Det största Bloggkriget i Sveriges historia

Vill du ha intriger, läsa bloggkrig? Enligt Nyheter 24 så är detta Det Största Bloggkriget i Sveriges Historia. Det är inte jättelätt att hänga med i alla turer, men själva ”bloggkriget” pågår alltså mellan Ebba von Sydow och Linda Skugge.

Ebba von Sydow har blivit ansiktet utåt i 2,6 miljonersklubben. En organisation som ska hjälpa kvinnor i Sverige att stressa ner. Därför skrev Ebba en krönika i Expressen om det här ämnet. Linda Skugge kunde inte låta bli att bemöta Ebbas krönika med DETTA.

Linda Skugge bloggar om bråket HÄR och HÄR och HÄR och HÄR!

Ebba von Sydow bloggar om det HÄR.

Ebba bemöter Linda med en ny krönika eller försvarstal, beroende på hur man väljer att se det.

Ã…sa Jinder tycker också till. Liksom Katerina Janouch tycker till HÄR och HÄR!

Själv känner jag att det är lite av en sandlådediskussion, den som är mest stressad vinner, liksom. Jag tror jag skulle vinna om jag gav mig in i detta bloggkrig. Ensamstående med fyra barn, heltidsarbetande+skriver bloggar, krönikor, kåserier och en hel del annat… (Jag hade för övrigt tre barn vid en ålder på 22.)

Nej, jag ger mig inte ens in i det. Jag tycker Linda Skugge har en klar poäng, det är klart det känns lite patetiskt och provocerande när Ebba skriver:”Jag måste förstås peppa – för jag kan väl ändå inte klaga, där jag står i min nyshoppade, gräddvita Acnetopp och stans mest slutsålda ankelboots och strax ska välkomna 700 glada Veckorevynläsare? Hyfsat glammigt ”Sex and the city”-liv, drömjobb, 27 år, glatt leende, herregud, jag hinner ju till och med spela tennis. Så varför känns det ändå som att jag ibland håller på att explodera av alla måsten och borden?”

Samtidigt tänker jag att vi som har barn och mycket omkring oss, har ju ändå valt det för att vi känner att vi vill lägga den tiden på våra barn i stället för att shoppa järnet på Stureplan eller sippa drinkar på någon innekrog i Stockholms City, eller i New York. Det är klart man kan få klaga lite ibland oavsett hur ens livssituation känns.

Jag har dock en känsla av att Linda Skugge egentligen inte alls kritiserar Ebba von Sydow personligen, utan i sann Linda Skugge-anda skriver det hon skrivit för att dels väcka debatt, dels sätta fingret på något uppenbart och att Ebba von Sydow bara blev den som fick stå ”bollplank” för en allmän irritation…

Irritation, förresten? Varför får jag en känsla av att Linda sitter och njuter av den debatt hon nu startat och skrattar hela vägen till tvätthögarna som ska sorteras?

Uppdatering: Mer från Expressen hittar du HÄR och HÄR!

Uppdatering 23/2: Aftonbladet fortsätter HÄR!

Extramaterial: Det HÄR tycker jag i alla fall var coolt av Linda Skugge.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

20 svar på ”Det största Bloggkriget i Sveriges historia

 1. Pingback: Pysans tankar

 2. Jag som tyckte att det var bloggbråk på AB en gång i tiden när en viss kvinna som skrev brev var igång och härjade.. det var inget mot det här…

  Kram Pys som försökt trackbacka.. får se om jag lyckas..

  Pysans senaste inlägg..Jisses…

 3. Intressant o nästan lite sandlådabråk som du säger. Jag tror många kvinnor har mkt stress att få i hop i sitt liv. Antingen stressen hänger på det praktiska svåra i att jonglera barn o jobb eller ekonomi eller stressen som singel att hitta partner och hinna skaffa barn innan det blir för sent eller karriär o och allt därtill. Tror generellt att kvinnor sätter mkt press på sig själva antingen man är en singel stureplans kärriärskvinna eller flerbarnsmamma. Så egentligen tycker jag att Ebbas råd att man ska dra ner på kraven att vara perfekt och tycka man är good enough är ett ganska bra råd oavsett livsituation!

