Idag ramlade mamma-glorian ner i huvudet och gav mig en kraftig hjärnskakning

Det händer ibland att Fantomen vandrar omkring på gatorna som en alldeles vanlig man. (Gammalt djungelordspråk)

Det händer ibland att jag tror att jag är en alldeles vanlig, duktig morsa, som klarar av att hålla alla bollar i luften. (Gammalt Tonårsmorsaordspråk)

I går var en sådan dag. Jag kände mig som en god kompis. Jag hade lite kvalitetstid med mellandottern (Jai, 17). Eftersom jag var ledig från mitt jobb, så kunde jag hämta Mabou från fritids och han var inte ens sist, det var mååånga barn kvar på fritids när jag hämtade. Jag blev visserligen lite stressad över att jag trodde jag tappat cykelnyckeln, men det visade sig att jag hade låst cykeln omsorgsfullt och sedan lämnat kvar nyckeln i låset… (vaddå för många bollar i luften?)

Sedan åkte jag och Mabou (6) och handlade och han fick välja precis vilken mat han ville. Det blev, inte helt otippat hamburgare. Jag hade sådant tålamod att så snart jag stekt färdigt hamburgarna, fick han själv montera sina hamburgare, vilket gjorde honom så här stolt och glad:

Sedan spelade Mabou och jag Monopol och jag kände mig som en nästan normal och duktig mamma. En sådan där mamma man önskar man kunde vara varje dag.

Isatou (15) gick och la sig riktigt tidigt, så tidigt att jag blev riktigt stolt och tänkte att jag är kanske inte en så jäkla misslyckad morsa som jag brukar inbilla mig. När jag slutligen gick och la mig så hade jag så extremt många blogginlägg i huvudet, så det var bara att ta med min minilaptop i sängen och börja skriva. Jag skrev och skrev. Jag hade så mycket i huvudet som jag inte ens kunde lägga in i bloggen på en gång, så nu har jag flera inlägg som jag är jättenöjd med, sparade, att lägga in när jag inte har lika mycket tid att skriva. När jag slutligen la huvudet på kudden så somnade jag nöjd och glad och började nästan känna att en liten silverfärgad gloria växte ovanför mitt huvud. Ganska gedigen och tung, men den svävade ovanför mitt huvud hela natten.

Men säg den lycka som varar?

Med all denna energi, kärlek, kvalitétstid och tålamod, så bad jag Mabou igår kväll om att han skulle cykla hem själv från skolan idag, så jag skulle hinna skriva lite nya krönikor och städa undan här hemma. Han tyckte det var okej, trots att jag brukar försöka hämta honom när jag väl är ledig och har möjlighet.

När han slutat skolan så dröjde det en stund innan han kom. Inte så länge att jag hann bli orolig, men tillräckligt länge för att jag skulle börja undra vart han hade tagit vägen.

Så flög dörren upp och Mabou ropade ”hej”. Några sekunder senare hörde jag en okänd röst i hallen som också ropade ”hej”. Jag gick dit och mötte Mabou med en okänd dam som genast tittade anklagande på mig och sa att han kunde naturligtvis inte ta sig hem helt själv med en så stor och tung väska (fan, jag hade glömt säga till Mabou att han kunde lämna skridsko-och hjälm-väskan i skolan) Vidare hade Mabou bytt byxor i skolan, då han blivit blöt när han åkte skridskor och damen förklarade anklagande att man kan ju inte gå ända hem med byxor utan resår. (Byxorna har dragsko, men det hade blivit en knut på snöret, så därför hasade de ner).

Hon förklarade med lika anklagande ögon att det var ju TUR att hon gått till skolan för att möta sina barnbarn och sprungit på honom på vägen…

Naturligtvis blir man oerhört tacksam över att någon hjälper ens barn när man själv misslyckas i sitt föräldraskap. Samtidigt som den där tunga, gedigna mamma-glorian ramlade rakt ner i mitt huvud. *KAAADANG-BOOOM* Jag kände direkt hur jag fick en kraftig hjärnskakning. Ã… ena sidan tackade jag minst fem gånger för hjälpen och kände äkta tacksamhet för att hon hjälpt mitt barn där jag brustit. Ã… andra sidan ville jag ta den där förbannade silverglorian och slå den snälla damen i huvudet med, för att hon gav mig så förbannat dåligt samvete!!

