Partymorsan

I morse när jag klev upp, så rustade jag mig för att assistera vid förlossning. Jag duschade, klädde mig i bekväma, praktiska kläder.

Precis när jag skulle avboka brorsans förlovningsfest, så kom beskedet att det var falskt alarm. ”Bebben” ville bara skrämma upp oss lite, så vi skulle vara beredda när det väl är dags. Så på sätt och vis blev ju min fest ”räddad” i alla fall.

Nåja, sedan kom alla tre tjejerna Binta (20), Jai (17) och Isa (15) hemspringande och skulle hämta kläder, löshår, kryddor och skålar. Naturligtvis på min barnfria helg, som om de inte visste igår att de skulle behöva löshår, skål, kryddor och festkläder…

Binta och hennes kompisar har nämligen hyrt lokal och de ska fira hennes 20-års fest, eftersom hon fyllde 20 i Måndags. Jag skojade och sa att jag minsann inte var bjuden på någon fest. Varpå tjejerna genast bjöd in mig. Jag förklarade att jag bara skojat och att jag ändå ska på fest klockan 19.00 till brorsan.

Men då gav sig inte tjejerna. De propsade på att jag i alla fall skulle komma förbi en liten stund och eftersom de till och med erbjöd hämtning och sedan skjuts så kunde jag inte längre tacka nej.

Då skulle man ju kunna tro att det tog slut där. Men så roligt blev det inte… Då började Binta genast tala om vilka kläder jag ska ha ikväll och att jag inte skulle få ha några skor med lägre klack än typ 10-12 cm.

Nu sitter jag här. I mina ”förlossningsassistent-kläder”. Jag kommer att bli hämtad när som helst och jag känner att jag inte vill byta om. Jag vill vara ”redo”. Man vet ju aldrig…

Jag vill absolut inte stå på förlossningen i 12 cm höga klackar och assistera en förlossning i X antal timmar…

Så nu är jag på väg till två olika fester, varav en knappast kommer att ha några gäster äldre än typ 21-åringar.

Jag hoppas jag blir insläppt på Bintas fest i alla fall, med hennes adidaskängor, som jag har lånat och ”förlossningsassistent-kläder” och hoppas också att det finns mat sparat till mig för middagen…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

You can leave a response, or trackback from your own site.

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 Responses to “Partymorsan”

 1. Lena skriver:

  Hoppas du får en trevlig kväll 🙂

  Lenas senaste inlägg..Vårkänslor

 2. Sofie skriver:

  Ta på dig 12 cm klackar du! Den här bebisen kommer ALDRIG ut. Den vill bara skrämmas då och då. Nästa gång ringer jag varken dig eller förlossning eller ngn annan om inte huvudet är halvägs ute 🙂
  Så parta på du partymorsan!

 3. Ludmilla skriver:

  Vad spännande att det snart är dags!
  Jag var med en vän på en förlossning när jag hade fått 2 egna barn. Det var en fantastisk upplevelse.

  Ludmillas senaste inlägg..Hur ska skolan fånga upp ungdomar som mår dåligt?

 4. Ludmilla skriver:

  Föresten… jag undrar varför du inte la ut en bild på din outfit istället?

  Ludmillas senaste inlägg..Björn Borg och jag utanför Sturecompagniet

 5. Sandra skriver:

  Bintas jacka är tvärsnygg:)

Leave a Reply

No Trackbacks.

5 visitors online now
5 guests, 0 members
Max visitors today: 16 at 01:45 am UTC
This month: 48 at 07-03-2016 09:33 am UTC
This year: 91 at 05-05-2016 07:29 pm UTC
All time: 118 at 11-06-2012 10:20 pm UTC