Äkta glädje, äkta Dans

Något som gör mig riktigt glad och som får mig att vilja hoppa på första, bästa plan till Västafrika är Sabar, en Afrikansk dansstil. Mer om det kan du läsa HÄR!

Idag är det Gambias Nationaldag.

En video som verkligen gör mig sprallig i benen, har jag länkat till för några år sedan, men den är värd att ses igen. Den är från en Senegalesisk bröllopsfest visserligen och inte från Gambias nationaldag, men den ger mig ändå en stark känsla av Gambia eftersom musiken och dansen är densamma. Se och njut och ta några egna glädjeskutt:

Follow Tonårsmorsa

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Äkta glädje, äkta Dans

  1. HÄRLIGT!!! skulle man göra sånt här i Sverige skulle man nog bli inburad någonstans och nyckeln slängas. mensverige skulle behöva mer och dans och mer färg, vilka underbara kläder de hade. Kul klipp!

  2. Hej!
    Jag snubbla in på den här bloggen och såg att du verkar ha anknytning till Afrika- Gambia.
    Det är så att jag håller på att göra ett skolarbete där vi får välja ett land (jag har valt Gambia) och sedan ska vi skriva hur de kommunicerar med varandra t ex om de hälsar med handen eller om de använder mycket beröring när de pratar osv osv. Sedan ska vi jämföra med hur vi är i Sverige.
    Skulle inte du kort bara kunna svara på denna kommentar, det vore jätte snällt!

  3. Pingback: Tonårsmorsa » Gambiansk brottning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] som spelar en speciell sorts trummor (sabar, som jag skrivit en del om tidigare, fast då mest om dansen sabar som ackompanjeras av sabartrummor) trummor och är med brottarna som visar upp sig. Ibland urartar […]