Mabou har fått en lillasyster! (Men jag är helt oskyldig!)

Mabou (7) med ny frisyr och en enorm chokladboll (fast inte på bilden, eftersom han ätit upp det mesta av den 😉 )

Igår efter utbildningen gick jag och mötte upp Mabou och hans pappa på Centralen, eftersom Mabou fick en lillasyster för nio dagar sedan. Enligt Gambiansk tradition var det namnceremoni på sjunde dagen och fest för den nyblivna mamman. Både Mabou och alla fyra systrarna åkte dit härom dagen och Mabou var väldigt stolt över sin lillasyster. (Enligt honom och systrarna är hon väldigt lik Mabou!) Nåja, systrarna åkte hem i bil redan i går natt, men Mabou stannade tills igår.

Så efter min utbildning mötte jag upp dem. Mabou hade fått en ny, fin frisyr hos frisören, som han inte brukar vara så pigg på att gå till längre…! Hans farmor hade skickat jättefina Gambianska kläder till honom igen från Gambia (orkar inte fota dem just nu).

Eftersom hans pappa gett honom lite pengar så ville Mabou att vi skulle gå runt och shoppa lite i Stockholm en stund innan vi begav oss hemåt och det hade jag inget emot. Hans pappa följde med en liten stund, så på leksaksaffären fick Mabou en ny ryggsäck och sedna köpte han boxningshandskar själv.

Därefter gick jag och Mabou runt lite själva (när jag till slut fick ut honom från BR leksaker). Han fick en ny kapitelbok av mig. Han valde Mio min Mio av Astrid Lindgren, till min stora glädje. Sedan fick han lite andra småsaker. Därefter tyckte jag det var min tur att få shoppa lite och då var Mabou så nöjd att han till och med gick med på det, trots att det annars är svårt att få honom att gå in på en enda affär som inte stavas BR leksaker…

Efter några affärer och ett par toalettbesök så bad han att få sitta och vänta på en bänk utanför Lindex, medan jag var där inne och handlade. Jag gick in en liten stund och när jag kommer ut, så har Mabou köpt en enorm chokladboll (ja, det heter INGET annat!!) som han satt och smaskade glatt på.

Härligt att ha barnen hemma igen och härligt med fredag, härligt med shopping (även om det mest var Mabou som shoppade), härligt med lite lugnt strosande och härligt med själva livet!!

Mabou ´s nya frisyr. Bilder på några av hans tidigare frisyrer kan du finna HÄR!

Glöm nu inte att slänga i en slant i vattenhinken! (Bara sex dagar kvar!)

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Mabou har fått en lillasyster! (Men jag är helt oskyldig!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.