Vi får inte ge upp!

Lite då och då har jag skrivit om mäns våld mot kvinnor. Det senaste inlägget i den debatten kan du läsa HÄR! För mig är det här ett väldigt angeläget ämne som kräver mycket uppmärksamhet. Kvinnor och barn ska inte behöva leva i skräck för en våldsam partner. Samtidigt inser ju även jag att problemet inte är enkelt. Det är komplicerat, som alltid när det handlar om människor. Det finns många saker att ta hänsyn till och många saker som man måste tänka ett steg längre med.

Men det blir inte bättre för att man stoppar huvudet i sanden och låtsas som inte problemen finns. Vi måste lyfta upp dem till ytan och vi måste jobba tillsammans för att finna lösningar. Lösningar som gör att vi kan leva trygga i vår värld. Olika typer av lösningar som fungerar för olika typer av människor.

Aftonbladet har en viktig artikel om just de gömda kvinnorna och barnen. Den är viktig! De starka reaktionerna på artikeln visar också att ämnet berör och att det finns folk som inser hur vikigt detta ämne är! I samma länk kan du också läsa om hur DU kan hjälpa till om du tycker att det är angeläget att göra något!

Och det viktigaste av allt: Vi får ALDRIG NÃ…GONSIN GE UPP!!

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Vi får inte ge upp!

 1. Tack för att du tar upp detta ämne. Jag är en av de som levt med skyddad identitet och gömt mig från mitt ex, Husse. Det berör att finns folk som bryr sig, men det upprör också när man blir motarbetad. Tack för att du finns och för det du gör för oss!
  Många kramar till dig & din familj!

  Falcisens senaste inlägg..Äntligen söndag…

 2. Jag tycker du skall fråga dig varför det inte finns EN enda plats för män med eller utan barn som misshandlats och hotats av kvinnor. Detta trots att det är mycket vanligt liksom dito bland bögar och lesbiska par.

 3. Apse,
  därför ingen man vill ställa upp och hjälpa till med den biten, eller så har ni dåliga talesmän för den gruppen.Tänk att det alltid ska komma en som vinkla eller ska jag säga vingla, det ena utesluter inte det andra.Du har inte tänkt på att kvinnofridsfrågan gör hästjobbet åt er i jämdställshetstecknet?Se till att ngn av er/dom gör något åt det praktiska.

  Vbs senaste inlägg..Söndagsfrukost med LcHf

 4. Falcisen: Tack för din uppmuntran. Det här är viktigt!! Beklagar det du fått gå igenom! Kram!

  Vb: !

  Apse: Ja, den frågan är nog ganska enkel; det är nämligen förhållandevis väldigt få män som drabbas, jämfört med kvinnor. Därmed inte sagt att det är okej eller acceptabelt. Självklart borde det finnas stöd och hjälp och boende till ALLA som har behovet! Jag anser inte att det ena utesluter det andra!

 5. Tonårsmorsan!

  Visst är det ett angeläget ämne, men det är knappast någon slump att reportaget publiceras just nu! Det är ett illa dolt försök att försöka dölja att Liza Marklund och Mia Eriksson har ljugit i boken Gömda. Men Marklunds och Erikssons historia blir inte mer sann för att det faktiskt finns de som blir misshandlade och förföljda. Tvärtom visar det bara att Marklund och Eriksson har utnyttjat misshandlade kvinnor för att profitera på deras olycka!

  Medborgare Xs senaste inlägg..Ett illa dolt försöka att vända debatten!

 6. Medborgare X: Jag håller med dig om att det inte är en tillfällighet att artikeln publiceras, men just p.g.a. allt trams och tjafs runt Marklund/Eriksson/Antonsson som varit, så tycker jag det är ÄNNU viktigare att lyfta fram de som faktiskt far väldigt illa som misshandlade och gömda. Det är viktigt att de inte ”försvinner” i en hetsk debatt. Och då menar jag OAVSETT vem som har ”sanningen” som jag för övrigt inte längre har en aning om vem det är, som jag nämnt nyligen:

  http://fatou.se/2009/02/14/gomda-braket/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.