Journalistik när den är som allra bäst!

Media när de jobbar som allra bäst. Jag är imponerad av ett generöst samarbete mellan Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, som vanligtvis är konkurrenter, mer än kollegor. Nu har de slagit ihop och vi börjar skörda de första framstegen på länge när det gäller Dawit Isaak som sitter fängslad. Ett liknande samarbete mellan de största tidningarna i Sverige har inte skett sedan 1999. Jag har tidigare skrivit om Dawit Isaak på bloggen:

Om du vill stödja manifestationen med din namnteckning, klicka HÄR!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Journalistik när den är som allra bäst!

 1. Ragnar: Jag tycker det är ett ypperligt tillfälle för media att uttala kritik och att visa sitt stöd för en kollega som i demokratins namn hållits fängslad i åtta (8) år!! Journalister styr knappast utrikespolitiken, men som medborgare i Sverige har de rätt att visa sitt stöd till Dawit och eventuell kritik om man anser politikerna alltför undfallande och i allra högsta grad så är det ju aktuellt att de ser till att rapportera och upplysa om hur situationen är för Dawit Isaak, så uppenbarligen har vi helt olika åsikter i frågan!

 2. 10-tusentals kvinnor låses dagligen in av sina familjemedlemmar i bostäder bekostade av det svenska samhället. Bostadslägenheter belägna i höghus omöjliggör för kvinnor vid en eventuell brand att ta sig ut. Det vore bättre om 5 chefredaktörer skrev på upprop om att befria dessa 10-tusentals kvinnor från sin ofrivilliga husarrest i Sverige, än att lägga så mycket krut på att få Dwait Isaak fri.
  Men för det krävs kunskap som svenska journalister saknar överlag

 3. olle: Jag håller inte alls med dig, eftersom jag är helt emot att man ställer grupper som söker stöd, mot varandra!

  Bara för att några har det ”värre” än andra, betyder inte det att man ska sluta hjälpa några. Bara för att fler dör i bröstcancer mot prostatacancer, så anser inte jag att man ska sluta stödja prostatacancer. Bara för att det finns några som svälter mer än andra tycker inte jag att man ska sluta hjälpa de som svälter mindre. Bara för att det är värre att vara hemlös i ett U-land tycker inte jag att man ska sluta hjälpa hemlösa i Sverige.

  Nej, jag tycker som sagt inte att man måste ställa grupper mot varandra. Sedan tycker jag att det är naturligt att olika människor ”ömmar” för olika saker. Att chefredaktörer ”ömmar” mycket för just journalister och yttrandefrihet och demokrati, det ligger ju i deras största intresse, därför tycker jag det är naturligt att man strider för Dawit Isaak. Men det betyder inte att jag tycker att man inte ska kämpa för andra orättvisor. Också.

 4. Tycker att det är ett bra initiativ som tidningarna har gjort. Att gå samman för att synliggöra ett problem är aldrig fel. Att Eritrea är en skurkstat som högaktningsfullt skiter i alla mänskliga rättigheter är ganska klart för de flesta. Frågan är vad som kan göras från UD?? Strypa bidrag är ett förslag som kommer upp ganska ofta. kanske ett bra sätt att pressa krigsherrarna som styr då det lidande folket i eritrea ändå inte ser ett öre av biståndspengarna.

  Man bör inte heller ställa olika problem och hjälpbehövande mot varandra. Alla kan fokusera på det som de brinner för. Det finns många områden som behöver belysas och var och en kan bidra för att hjälpa till eller synliggöra problem i samhället.

  Passa nu på att gå ut i det fina vädret och ha en fin helg!

  Peters senaste inlägg..Äntligen!! – helg, sol och öl!!

 5. Pingback: Tonårsmorsa » Ett utmärkt val, Amelia Adamo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] gånger om Dawit Isaak som fortfarande sitter fängslad i Eritrea. Sist jag skrev handlade det om samarbetet mellan olika medier för att kämpa för Dawits sak. Ikväll kommer det att hållas en manifestation för Dawit Isaak […]