Personlighetsdrag som jag gillar och ogillar

Jag tycker om människor. Alltså jag har lätt för att tycka om människor. Jag dras till väldigt skilda typer av människor. Jag tycker även om människor som är helt annorlunda än mig, folk med helt andra åsikter och liknande.

Ibland känner jag mig som en kamelont. Ni vet, som ändrar färg i olika situationer för att passa in. Jag kan verkligen sitta med människor i en hydda med stampat jordgolv och trivas som fisken i vattnet. Jag kan även sitta på en väldigt fin restaurang och äta sjutton olika rätter, med folk i kostym och trivas lika bra där.

Men det finns vissa personlighetstyper som jag har väldigt svårt för. De är inte så många och det krävs att de personlighetsdrag jag ogillar är väldigt utmärkande, för att jag ska känna att jag har svårt för den personen. Dessutom tror jag att jag är väldigt tydlig med att visa de personer jag har svårt för, att jag inte tycker om dem. Jag har svårt att spela.

Dessa personligheter har jag väldigt svårt för:

 • De som är dryga och tror sig vara bättre än andra människor
 • Människor utan djup. Det är helt okej om folk är ytliga och pratar en massa ”strunt” för det är jag expert på själv. 😀 Men det måste finnas ett djup
 • Jag har svårt för människor som lyfter upp sig själv på bekostnad av andra
 • Jag har väldigt svårt för rasister
 • Jag har svårt för personer som saknar empati
 • Prestigefyllda personer

Dessa personligheter uppskattar jag extra mycket:

 • Ödmjukhet
 • Personer med värme och omsorg
 • Glada personer
 • Människor som gått igenom stora svårigheter, men ändå vågar gå vidare har ofta också ovanstående kvaliteter
 • Personer som glädjes åt andras framgångar
 • Äldre personer som delar med sig av sina erfarenheter är väldigt trevligt och lärorikt att lyssna på, om de inte gör det på ett nedlåtande sätt
 • Personer som strider för det som de tror på
 • Personer som vågar ändra åsikt för att de får nya erfarenheter och kan se saker ur ett annat perspektiv
 • Personer som är direkta och inte hycklar, även om deras åsikt inte stämmer med ens egen
 • Starka personer som kämpar i sin egen vardag eller som kämpar för andra människor

Ja, det finns säkert en massa fler skäl till att tycka mer och mindre om våra medmänniskor, men dessa skäl var de jag spontant kom att tänka på.

Vilka personlighetsdrag gillar/ogillar du?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Personlighetsdrag som jag gillar och ogillar

 1. hej du, håller me dig i mycke där! E nog lite som du, passar in lite här o där, bara jag vill.
  Jag fastnar för människor som e d dom ger sig ut för o va, som e impulsiva o rakt på sak, vågar va sig själv o ids ställa opp när d behövs. Människor ja int tål….d e int många, men d e inskränkta, orubbliga, halvdumma men ändå oppblåsta o ti sist, bakomryggen-talare.
  Tjopp, nu ska ja ut på stan o kolla in alla dessa människor 😉

 2. Håller med dig Fatou. Och tack för din kommentar ditt namn är verkligen fint och du kan vara stolt över att ha ett namn från Ahl al bayt (husets folk) dvs Proften saws familj kram sarah

  sarahs senaste inlägg..NY BLOGG

 3. Ogillar ungefär samma personlighetsdrag som du. Har mycket svårt för människor som ser ner på andra och använder sina egna åsikter som rättesnören.

  Gillar personer som är raka och ärliga. De som på något vis är ”udda” ur samhällets normer uppskattar jag också. Männiksor med humor tar jag till mej direkt.

  Din lista hade lika gärna kunna vara min men det känns så oengagerat att skriva precis som du! Du har faktiskt rätt så bra åsikter. (fjäsk) Så att du är nominerad i genren vardag är inte konstigt!

  Ha en trevlig helg! Kram Gerd

  Gerd Erikssons senaste inlägg..En nioårings tankar!

 4. Jag känner igen mig i dig väldigt mycket här. Jag tycker att människor är så spännande att jag gärna anpassar mig till dem för att lättare kunna ha ett samspel med dem och förstå mig på dem. Det är intressant att alla är så olika!

  Jag tror att alla punkter du listade upp passar in på mig med. Eller jag menar, mina åsikter. Vad jag tycker om och inte tycker om.

  Fast fööör glada personer gillar jag inte, måste jag säga. De får gärna vara positiva och spralliga, men det får inte gå till överdrift. De ska inte förminska ens känslor. Men det gör de väl inte heller om de har empati, vilket fööör glada personer tyvärr brukar sakna.

  Jag som ung tycker ändå att det är svårt att hitta människor som jag genuint kan tycka om, ja fullt ut. Jag är anpassningsbar och har lätt för att förstå mig på andra, men bland andra ungdomar finner jag inte så ofta liknande egenskaper.
  Alla jargonger och ytligheter… Det är svårt. För jag tror att många människor är väldigt fina, men i unga år vågar eller kan inte alla visa sina.. rätta jag. Det kan nog vara svårt i vuxen ålder med, men då har man nog ofta samlat på sig mer erfarenheter och lärt sig att respektera andra på ett annat sätt.

  Så… Även fast jag har lätt för att se positiva egenskaper i andra så kan jag ha svårt för dem om de saknar vissa grunder som jag tycker är viktiga. Som de där i punkterna du listade upp…

  Då kan jag tycka om dem, men inte med hela hjärtat, om du förstår vad jag menar?

  Ibland får man nöja sig med sådant folk i alla fall, även fast det kan vara svårt. Man får spela spela med och förhoppningsvis lära sig något av dem eller lära dem något…

 5. Haha, jag hatar såna där listor. Jag får bara ont i magen för att det känns som jag själv platsar in under alla de dåliga engenskaperna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.