Ystad-Haparanda

Jag har skrivit en del om cancer det senaste året. Inte minst för att jag har förlorat två nära anhöriga under det senaste halvåret. Någonstans tror man liksom att det inte ska drabba en själv. Det senaste halvåret har jag blivit plågsamt medveten om vad cancer faktiskt gör med människor.

Jag kan inte välja vem av de bortgångna i min omgivning som gör mig mest ont. Helene var en av mina absolut närmsta vänner och i slutet var hon den person som jag anförtrodde mest saker till. Men Lamin var pappa till mitt barn. Bådas bortgång chockade och smärtade mig och min familj oerhört. Jag har även andra personer som har drabbats av cancer, i min omgivning, även om det inte lett till dödlig utgång, så är det naturligtvis fruktansvärt att drabbas av cancer ändå.

I bloggvärlden har vi också personer som drabbats av cancer och de två som står mig närmast är Soulsister och Pysan, som båda slåss mot sina cancerdemoner.

Nu är Robert Ascberg och Gert Fyking på långpromenad. De går från Ystad till Haparanda i en kampanj mot prostatacancer. Jag tycker att det här är jätteviktigt att uppmärksamma, eftersom det berör eller kan komma att beröra oss alla. Cancer är en sjukdom som slår skoningslöst. På Tisdag kommer Gert och Robban förhoppningsvis att nå Uppsala. När jag vet tid och plats hoppas jag på att kunna möta dem.

Oavsett om du kan möta upp dem på deras väg eller ej, om du kan bidra eller ej, så gå gärna in och följ deras väg på följande bloggar:

Robert Aschberg

Gert Fylking

Cancerfondens blogg Ystad-Haparanda

Fakta om prostatacancer:

– Ystad-Haparanda marschen genomförs för att uppmärksamma och samla in pengar till Cancerfonden och kampen mot prostatacancer, Sveriges vanligaste cancerform.

– Varje dag får ca 25 män i Sverige prostatacancer, vilket motsvarar en man i timmen och cirka 9000 män per år.

– Ca 70000 män som har eller har haft prostatacancer lever i Sverige idag.

– Det är den cancerform bland män som orsakar flest dödsfall, ca 2500 per år.

– Hälften är under 70 år när de får diagnosen, men sjukdomen är ovanlig före 50-års ålder.

Tillägg: Fann precis en för mig okänd bloggare som tydligen har gått bort i cancer de senaste dagarna. Läs: SABINAS KAMP.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Ystad-Haparanda

 1. Så bra att du tar upp detta! Det är en minst lika viktig kamp för det är en (förlåt i förväg) jävla sjukdom som inte tar hänsyn till någon eller något!

  Är snart klart med mitt mail, ska försöka få iväg det ikväll.
  MÃ…NGA ”äggande” påsk kramar från mig 😉

  Soulsisters senaste inlägg..Soulsisters Diary for Dummies

 2. Det är bra att du också skriver om detta.. för det är så viktigt att skriva om cancer.. för den finns överallt hela tiden…

  Jag följer också de glada gubbarna som är på vandring.. och jag tycker att de är otroligt duktiga och starka.. och de har fått in många pengar redan….

  Jag har också en insamling på min blogg.. till cancerfonden..

  Kram Pysis

 3. Cancer…usch tvi vale.

  Det var min vännina som gjorde att jag började blogga på msn spaces i mars 2005.
  Hon dog ju april 2005….

  Ã… det är hennes förtjänst att jag är kvar i bloggvärlden. För det var hon som jag prata med förut och nu är det bloggen jag pratar med, vem nu det är är som svarar.
  Så jag är en riktig långkörare…..

  Agges senaste inlägg..Alla sover här utom jag…jag passar tvättmaskinen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.