Jantelagen och Stora Bloggpriset

Som jag skrev i föregående inlägg så är jag nominerad till stora bloggpriset i kategorin Vardag tillsammans med följande fyra bloggare:

Detta gör mig inte bara glad och sprallig, men jag är också stolt över att min blogg och och det arbete jag faktiskt lagt ner på den, uppmärksammas. Mina små ynkliga åsikter räknas någonstans hos några personer. Naturligtvis ska jag inte sticka under stolen med att den här bloggen har blivit ett av mina allra största intressen, eftersom jag själv har fått ut väldigt mycket av att skriva i den. Först och främst vill jag tacka alla er bloggare som har nominerat min blogg. Jag anser att just kategorin vardag är den kategori med störst konkurrens.

Det finns så oerhört många bra bloggar i Sverige som passar in under den kategorin, så jag känner mig verkligen hedrad över den här utnämningen. Jag har fortfarande svårt att tro och förstå att jag verkligen har fått denna nominering!

Mymlan är en annan av de bloggare som blivit nominerad i denna kategori. Jag läser hennes inlägg om Jante och tänker ”hon är allt lite tokig den där Mymlan, som tror att hon inte har en chans att vinna hela kategorin”. Hon är min favorit av de alternativ som finns att välja på. Annat är det med mig. Jag har liksom ingen chans. Jag skriver förvisso om en massa ”viktiga” ämnen, men i grunden bygger min blogg på lättsamhet, vardag och enkelhet och förstås allra mest; mina egna intressen. Jag skriver bara om ämnen som intresserar mig och som jag vill dela med mig av. ”Inte ska väl jag…” tänker jag. Jag är absolut inte förmer än någon annan. Jag kan ingenting som ingen annan kan bättre, som Mymlan också är inne på i sitt inlägg…

Jo, kanske en enda sak då. Jag är bäst på att vara JAG, Jag är bäst på att vara Fatou. DET blir det svårt att ta ifrån mig i alla fall. Men för övrigt. Jag skriver ju bara en blogg, om det som finns i mitt hjärta och mitt huvud för stunden. Ibland är det ytliga inlägg, ibland musikaliska, ibland avhandlar jag en del samhällsfrågor och ibland är de fyllda av sorg. Precis så som jag vill ha min blogg.

Men att någon annan skulle… att min blogg, mina skrivna ord faktiskt skulle betyda något för någon annan, det kan jag inte riktigt ta på allvar… ”Inte ska väl jag…”

Jag tror inte att jag är bättre än någon annan, jag tror inte att någon bryr sig om mig, jag tror inte att jag är någon… Jag vet bara att Jante har satt sig på min axel och han liksom VÄGRAR att kliva av. Bloggfrossa skriver också att han inte har en chans i vår kategori. Du ser, han inser liksom inte att har man kommit så långt, så handlar det mest om slumpen sedan. Vilka som röstar och vilken blogg de kanske känner till innan, eller vilken blogg de faller för just då…

Jag inser att Jante sitter där på var och en av våra axlar och skriker i våra öron: ”Du ska inte tro att du är någon!!” Och vi sitter här och lyssnar med våra öron på helspänn och bara VET att vi inte har en chans att vinna, men vi sitter här och myser över att vi i blev nominerade och nöjer oss väldigt gott med det.

Men jag tycker faktiskt att både den där tokiga Mymlan och den där lika tokiga Bloggfrossan, de får ju ändå se till att knuffa ner Jante från axeln och fatta att de har superstor chans att vinna båda två. Egentligen är det ju bara Tonårsmorsa som inte har en sportslig chans… (men jag är jätteglad och nöjd med nomineringen ändå!!) 😀

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

13 svar på ”Jantelagen och Stora Bloggpriset

 1. När det står så här i aftonbladet tror jag visst du har en chans ”Kommentar från Karolina Lassbo: ”Tonårsmorsan är en av bloggosfärens starkaste profiler och bloggens titel är välkänd. Hon har hållit igång länge och är periodvis ganska flitig med att kommentera i andras bloggar eller länka till andra från sin egen blogg. En morsa som har ett liv i cyberspace med andra ord.”

 2. Bloggarna. Kollar runt, allt detta glättiga pladder, aningslöst, overkligt, som existensfilosofin avslöjat, Reden, Verfall, Uneigentlichkeit, inautenticité, mauvaise foi… deprimerande. Folk behöver en hästdos Angst.

  Peter Ingestads senaste inlägg..

 3. Grattis! har inte läst dig förr, men ska nu! Du skall vara stolt och sträcka på dig. Du har många läsare det betyder att du engagerar. Och du. Det är inte det där smashiga o glammiga folk känner igen sig i, ens intresserar sig av, utan människor de kan identifiera sig med. Ett liv som liknar eras. Och inte. I en bra blandning. Du har lyckats!Skall bli spännande att läsa dig!
  Kram och lycka till
  Ã…sa

  Ã…sa Jinders senaste inlägg..Inspirerad av Solveig-men måste leverera krönika….

 4. Grattis! har inte läst dig förr, men ska nu! Du skall vara stolt och sträcka på dig. Du har många läsare det betyder att du engagerar. Och du. Det är inte det där smashiga o glammiga folk känner igen sig i, ens intresserar sig av, utan människor de kan identifiera sig med. Ett liv som liknar eras. Och inte. I en bra blandning. Du har lyckats!Skall bli spännande att läsa dig!
  Kram och lycka till
  Åsa

  Åsa Jinders senaste inlägg..Inspirerad av Solveig-men måste leverera krönika….

 5. Pingback: Sen sammanfattning av 2009 Del 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Jag blev nominerad till Stora Bloggpriset i kategori Vardag och var ÖVERTYGAD om att jag inte hade minsta chans att vinna! (Men var ändå väldigt glad över nomineringen!) […]