Om Skilsmässa

Allt om Barn skriver om 5 misstag att undvika vid skilsmässa. Vid en första koll tycker jag att det är ganska självklara råd, men när jag tänker efter så är det nog ändå många föräldrar som gör några av dessa misstag.

För att spinna vidare på samma problematik så tror jag att det också är viktigt att komma ihåg att det är du och din partner som skiljer er och inte din partner från barnen eller du från barnen.

Jag tror att det finns många försmådda föräldrar som känner att partnern som gjort dem illa vid till exempel otrohet, även varit ”otrogna” mot barnen. Jag tror också det är ganska vanligt att om det är en förälder som lämnar den andra och inte ett gemensamt beslut, så är det många av de som blivit lämnade som känner att partnern överger både h*n och barnen.

Jag tror att det är oerhört viktigt att skilja på detta. Även om den partner som ”lämnar” eller som är otrogen eller vad det kan vara, begår en handling som även påverkar barnet/barnen så är det ändå viktigt att komma ihåg att det inte är BARNET/BARNEN de lämnar utan just sin partner.

Våra egna försmådda känslor måste vi handskas med själva och om vi inte kan det, så måste man söka professionell hjälp för att bearbeta sina känslor. Om inte annat så för barnens skull!

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Om Skilsmässa

 1. Kloka ord och jag håller fullständigt med. Straffas inte barnen nog av att inte träffa sina föräldrar varje dag? Blev Bonusmamma vid 22 år och blåögd som jag var trodde jag inte att föräldrar använde barnen som ”vapen”, men ack vad jag bedrog mig. Passade det inte mammorna (som det var i detta fall), så fick vi inte träffa barnen och en av mammorna hade ingen respekt för barnets träffar med pappan utan kunde helt låta bli att vara hemma eller komma med honom. Tragiskt!
  Tänk efter vem ni straffar om ni sysslar med sådant.
  Mvh Anna

  5barnunder6års senaste inlägg..Tävla på Internet!

 2. Att jag surfat lite på din sida och jag är såååå glad att jag hittade en ärlig ,,djup och en människa som vågar sticka ut med sina känslor som du gör ..
  Jag är ett ”maskrosbarn ” och bär på mycket sorg ..
  Det har satt djupa spår men jag försöker ta hand om mig själv och min familj..Tufft!..
  Jag kan bara instämma med dig i dina inlägg jag läst hittills..
  Jag har även skaffat barn tidigt i mitt liv ,,18år..precis som du…Men jag lever med mannen till mina barn ,,.
  Jag kan inte heller fatta att hon min dotter är lika gammal om jag var ”Nyss” eller???
  Oj vad tiden går fort ..
  Ville presentera mig lite ha de gott..

  Jennys senaste inlägg..Tisdag…Ã…hhh TV kväll…

 3. Klart att barnen inte ska behöva påverkas av föräldrarnas konflikt. Samtidigt vet jag hur svårt det är att se klart när man drabbas av otrohet – då är det lätt att det blir fel.

  Antons senaste inlägg..Dröm igen

 4. 5barnunder6år: Ja, det är riktigt illa när barn används som vapen!! Men oftast tror jag att folk är otänksamma och drar in barnen utan att kanske själv inse konsekvenserna! Tyvärr.

  Jenny: Roligt att du hittat min blogg och gillar den. Jag försöker blanda ämnen hej vilt, ungefär så som jag själv vill ha en blogg. Beklagar att du haft det tufft. Livet är inte särskilt skonsamt, men jag hoppas du kämpar på, det är tack och lov väldigt härligt att leva. Också!

  Anton: Ja, visst är det svårt att försöka vara objektiv när man är ledsen, sårad och förbannad. Det blir dock inte bättre över att ungarna också känner så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.