Frågor och svar

Jag har väldigt svårt att hinna med att svara på kommentarer just nu, på det sätt jag gjorde tidigare. Mitt pendlande och utbildningen, barnen och en massa andra saker tar mycket tid av mig. Sedan när jag får tid så hittar jag inte alltid tillbaka till de kommentarer som innehåller frågor. Jag ska i alla fall försöka svara på de frågor jag kommer på:

Någon frågade vart jag hade köpt skjortan jag hade på mig på Stora Bloggprisets gala. Både byxor och tröja var köpta på DEA.

Någon frågade om jag kan hjälpa till att svara på några frågor om Gambia. Det går bra, maila mig på tonarsmorsa@gmail.com så försöker jag hinna svara.

Jag fick också frågan om hur jag sätter text på mina bilder. Jag använder ett enkelt program för att vattenstämpla mina bilder. Programmet hittar du HÄR. Det är mycket enkelt. Man laddar upp bilden, skriver in den text man vill ha och sedan så väljer man styrka på texten. Man kan också lägga till om man vill ha tumstorlek och lite andra smådetaljer, men man behöver alltså inte göra dessa val. Sedan laddar man upp den nya bilden och sparar den på sin dator. Enklare kan det inte bli. Det finns också andra program, men de har jag inte testat. Sedan är det också bra att komma ihåg att dessa bilder inte är särskilt skyddade i alla fall. SÃ… man inte lurar sig själv. Man kan lätt ta bort dessa vattenstämplar med något bildredigeringsprogram, särskilt om man som mig sätter många av stämplarna i kanterna när det är motiv på personer. Men jag tror ändå det hjälper till viss del för de som inte ”orkar” ta fram egna bilder och bara sitter och sparar bilder från google. Lite skydd bör de vara och det framgår tydligt vem som faktiskt äger bilden, så de inte kan förväxlas med att man får plocka hur man vill! Lycka till!

Flera har också frågat hur jag hinner med så mycket. Det gör jag inte. Jag prioriterar bort allt för mycket varje dag.

Ni får gärna fråga annat om ni vill, jag svarar kanske inte på allt, men det mesta ändå! (Det beror ju lite på vad frågorna handlar om.) Det jag skriver öppet om i bloggen är ju inte problem för mig att svara på. Mina åsikter i olika ämnen är inte heller något problem för mig att svara på. Så skriv bara om du undrar något!

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Frågor och svar

 1. Hallå o hejsan o hoppas allt e bra mitt i ”ALLT” görandet..ville bara säga att man kan oxå märka sina bilder genom att öppna sin bild i PAINT på siin egen dator(när du högerklickar står det-öppna med….då väljer man paint o sen sätter man igång :D:D

 2. Du behöver väl lite egen tid också?
  Kommentarer i min mening då, när man vill/har lust och tid förstås.
  På ab verkar de somliga sitta och kolla så att man svarar p allt i sin blogg. Vice verca med…minsann skrev den inget och så fortsätter det.
  Ha en riktigt skön helg nu!
  *Kram*

 3. Smilla: Ja, det är superenkelt! 🙂

  Daniel: Jag brukar ha en barnfri helg en gång i månaden, men numera har jag börjat ”slarva”. För det mesta är bloggningen ett sätt för mig att slappna av. Sedan brukar jag också koppla av med vänner eller med ett långt, skönt bad. Sedan älskar jag ju att läsa böcker och det är en enorm avkoppling för mig! En god middag med familj eller vänner kan också vara avkoppling. Jag har med andra ord ganska många sätt att koppla av, men tar mig kanske för lite lite tid att göra det…

  Excessive på hanky: Tack för tipset!

  menuelle: Ja, jag brukade ju svara på allt, men ibland måste man också prioritera. Nu försöker jag svara på de kommentarer som ”kräver” ett svar. Din första fråga, se kommentarsvaret ovan till Daniel! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.