En Guldkant på min Grå Vardag

Precis idag. En helt vanlig fredag. När man är trött efter veckan som gått (särskilt som jag varit sjuk och febrig i veckan och ännu inte återhämtat mig ordentligt). Precis en sådan här dag när jag är trött och ändå lättad att jobbet är slut för veckan och att jag är ledig i helgen. Då händer det. En sådan där sak som gör en gammal trött morsa, jäkligt GLAD!!

Nu ska jag sluta tjata om hur mina kameror går sönder och hur de försvinner. Min mellandotter Jai (17)   köpte nämligen en jättefin, rosa kamera till mig i dag. Bara sådär. Inte nog med att jag fick en så fin kamera, den är faktiskt bättre än den jag hade. Så nu kan jag uppdatera bloggen med fina bilder igen. För att inte tala om Bloggalan som är på måndag. Nu kan jag bildblogga om galan efteråt, för er som inte har möjlighet att vara med.

Ja, det här med bloggalan har jag också tjatat en hel del om den senaste tiden. Av den enklaste anledningen att jag dels är väldigt glad över att min blogg visar sig så uppskattad att jag blivit nominerad, men inte minst för att jag har något att se fram emot. Det är nog inte alla som tycker att det är ”en grej”, men det gör jag! Av den enkla anledningen att det är en verklig guldkant på min just nu vansinnigt grå vardag.

Som nominerad så har jag också fått möjligheten att bo på hotell. Jag ska bo på Scandic Anglais som visst ska ligga på Stureplan. Utan den möjligheten hade nog mina chanser att gå på Bloggalan minskat radikalt. Nu känns det som en rejäl Guldkant på min vardag att få sova på hotell i närheten av bloggalan och att faktiskt få möjlighet att ens GÃ… på bloggalan. Att få sätta sig vid ett dukat frukostbord innan jag ska iväg på den utbildning som jag på samma gång börjar på måndag, som ska pågå i nio veckor.

Jag ser också mycket fram emot att få träffa en del av bloggarna som jag följt till och från under flera år. Jag ser också fram emot att få klä upp mig lite och gå iväg på en Bloggala. Det ska verkligen bli trevligt. Jag ska mingla och jag ska äta och jag ska titta på prisutdelningen och jag ska ha trevligt, det är jag övertygad om. Sedan ska jag naturligtvis försöka fota och kanske till och med filma en del, så att ni som läser min blogg och ni som hjälpt till att rösta mig till bloggalan ska kunna få ta del av det som händer där, ur min synvinkel.

Stora bloggpriset meddelar att Jenny Östergren blir konferencier på Bloggalan. Underhållningen ska The Attic stå för.

Själv ska jag luta mig tillbaka och njuta av att få den där lilla Guldkanten på min just nu extremt grå vardag.

Normalt handlar mina guldkanter om små, små saker. Kanske att få njuta av ett nystädat hem, att äta en semla på fredagkväll, att få lägga sig i ett varmt bubbelbad (utan att fyra ungar knackar på dörren, eller rent av öppnar den med en sax). Guldkant kan vara att få sitta i soffan och mysa med hela familjen, eller äta en bra måltid tillsammans. Att få prata i telefonen utan att det står ett gäng tonåringar och suckar, tittat på klockan och säger ”Mamma! Skyyyndaaa, jag måste riiingaaa!”

Det är guldkant för mig. Måndagens guldkant känns lite lyxigare, lite mer utåtriktad, lite mer glänsande. (Kanske är den guldkanten av 24 karat i stället för 18?)

Binta (19) lyckades få tag på ett par biljetter till Gästlistan, så hon kommer också att vara med. Vad Mabou (6) tycker om Bloggalan? Att det är JÄTTE-ORÄTTVIST, förstås:

”Jag får ALDRIG gå på bloggala eller sova på hotell och det är JÄTTE-ORÄTTVIST!!”

Ikväll är Isatou (15) och Binta i Stockholm på fest och firar att farmor ganska nyligen kom hem från Mecka. Vad Mabou tycker om det hela? Behöver jag säga det? 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

12 svar på ”En Guldkant på min Grå Vardag

 1. Kul med en ny kamera.

  Jag tror att det är de där små sakerna som du beskriver som gör skillnad. Som verkligen är guldkant. Man borde ta vara på de små ögonblicken lite bättre. Jag fick följa med min lillebror till isen så han fick åka lite skridskor, och bara stå där och se honom försöka göra piruetter var helt fantastiskt.

  Emmas senaste inlägg..Gardinerna

 2. Jag är glad för din skull över att du fått möjligheten att gå på bloggalan. Jag tycker din blogg är en av de bästa jag läser och jag kan faktiskt inte förstå hur blondinbella och kenza kan vara sveriges största bloggar och tjäna så stora inkomster på att egentligen bara skriva trams. Jag antar att din blogg också är tillräckligt stor för att ge försörjningsmöjligheter, men den borde vara större. Det här är enligt mig mkt mer intressant läsning än alla andras.

  kochanas senaste inlägg..Monkis födelsedag.

 3. Emma: Ja, det är absolut de små sakerna som man glömmer ta tillvara på som är de verkliga guldkanterna!

  Gunilla: Ja, jag har haft lite ångest för er som läser sedan kameran gick sönder. But Jai made my day! 🙂 Ja, hotell är toppen!

  Eva: Misstänkte att du skulle gilla min nya kamera, men jag gissar att gubben din inte är lika stormförtjust…! 🙂 Am I right or am I right? 😉

  kochana: Tack! Vilka fina ord om min blogg. Ja, jag skriver ju om de ämnen som intresserar mig själv mest och därför tycker jag det är kul att andra också finner intresse i det. TACK! ♥

  5barnunder6år: TACK! Vad gulligt skrivet. Men en röst är bättre än ingen! Dessutom betyder varje röst väldigt mycket för MIG, även om de kanske inte gör skillnad i röstningen? Kram! ♥

 4. måste bara säga att jag är i sthlm den här helgen och såg din dotter isa på t-centralen för några timmar sen, hon verkade ha lite bråttom så vågade inte gå fram och berätta att jag kände igen henne haha, kul va det iaf

  kochanas senaste inlägg..Monkis födelsedag.

 5. kochana: Vad kul! Ja, hon kom precis hem! Hon höll på att missa tåget. Hon sprang medan hon pratade med mig i mobilen… Du ser vad världen är liten. Särskilt som du kommenterade detta inlägg alldeles nyss…! Hoppas du har det bra i Stockholm! 🙂

 6. Pingback: Tonårsmorsa » Foto för hela slanten

 7. Nähä, hon bara köpte en ny kamera åt dig?! Vad glad jag blir för din skull! För att du fick en kamera, visst, men mest för att dina barn visar dig uppskattning. Du verkar vara en fantastisk mamma och jag tror du har gjort så otroligt mycket för dina barn, och tycker du är värd att få en massa uppskattning av dina barn. Jag längtar själv till den dagen då mina barn kan göra något sådant, även om jag under tiden glädjer mig åt små lappar med krokiga bokstäver på, stora kramar och tandlösa kärleksbett i näsan…

  Hannas senaste inlägg..Om att uttrycka känslor

 8. Pingback: Tonårsmorsa » Profylax, Massage och Babymarknad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] (Ett försök till skratt-imitation) Det är så himla roligt att fota med min nya kamera att jag vill fota allt jag ser hela […]

 2. […] och dessutom ska jag förstås packa det jag ska ha på mig efter utbildningen i morgon när jag ska gå på Bloggalan för Stora Bloggpriset i morgon […]