 4. Pysan: Ja, jag minns kvinnan med breven… Sammanfattningsvis kan man kanske säga att bloggkrig pågått så länge det har funnits bloggar… Din trackback funkar!

  Eva: Nej, rubriken är ironisk från min sida, men är tagen från Nyheter 24 som benämnde det så…! 😉

  Sofie: Ja, det finns ju alltid två sidor på allt…!

 5. Pingback: Skugge vs. von Sydow: Den som har högst adrenalinhalt när hon dör vinner! « trollhare

 6. Bloggbråk är livsfarligt. Men jag klarar inte av folk som hela tiden påstår att de har det värre än alla andra (Skugge). Von Sydow klagar nästan aldrig, och då jobbar hon ändå minst 60 timmar i veckan. Vems vardag som är värst är ju faktiskt totalt meningslöst enligt mig – och det måste vara sjukt tråkigt att alltid anse att man har det sämre än alla andra.

  Jag vet inte, rent spontana tankar så där vid midnatt.. 😉

  Annas senaste inlägg..Veckan som kommer

 7. Jag förmodar att Skugge själv har valt att sätta sina barn till världen. Det lustiga med Skugge är att hon aldrig nämner sin man. Vad gör han? Jag tycker synd om både honom o barnen som har denna martyr till fru/mor. Tänk om inte Ebba kan få barn? Det är också en stress, men just nu kanske inte det är aktuellt, men det är ju många som först vill ha utbildning/rätt man/bra jobb(ekonomi)/bygga hus och sen står de där då alla år har passerat och kanske är ofrivilligt barnlösa. Det går inte att tävla i vem som är mest stressad alla måste få leva sina liv utifrån sina egna premisser. Själv har jag två tonåringar och det räcker bra för att fylla min vardag!

 8. Oj, det är verkligen lustigt med denna tävlan i att ha det värst/stressigast!

  Kan inte låta bli att undra om det är något typiskt svenskt? Min man som är från Mexico hade knappt hört orden ”jobbigt” eller ”stressigt” innan han kom till Sverige. Och ändå lever många mexikaner i en väldigt pressad vardag.

  Har du några liknande erfarenheter om du jämför Gambia och Sverige?

  Ewas senaste inlägg..En svordom som håller än idag

 9. Egentligen var det nog inte det jag ville framhäva att det finns 2 sides of every story som du skrev efter min kommentar utan att kvinnor överlag oavsett situation sätter mkt press på sig själva o stressar mkt tror jag och inte inser att vi är good enough utan tror vi borde gjort ngt bättre än vi gör.

  Ewa som undrar om dina jämförelser med Gamiba ska bli intressant att höra. Själv tycker jag de flesta yrkesarbetande kvinnor i östafrika i alla fall har en hemhjälp eller syster/mamma som avlastar med barn o hushåll så jag kan faktiskt beundra svenska kvinnor som hämtar,lämnar på dagis trots de jobbar heltid handlar, lagar mat, läxläser ,nattar,tvättar kläder o o diskar och sen också fösöker boka in att träffa en väninna i bland.

 10. Pingback: 2,6 miljonerklubben » Blog Archive » Det största bloggkriget i Sveriges historia…?

 11. Pingback: Tonårsmorsa » Bloggkriget fortsätter…

 12. Pingback: Bloggbråket påminner om ett foto som florerat på internet sedan begynnelsen « Telegrafen [Kepsin]

 13. Pingback: Tonårsmorsa » Roliga webbtest i Expressen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. Pysans tankar skriver:

  Jisses……

  Linda Skugge och Ebba von Sydow är i luven på varandra..
  Läs Skugge och von Sydow
  Och här sitter jag och undrar hur två av Sveriges duktigaste skribenter och med många järn i elden orkar bråka om något så trivialt som om man är mamma eller …

 2. […] ger svar på tal. Några bra inlägg: Mymlan igen, Tonårsmorsa, Deep Edition. Läs även andra bloggares intressanta åsikter om Linda Skugge, Ebba von Sydow, […]

 3. […] sa ju (eller okej, jag skrev ju) att Linda har humor och skrattar hela vägen till tvättsorteringen. Deepedition är delvis lite […]

 4. […] kan du kolla hur stressad du är! (Det kan ju behövas i dessa tävlingstider  om vem som är mest stressad! […]