Nja, om hela sanningen ska fram…

Jo, det är helt sant att jag var på mödravårdcentralen idag och det är också helt sant att jag träffade en barnmorska. Dock. Det är inte jag som är gravid. Det är däremot min bästa väninna Sofie. Ni kanske minns min väninna som i många år har bott i Kenya och Tanzania? Hon flyttade ju tillbaka hem till Sverige för ett tag sedan och hon ska alltså ha barn.

Det roligaste med denna lilla bebis är att JAG, ja just JAG ska få vara med på förlossningen. Jag känner mig så hedrad och pirrig i hela kroppen att jag inte vet hur det här ska gå… Eller jag menar förstås att jag har FULL koll på läget och kommer vara den bästa medföderskan som någonsin funnits… Eller… Jag vet i alla fall att jag kommer att göra mitt yttersta för att underlätta för min väninna under förlossningen.

Eftersom det här är den första förlossning jag varit på (förutom mina egna fyra, förstås) så kan jag behöva lite goda råd. Så alla fäder och även om några kvinnor varit med vid någon annans förlossning, får gärna dela med sig om tips!! Det är alltså sju veckor kvar och idag hörde jag det lilla underverkets hjärtljud!!

En sak till: förlåt om jag lurades lite i det förra inlägget, men jag kunde helt enkelt inte låta bli…! 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

12 svar på ”Nja, om hela sanningen ska fram…

 1. Vilken ära att få vara med vid någon annans förlossning! Men himla nervöst också…

  Min man sa vid tredje förlossningen att ”nu får det vara slut med barn, jag orkar inte med det här en gång till” Men en till blev det ju ändå…

  Ewas senaste inlägg..Massor av Manga

 2. Ã…åå, roligt! Jag blir avundsjuk. Jag har (förutom under läkarutbildningen och mina egna 4 förlossningar) varit med en vän en gång. Hennes kille tålde inte smärta eller blod så han var med men höll sig ganska långt bort. Tjejen som heter Jade är numera 13 år.. ; )

  Ludmillas senaste inlägg..Spotify-tävling. Det mest pinsamma.

 3. Grattis och vad häftigt! Min mamma sa för snart 29 år sedan att det var underbart men värre att stå bredvid och vara maktlös än att föda själv.

  Själv missade jag ju Julias ankomst med bara en liten stund under tiden vi flyttade deras och vår bil från Astrid Lindgrens parkering till Radiumdelens parkering 🙁 Hon var ljuvlig som ny och snart är det 1 år sedan, på torsdag.

  Har inga råd att ge dig, du är så pass erfaren från andra sidan att det faller dig mest troligt helt naturligt även om det är stora skillnader nu mot då.

  PS. Stort grattis till nomineringen och klart är att du har en stor, stor chans att vinna. DS.

  Kramar Carina

 4. Pingback: Tonårsmorsa » Hur man får en tonåring att nästan bryta ihop

 5. Pingback: Tonårsmorsa » Idag ramlade mamma-glorian ner i huvudet och gav mig en kraftig hjärnskakning

 6. Pingback: Tonårsmorsa » Profylax, Massage och Babymarknad

 7. Pingback: Tonårsmorsa » Utmanad

 8. Pingback: Tonårsmorsa » Vattnet har gått…

 9. Pingback: Tonårsmorsa » Partymorsan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] (17) och jag skulle uträtta lite ärenden på stan, innan jag skulle till barnmorskan. Hon tog bussen och jag tog som vanligt Gamla Bettan, det vill säga min cykel! Jag gick ut och […]

 2. […] går var en sådan dag. Jag kände mig som en god kompis. Jag hade lite kvalitetstid med mellandottern (Jai, 17). Eftersom jag var ledig från mitt jobb, […]

 3. […] besöket på Fyrishov åkte vi hem till mig och övade profylax och massage, eftersom jag ska vara med på Sofie ´s förlossning. Isatou (15) och Mabou (6) tyckte nog det såg lite underligt ut, för de hade rätt roligt åt […]

 4. […] saker på min önskelista Resa med barnen till Gambia, få tid att skriva klart min roman, att jag kan vara ett stöd på Sofies förlossning och att den går bra, en […]

 5. […] Vattnet har gått. Hon ringde i morse vid 7.30-tiden och sa att vattnet gått men inga värkar ännu, så hon skulle, efter samtal med sjukhuset, försöka vila några timmar och sedan ringa mig igen, om inte värkarna satte igång… […]

 6. […] morse när jag klev upp, så rustade jag mig för att assistera vid förlossning. Jag duschade, klädde mig i bekväma, praktiska […]