Jag är en riktigt orättvis mamma!!

Isatou (15) ringer mig när jag sitter på tåget på väg hem från Stockholm:

Mamma! Jai är jättesjuk! Hon måste åka till sjukhuset! Hon har ont i halsen och kan nästan inte svälja.

Jag är oerhört frustrerad på tåget för att det inte åker på en gång och för att det inte går tillräckligt snabbt att komma hem. Jag ber Jai möta mig med taxi på stationen så vi kan åka till akuten direkt. Efter en stund ringer hon mig och säger att hon fått en tid hos en akutläkare lite senare, så jag bestämmer mig för att åka hem först i alla fall.

När jag kommer hem och ”hejjat” på alla, springer jag fram till Jai (17) som ligger i soffan:

Hur mår du?

Jag känner på hennes panna som är varm, tittar i hennes hals och klappar på hennes kind.

DÅ går Mabou (6) i taket:

Han gråter hysteriskt och säger att ingen älskar honom.

Jag: Men det vet du väl att jag älskar dig jättemycket, det säger jag ju varje dag till dig!

Mabou: *Buääääh* Neeej, ingen älskar mig, bara min pappa…*Buäääh*

Jag: Ja, din pappa älskar dig också, men det gör vi andra också.

Mabou: *Buuuuäääh* Neeej, för så där gör du inte med mig när jag är sjuk… Du kommer inte fram och klappar på mig… *Buuuuääääh…* Och förresten så har jag jätteont i maaaaagen nu.

Här kastar han sig dramatiskt ner på golvet och håller sig för magen samtidigt som han skriiiker att ingen älskar honom…

Så vadan detta känsloutbrott? Är det så att jag inte älskar alla mina barn? Naturligtvis gör jag det, men jag kan nog hålla med om att jag är lite orättvis ibland, dock har jag naturligtvis en väldigt bra förklaring till det. 😉

Jai har nämligen, under hela hennes grundskoletid varit sjuk vid jag tror inte mer än typ två tillfällen. En av gångerna låg hon hemma i vattkoppor och en annan gång låg hon på hallgolvet och grät för att hon inte fick gå till skolan med 40 graders feber…

Med andra ord: Jai blir extremt sällan sjuk, precis som Binta (19). Medan Mabou och Isatou är typ sjuka varje dag, mer eller mindre. I alla fall om de själva får välja. Liiite ont i magen har de om de känner efter och liiite snuviga är de minst någon gång i veckan… Ja, ni förstår själva, även om jag kanske överdriver något.

Det är klart jag inte släpper allt jag har för händer, när Mabou är sjuk för tredje gången på en månad. (Nej, det är förstås inte alltid fejk, utan både Isatou och Mabou är uppenbarligen mer sjukliga än Binta och Jai) Däremot så blir jag väldigt förfärad när Jai är sjuk, eftersom hon varken är sjuklig av sig eller brukar överdriva.

Så visst är jag orättvis, det kan jag hålla med om. Vilket är det värsta brott man kan begå, enligt Mabou!!

Jai har i alla fall halsfluss nu och lär få ta det lite lugnt den närmsta tiden…!

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Jag är en riktigt orättvis mamma!!

  1. Hoppas hon kryar på sig snart.
    Är det inte lite ”lillebrors syndrom” han kör med? Så gjorde min lillasyster också…hon fick alltid massor av uppmärksamhet, och om jag vid något tillfälle fick det så kunde hon göra något liknande som Mabou gjorde. Idag skrattar vi åt det, då var det oerhört frustrerande.

    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.