Hur man får en tonåring att nästan bryta ihop

Nu är det inte min avsikt att få tonåriga tjejer att bryta ihop, men trots det så var jag näst intill att lyckas med det igår. Helt oavsiktligt, förstås…!

Jai (17) och jag skulle uträtta lite ärenden på stan, innan jag skulle till barnmorskan. Hon tog bussen och jag tog som vanligt Gamla Bettan, det vill säga min cykel! Jag gick ut och låste upp min cykel och upptäckte då att det snöade. Så jag gick tillbaka in och började leta en mössa. Nu är det så att jag aldrig använder mössa. Eller jag gjorde det en gång i fjol och jag har gjort det en gång i år, annars tror jag inte det hänt på 20 år, minst. Men nu kände jag att det var läge för mössa. Jag hittade en stor, rymlig svart sak som jag misstänker är Bintas (19) så jag satte på mig den och började trampa. Så här såg jag ut när jag började min cykelfärd:

Jag undrar om det finns någon människa på jorden som ser värre ut än mig i mössa? Well, det dröjde inte många cykeltramp innan jag såg ut som en snögubbe:

Väl framme vid stan, så skulle vi mötas bakom Åhléns där jag parkerade Gamla Bettan. Jag ställde mig vid ingången och väntade på Jai. Hon kom ut och stod cirka 2-3 meter ifrån mig, men tittade liksom förbi mig flera gånger. Jag förstod att hon inte kände igen mig med mössan, så jag sa högt: ”Hej Jai!”

Hon tittar på mig. Nej, hon tittar inte. Hon STIRRAR på mig, med stora uppspärrade ögon och munnen vidöppen, innan hon äntligen lyckas få ur sig något: ”MAMMA!! ÄR DU INTE RIKTIGT KLOK?!! HAR DU SETT HUR DU SER UUUUT? TA AV DIG MÖSSAN!! TA AV DIG MÖSSAN, ANNARS TÄNKER JAG INTE GÅ MED DIG! JAG TROR INTE DET ÄR SANT! HUR KAN DU?”

Jag: Meeh, det är ju kallt och jag har cyklat hela vägen, tänk vad jag skulle ha frysit utan den!

Jai sliter av mig mössan och knölar ner den djupt, djupt i min ficka, som om mössan därmed kommer att försvinna från jordens yta…

Själv funderar jag på att prova en mössa med jättegrisöron eller något nästa gång jag ska träffa Jai på stan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Hur man får en tonåring att nästan bryta ihop

 1. Pingback: Tonårsmorsa » Idag ramlade mamma-glorian ner i huvudet och gav mig en kraftig hjärnskakning

 2. Hahahaha Fatou, det är MIN mössa!!! Glömde den sist jag var hos er! Men sååå ful är den väl ändå inte, I miss it anyway…

 3. BAbyjo: Haha. Jag minns. Men det är mycket roligare att vara den som någon skäms för! 😀

  Karin: Haha, är det DIN? Nej, uppenbarligen tycker jag att den var jättefin eftersom jag valde den bland alla mössor som ligger här och Sofie sa faktiskt att hon också ville ha en sån! Men Binta säger nu att den är snygg, men att jag inte fattar hur man använder den…! 😉

 4. Oooo, jag skulle inte läst det här inlägget med en sovande lilltjej i famnen! Det går ju inte att hålla sig för skratt, du är för rolig!

 5. Pingback: Pysans tankar

 6. Pingback: Tonårsmorsa » Jag har övergivit Gamla Bettan

 7. Pingback: Pinsamma tonåringar och deras föräldrar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] går var en sådan dag. Jag kände mig som en god kompis. Jag hade lite kvalitetstid med mellandottern (Jai, 17). Eftersom jag var ledig från mitt jobb, så kunde jag hämta Mabou från fritids och han […]

 2. Pysans tankar skriver:

  Till Tonårsmorsas Jai…

  Tonårsmorsa skriver om mössor och döttrar…
  Jag har lust att skicka min mössa till Fatou.. Så hon kan ha den jämt..

  Dessutom har jag röstat på Tonårsmorsa här..
  Läs även andra bloggares åsikter om pysan, tonårsmorsa, dotter, mössa,…

 3. […] Jag har många gånger skrivit om min älskade hoj, Gamla Bettan. Hur hon tar mig runt i Uppsala i ur och skur. Till och från jobbet, till och från fritids, till och från olika affärer, till och från mina vänner, till och från i stort sett allt. […]

 4. […] Hur man får en tonåring att nästan bryta ihop (Mössan, som jag även nämner i radion) […]