Att lyckas med något man inte är bra på

Ibland ställs man inför situatoner i livet där man känner sig osäker. Situationer där man känner att man kanske inte är så duktig. Ofta hänger det ihop med vad man är mest och minst intresserad av.

Igår gick jag igenom en sån grej. Jag känner att min styrka inte riktigt sitter i just den grejen. Jag känner liksom att mina starka sidor inte riktigt lyser igenom i just det där utövandet.

Ändå klarade jag det! Det är då man känner sig lite glad och stolt, för trots att man vet att det inte är ens starka sida och man ändå klarar det, det lyfter verkligen självkänslan bra mycket mer än när man klarar något som man vet att man behärskar!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Att lyckas med något man inte är bra på

 1. Där sa du nåt! Jag blir alltid lite ”hrm” när folk säger att man ska göra/hålla sig till saker man är bra på, för då blir man lycklig och känner sig tillfreds. Riktigt så funkar inte jag. Det jag redan kan vill jag inte syssla med mer, jag gör helst sånt jag är skitdålig på. Senast jag gjorde det blev det iofs kaos, men nästa gång blir det bra, det vet jag. Oj, nu förvandlade jag det här inlägget till ett pepptalk till mig själv. Jag håller med dig, skulle jag mest säga!

 2. Det är ju det som är så coolt.
  Att vi vågar göra det där som vi vet att vi inte behärskar till 100%.
  Det är precis den känslan jag hade när jag hade lyckats fixa egen domän, egen server och hade installerat WP själv.
  Självkänslan får sig ett ordentligt lyft.
  Det är en härlig känsla så jag kan bara gratulera dig till det du har gjort idag.
  🙂

  Evas senaste inlägg..Oj då!

 3. Malin: Ja, att göra sånt man är bra på är ju knappast någon utmaning i alla fall. Det man vet att man redan kan är ju ingen konst, men att klara sånt man är mindre bra på, det känns mer som en prestation!

  Eva: Precis så känner jag också! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.