Samtidigt är jag glad att jag ändå var hemma när allt blev som det blev, så Mabou kunde få en stor kopp med varmt the och smörgåsar, som tröst för att jag är en riktig skitmamma!

Och själv har jag lärt min läxa och kommer inte slå mig för bröstet nästa gång jag tycker att jag haft en dag som en bra mamma. Jag vet ju ändå att de snabbt åtföljs av de sämre dagarna ändå…

Om du vill rösta på mig eller någon annan i det Stora Bloggpriset, så kan du göra det HÄR! (Klicka i högst en i varje kategori och skriv sedan in din e-postadress längst ner på sidan) Du kan rösta en gång per dag med samma e-post under en veckas tid.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Idag ramlade mamma-glorian ner i huvudet och gav mig en kraftig hjärnskakning

 1. Man gör så gott man kan tänker jag när jag läser. En mamma är också inte bara mamma utan även en människa också. Ibland är vi på topp och ibland missar vi små saker i vardagen. Jag går in och röstar på dej nu. Tycker det är trist att betal och kändisbloggar inte tävlar för sig själva. Även om det är intressant det där med Blondinbella & Co att de inte är med.

  Rosas senaste inlägg..Grattis Zlatan

 2. Rosa: Ja, det har du nog rätt i, men vad lätt den där glorian ramlar ner ändå…! 🙂

  Vad kul att du vill rösta på mig! 😀

  Ja, det finns nog ganska mycket att säga om bloggpriset i sig. Förhoppningsvis så kommer det bli bättre med tiden, eftersom det är första året nu…!

  Men jag tycker också att det är lite intressant att det inte bara är de ”gamla vanliga” bloggarna som ligger i topp här. Men samtidigt så skulle jag önska ett system där mindre bloggar får mer utrymme, men det är svårt. Jag kan avslöja att INGEN av de bloggar jag nominerade är med i finalen! 🙁

  Sedan hade jag själv plockat fram helt andra typer av kategorier, om jag fått bestämma. De flesta av de som nu är med känns som väldigt ”manliga” kategorier…! Men, men… Jag är i alla fall jätteglad över att vara nominerad! Kram!

 3. Har varit inne och röstat nu på dig förstås och opassande, de andra kategorierna intresserar mig inte nämnvärt, och säger som Rosa att det är synd att betal och kändisbloggarna inte tävlar för sig.

 4. Men sluta slå dig själv i skallen med glorior och annat. Så gott man kan är gott nog. Man kan ju också själv räkna ut att man inte behöver släpa saker hit och dit om man ändå blir hämtad ibland. Jag förstår verkligen att mödrar blir helt utslitna och matta om det här är något att klanka ner på sig själv för. Get a grip woman! Du gör ju det jättebra?!

 5. Tycker inte ens din gloria hamnar på sne…dina barn här hela, rena och mår bra (av vad jag kan utläsa i din blogg). Den får man leva med sitt jävla samvete resten av livet…o hur man än vrider på sig så har man ändan där bak. Så dränk ditt dåliga samvete i en kopp te eller varm choklad o va glad för allt annat!

  KRAM

  Ps: nu har hela min avdelning på jobb röstat på dig Ds

  Soulsisters senaste inlägg..Rösta på din favorit

 6. Pingback: Tonårsmorsa » Dagens sammanträffande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] att hon också bor i Uppsala, som jag. I morse la jag in ett inlägg som jag skrev härom kvällen när jag hade hela huvudet fullt av nya blogginlägg, där jag länkade till några bra blogginlägg som jag tyckte att hon (thewitch) hade […]