Får man inte klä sig fint om man är tjock?

Igår gick jag och Mabou på stan. Han hade varit med en liten prinsessa på bio , men sedan så mötte jag upp för att vi skulle kunna gå och ha lite tid tillsammans. Innan Mabou var klar på bion så gick jag runt lite själv på stan för jag tänkte försöka hitta något som kan passa till den där bloggalan som jag ser fram emot att gå på, även om jag nu spås komma sist i min kategori. Jag ser i alla fall mycket fram emot att få gå på den och tänkte att det kunde vara läge att köpa någon ny finklänning.

Eftersom jag inte är någon riktig partypingla, så har jag ingen uppsjö av finare kläder. Däremot brukar jag ta tillfället i akt att köpa något nytt när det är någon fest jag ska gå på och inte känner att jag har något som passar.

Så jag gick runt och kollade läget. På DEA hittade jag en skitsnygg klänning som dessutom var på REA, så den ville jag verkligen köpa. Tyvärr var den en storlek för liten. Jag gick runt på en massa affärer som har sådana där avdelningar för oss som är lite större. Tyvärr säljer de inte kläder på dessa avdelningar, som jag trodde, utan de säljer i stället oformliga TÄLT!! Jag behöver inget jäkla tält. Jag ska på bloggala och vill ha en snygg klänning, ska det vara för mycket begärt?

Jag sprang runt på flera affärer. Jag fann skiiitsnygga underkläder. Jag fann lite roligt smink och lite andra smågrejer, men någon fin klänning för fest hittade jag inte. Allt på dessa avdelningar med stora storlekar hade bara jätte T-tröjor utan form, bara stora raka saker. Som tält. Men jag vill inte tälta. Jag vill bara gå på bloggala utan ett tält!

När jag var yngre hade jag problem med komplex för att jag var så mager och folk alltid trodde att jag hade ätstörningar. Nu börjar jag få komplex för min ökade vikt. Inte så mycket för att jag gått upp i vikt så mycket de senaste åren och inte så mycket för att vissa byxor klämmer lite väl mycket. Inte heller för att jag anammar den smala modehysteri som råder i vår världsdel, men för att jag tycker det är skittrist att man måste bära runt på stora tältliknande, oformliga tygstycken när man vill klä upp sig. Jag gissar att jag inte är den enda överviktiga i Sverige som ibland vill sätta på sig en figurnära klänning eller annat klädesplagg?

Jaja, i värsta fall så kommer jag till bloggalan med mina nya, skiiitsnygga underkläder…! 😉

För er som fortfarande vill rösta på mig eller någon annan i det Stora Bloggpriset, så kan du göra det HÄR!
(Klicka i högst en i varje kategori och skriv sedan in din e-postadress
längst ner på sidan) Du kan rösta en gång per dag med samma e-post
under en veckas tid.

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

12 svar på ”Får man inte klä sig fint om man är tjock?

 1. Du skulle säkert göra succé i dina fina underkläder, men när jag inte kan hitta fina passande klänningar satsar jag alltid på kjol och topp istället. Om man är bystig (vilket jag tyvärr inte är) är ju dessa korsettliknande toppar oftast ursnygga, och så en snygg kjol till och en fin sjal över axlarna så är det klart. Eller varför inte ta med dig Binta eller Jai på stan, de kan nog komma med bättre tips!

  Hannas senaste inlägg..Musik som räddar liv

 2. Jag förstår precis vad du menar eftersom jag oxå är mullig. men jag hittade faktiskt en klänning idag på lindex som satt hur snyggt som helst. =) såg väl hyfsad ut i den iaf..den framhävde ens bästa former och valkarna syntes knappt 🙂 kändes iaf lite roligare än att klä sig i ett tält eller nån klänning som man ser ut som en uppstoppad falukorv i. 😀

 3. Jag har många gånger retat mig på dessa oformliga tält som dessutom ofta är tvärrandiga eller har något stort fult mönster i någon hemsk färg.

  En gång för flera år sedan när jag skulle köpa en bikini och expediten visade mig till den enda som fanns i min storlek, och den var i en hemsk färg med stort mönster så frågade jag henne om hon skulle kunna tänka sig att ta på sig denna fula bikini och hon sa naturligtvis NEJ.

 4. Ninja Ister: Ja, det är verkligen svårt att hitta riktigt snygga kläder i storlek större!

  Hanna: Tack för bra tips!

  Soulsister: Men är det inte väldigt svårt när man inte kan prova då?

  Lina: GRATTIS!! Jag var även på Lindex, men hittade tyvärr inget snyggt som passade där heller… (Kanske du köpte den sista? 😉 )

  Rigmor: Precis! Ingen annan vill ha det, men vi ”tjockisar” ska vilja ha dem…?

  Mollan70: Sant! Men problemet är snarast att hitta något snyggt att visa upp sig i.

  Jess: Tack! Hittade mycket snyggt där. Men är det inte ganska dyrt? (Har dålig koll på vad pundet står i nu)

  Mrs Mulatt: Ja, där ska det finnas en del för oss i storlek större…

  Också stor: Finns det ens klädaffärer där? Det visste jag inte. Ska kolla in där någon dag om jag har vägarna förbi.

  Tina: Varm tack! Den behöver jag! 😀

 5. Pingback: Tonårsmorsa » Jag börjar bli äldre…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] skolan ett tag, så jag skulle hinna till stan och shoppa något att ha på mig på Bloggalan, så folk slipper se mig i underkläder (och barnen slipper skämmas ihjäl för […]