufför.

Jag: Taxicahufför?

Binta och Isa: Ja, han sitter i taxin utanför nu.

Jag tittar ut och ser att det faktiskt sitter någon i taxin utanför. Jag går fram till fönstret och barnen börjar förklara att han knackat på och börjat vinka och hur de släckt alla lampor för att han inte skulle se dem och att de stod bakom gardinerna för att försöka gömma sig, men inte vågade gå förbi fönstret. Isa skrattar som hon alltid gör när hon blir nervös och Binta skakar i hela kroppen medan hon, tidvis skrattande och tidvis gråtande ska förklara hur de smsáde mig och hur smsét inte gick iväg först och hur någon av dem fick sms av någon annan och att den andra då blev arg för att ”mördaren” utanför skulle kunna höra det…

Till slut kommer taxi-killen fram till fönstret igen och börjar vifta med armarna. Jag vågar inte öppna ytterdörren, så jag öppnar köksfönstret på glänt och frågar vad han vill:

Taxikillen: Ursäkta! Jag ska bara lämna nycklar till Benny…

Jag: Men det bor ingen Benny här…

Taxikillen: Ursäkta då… sedan lommar han iväg.

När jag stängt fönstret inser jag att det är vår granne som heter Benny. (Han hade tydligen hört historien och kom och bad om ursäkt idag.)

Själv kan jag bara skratta åt hela historien och mina hispiga tonåringar. Särskilt när jag ser filmen jag spelade in när Binta och Isa ska berätta vad som hade hänt! Ni kan skymta taxibilens lampor utanför fönstret medan de berättar.

Dagens fråga: Vem är familjens DRAMAQUEEN?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Nattlig aktivitet igen

 1. Usch va ´ läskigt med sena kvällsbesökare..

  Tips för växtvärk som jag kan ge dig är något som min mamma använde på mig och som jag använt på mina barn…

  Naturligtvis kan man använda värktabletter, om man vill eller om värken är kraftig, men ibland vill man inte det och kämpar som 17 med att massera sitt barns ömmande kroppsdelar.

  Det som jag lärt mig är att om det gör ont av växtvärken i benen så kan man vika en kudde dubbel och lägga under knävecken på barnet, medans barnet ligger på rygg, samtidigt som man fortsätter att massera upp värme i de stackars onda benen.
  Alternativ till kudden är lite mera svårt att beskriva, men om barnet ligger på rygg bredvid i sängen medan man själv ligger på sidan så kan barnet lägga sina ben i vinkel över ens lår… förstod du vad jag menade 😉

  Lycka till

 2. Ingrid: Varmt tack för dina tips. Jag tror jag förstår hur du menar med benen, så jag ska försöka med det. Det där med kudden har jag någon svag minnesbild av att min mamma gjorde på mig, för jag hade också fruktansvärd växtvärk när jag var barn! Kram och tusen tack för tipsen!

 3. Oj, jag förstår faktiskt att de blev skraja! Men rätt komiskt när man ser filmen…

  När jag bodde på Söder för en massa år sen var det en gång en människa som plötsligt stod med näsan tryckt mot mitt fönster. Men han bara stod där utan att göra något, ett bra tag. Blev så rädd att jag nästan kissade på mig…

  Ewas senaste inlägg..Slalom i Slottsbacken

 4. Vilken fantastisk historia! Du har aldrig långtråkigt med de där damerna i huset va?
  Även min son har växtvärk nu, men han blir oftast nöjd med en varmvattenflaska (så det är ett hett tips ;o)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.