Fatou cheap-ass

Jag satt och surfade runt på en massa bloggar och trots att jag gjorde allt för att medvetet undvika modebloggar, eftersom det inte alls intresserar mig, så hamnade jag ändå på en massa ”dagens outfit”. Problemet med dagens outfit för mig är inte att jag inte gillar kläder eller för att jag inte tycker om att klä upp mig ibland, (för det gör jag) utan framför allt för att jag ALDRIG skulle gå och köpa en väska för 5000 kronor, sanningen är att jag minns inte ens när jag köpte en tröja för 500 spänn. Nog för att man inte behöver köpa allt man ser i modebloggar, men jag känner ändå att om jag mot förmodan skulle finna något som jag skulle vilja ha, så skulle jag också vilja KUNNA köpa det. Utan att leva på nudlar i fem år framöver eller nåt…

Visst, man kan ju kika runt och bli inspirerad och sedan gå och köpa något liknande i en billigare affär, men i så fall är jag säker på att man lika väl kan gå till den affären direkt och om man gillar det plagget, så lär man köpa det ändå. Nåja, modebloggar är uppenbarligen väldigt stort, så det måste finnas något i detta som alla fattar utom jag. För jag fattar verkligen inte. Jag har absolut inget emot modebloggar på något vis, men jag är förundrad över att det bara är modebloggar som ligger som de mest lästa bloggarna i Sverige. Blondinbella, Kenza och Kissie etc. Det kan liksom inte vara en tillfällighet att just de ligger högst i blogglistorna. Det är samma fenomen som det här med kändisskvaller och sexbloggar. Jag fattar det inte. Däremot fattar jag att det är just det som folk helst vill läsa. Mode, kändisskvaller och sex. Själv finner jag just dessa tre ämnen väldigt ointressanta att läsa bloggar om. Visst kan det vara kul i tandläkarens väntrum att läsa en gammal skvallertidning och sex är ju kul att ägna sig åt, men att läsa bloggar som avhandlar dessa ämnen… Men, som sagt, eftersom de är så oerhört populära så måste det ju innehålla något speciellt som jag bara har missat. Det händer därför att jag går in på dessa bloggar för att leta. Jag läser inlägg upp och inlägg ner, jag lusläser för att förstå vad jag missar, men den där trevliga känslan av att det äntligen går upp ett ljus, infinner sig liksom aldrig… Jag måste helt enkelt inse att jag inte har precis samma intresse som så många andra människor tycks ha.

Själv får jag nästan andnöd när jag ser en prislapp på över 500 spänn. Kalla mig cheap-ass om ni vill, men jag räknar allt i mjölkliter, en gammal ovana som antagligen kommer sig av att ha bott med Binta i så många år och för att jag är en flerbarnsmorsa utan några eknominska uppswing. Allt räknas i mjölkliter. Om ett par skor kostar 250 spänn, börjar jag genast räkna hur många mjölk jag skulle kunna få för den summan. 31 mjölkpaket… Hmmm… 31 mjölkpaket räcker i ganska många veckor här hemma, i alla fall nu när inte Binta bor hemma längre. (Klickar länk om hennes stora mjölksug)

Så en sak som jag kan lova här i min blogg, är att ni kommer att slippa se dagen outfit i mina inlägg och om ni någon gång ibland skulle få se kläder jag har köpt, vilket har hänt att jag visat upp bilder på, så kommer ni garanterat ha råd att köpa dem om ni skulle få för er det!

/Helgiga hälsningar från Cheap-ass-Fatou.

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

13 svar på ”Fatou cheap-ass

 1. Ã…h det var längesedan jag var här. Jga som alltid läste allt av dig ett tag 🙂
  Well, nu är jag tillbaka i allafall. Kul 🙂

  Ang namn på nappar så kan ju jag vara lite nojjig och dum ibland och känna att det finns många som kan locka till sig barn med namn på mössa, nappar, vagnar osv. Det beror på hur små de är. Och ja jag vet att det är en helt sjuk tanke för jag är aldrig paranoid annars eller rädd för ”fula gubbar”

  Hoppas du har en bra fredag!

  Annas senaste inlägg..Datorbråk blev kladdkaka

 2. Först vill jag säga grattis till nomineringen! Du är väl unnt det (dialektalt för jag vet inte hur jag ska uttrycka mej på schwenska..men jag tror du förstår!)

  Skrattar när jag läser att du jämför hur många liter mjölk du kan köpa för kostnaden av ett par skor. Själv räknar jag hur många liter diesel jag kan tanka i bilen när jag ska köpa något eller när jag bara tittar på stan. Tyvärr är bilen ett måste här uppe i norr…

  Ha en trevlig helg!

  Kram Gerd

  Gerd Erikssons senaste inlägg..En nioårings tankar!

 3. Hahaha 😀 Det där med mjölken var en bra jämförelse, den ska jag använda – fast jag får nog räkna på yoghurt och rostbröd som är våra två stora varor här hemma…. Kram!

 4. Pingback: Tonårsmorsa » Ett helt onödigt inlägg om örhängen och hudkräm

 5. Pingback: Tonårsmorsa » Ett helt onödigt inlägg om örhängen och hudkräm

 6. Pingback: Tonårsmorsa » Ben & Jerry imponerar inte på mig…

 7. Pingback: Tonårsmorsa » Ben & Jerry imponerar inte på mig…

 8. Pingback: Tonårsmorsa » Ben & Jerry imponerar inte på mig…

 9. Pingback: Barnens tatueringar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] hittade ett par väldigt fina vardagsörhängen av märket “snö of sweden”. Eftersom jag inte är så mycket för märken och dessutom hade en riktig “Fatou cheap-ass” dag den dagen, så tyckte jag att 150 spänn var för dyrt för ett par vardagsörhängen, så jag […]

 2. […] hittade ett par väldigt fina vardagsörhängen av märket “snö of sweden”. Eftersom jag inte är så mycket för märken och dessutom hade en riktig “Fatou cheap-ass” dag den dagen, så tyckte jag att 150 spänn var för dyrt för ett par vardagsörhängen, så jag […]

 3. […] att ett tvåliterspaket med Euroshoppers helt okej glass, kostar 10 spänn. Kände mig åter som Fatou cheap-ass och på hur många mjölkpaket den där ynka glassen skulle ha räckt till… Som räcker till hela min stora familj. Flera gånger […]

 4. […] att ett tvåliterspaket med Euroshoppers helt okej glass, kostar 10 spänn. Kände mig åter som Fatou cheap-ass och på hur många mjölkpaket den där ynka glassen skulle ha räckt till… Som räcker till hela min stora familj. Flera gånger […]

 5. […] att ett tvåliterspaket med Euroshoppers helt okej glass, kostar 10 spänn. Kände mig åter som Fatou cheap-ass och på hur många mjölkpaket den där ynka glassen skulle ha räckt till… Som räcker till hela min stora familj. Flera gånger […]

 6. […] Jai däremot “tatuerade in” ett “F” för Fatou, då hon inte tyckte hon hade råd att skriva “Mamma”… Och ungarna kallar mig cheap-ass? […]