Uppdatering om hemlösa Carl!

Man kan se det från två håll. Om man vill vara negativ kan man säga att jag har en förmåga att ”snöa in” på vissa saker. Min mamma väljer att se det som att jag satsar 100%. Hur man än väljer att se det, så ska jag villigt erkänna att saker som berör mig, har jag svårt att bara släppa sådär. Jag måste älta lite.

Just nu är det Carl som upptar min tankeverksamhet. Jag kan inte släppa att han är en sådan fantastisk eldsjäl! Jag vill inte bara uppmärksamma och stödja Carl, jag vill verkligen ge honom en möjlighet till en mer långsiktig lösning på hans dagliga kamp.

Jag är inte den enda som vill hjälpa Carl! Jag har fått ett fantastiskt gensvar både genom kommentarer, men också genom länkningar, men framför allt alla mail som ramlat in! Facebookgruppen utökas konstant. Jag och Jennifer (som startade facebookgruppen för Carl) har haft lite kontakt idag och vi är rörande överens om att försöka stödja Carl på längre sikt. Även i facebookgruppen pågår diskussionen om hur man ska kunna hjälpa Carl akut och på sikt!

Både jag och Jennifer har en kontinuerlig kontakt med Carl själv. Vi försöker finna en lösning där folk kan ge sitt ekonomiska bidrag på ett sätt som känns säkert för oss alla och som gör att Carl både kan få bli självförsörjande och på samma gång slippa sova med en filt under bar himmel. Det är inte så lätt, men jag är säker på att vi ska finna en lösning som är bättre än nuvarande situation.

Jag kommer att uppdatera vad som sker och jag är mycket glad och tacksam för alla som är beredda att stödja Carl och hjälpa honom komma vidare ur en till synes hopplös situation. Vi behöver också eldsjälar som sprider sådan glädje som Carl gör! Jag tänker att om vi är tillräckligt många som hjälper till, så behöver var och ens insats inte bli så kännbar. Men jag vet att jag verkligen vill göra skillnad!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Uppdatering om hemlösa Carl!

 1. Kul att se någon som är så engagerad i de här frågorna, alltid bra när folk försöker skapa en större förståelse för andra människors situationer :o)

 2. Soulsister: Det är fantastiskt att DU och alla ni andra är beredda att ge ert stöd och bidrag.

  XxXx: Ska kolla!

  Mysan: Självklart kan du göra det, det är en massa personer som är med utan att bo i Uppsala!! Dessutom är Carl välkänd på många platser i Sverige, inte bara i Uppsala. Roligt om du också vill gå med!

  Weirdo: Jag försöker inte på något sätt framstå som ”bra” i det jag skrivit om Carl, men jag är ändå glad att jag verkar ha lyckats förmedla Carls fantastiska personlighet! Tack för dina ord!

 3. Jag vill skitgärna vara med och hjälpa carl. Har sett han flera gånger och pratat med han på stan också och jag tänkte att eftersom vi ungdomar har så stor inverkan på samhället att vi typ (jag, isa och resten av tjejerna- du vet vilka) skulle fixa någon ”fest” utav nått slag där pengarna som vi får in från inträde och annat går till Carl, ENDAST!

  Midias senaste inlägg..Måndag

 4. Midia: Ja, vi håller på att kolla upp olika möjligheter. Binta och hennes kompisar är lite inne på en välgörenhetsgala för Carl, din idé är också bra, insamling i min blogg och på facebook är en annan idé. Jag tror att om vi samlar ihop alla dessa ideér kan det bli riktigt bra.

 5. Pingback: Tonårsmorsa » Det kom ett mail…

 6. Pingback: Tonårsmorsa » Insamlingen till Carl med Cykeltaxin är igång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] om jag fick lägga ut mailet i min blogg, vilket jag fick! Jag tycker mailet säger mycket om vilken typ av människa Carl är. Vad tycker du? Jennifer, Tänkte att för att inte bara jag ska vara i fokus så vill […]

 2. […] insamling är en frivillig handling som man gör för att stödja någon eller något. För mig känns det självklart att vara med och stödja Carl. I första hand hoppas jag inte att det är några få som lägger in stora summor för att hjälpa […]