Påskmiddag med halva gänget

Igår var det påskafton. Jag är inte så mycket för att fira högtider. Jag är rätt kass på det faktiskt, förutom julen som jag gärna firar. Jag brukar ändå försöka ordna lite nice för barnen. I år hade jag planerat för en trevlig påskmiddag med barnen. Tills hälften av barnen (Binta och Isatou) kom på att de skulle fira påsk hos farmor i Stockholm. Så kvar blev jag, Mabou och Jai. Helt okej. Det var bara ett problem. Jag hade köpt hem en massa räkor eftersom jag vet att både jag, Isatou och Binta älskar räkor. Jag tror jag åt fyra stycken. Mabou och Jai vägrade ens att smaka. Resten gick vi och lämnade till en grannfamilj. Det blev i alla fall en väldigt lugn påskmiddag.

Mabou målade lite ägg

Hasselbackspotatisen penslas

Min Kycklingfilé med gräddsås

Räkor

Ägg och svart låtsaskaviar

Dukat för tre, vilket är lite hemma hos oss

Köpt kladdkaka som smakar mums

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Påskmiddag med halva gänget

 1. Man din middag ser helgrym ut i jämförelse med vår potatis gratäng och kött…hahah Blev så nyfiken så måste fråga samma sak som Soulsister..vad är egentligen fusk kaviar?

 2. Jag tycker att det låter som en alldeles lagom och härlig påskmiddag jag.

  Angående låtsaskaviaren så misstänker jag att den är låtsas i den bemärkelsen att det inte är äkta rysk eller iransk kaviar.
  Kan det vara ”vanlig” svart stenbitsrom kanske?

  Jag hoppas att du får en lugn, skön och solig fortsättning på påskhelgen som ju faktiskt inte är slut riktigt än.

  Evas senaste inlägg..Vårstädning.

 3. Soulsister: Det var jättegott. Låtsaskaviar är svart stenbitsrom, alltså inte rysk kaviar! 😉

  Weirdo: Ja, det var gott, men kött låter också gott, jag älskar kött och skulle aldrig klara att bli vegetarian. Ang. kaviar se svaret ovan till Soulsister! 😉

  Eva: Ja, du har alldeles rätt om fuskkaviaren. Jag har haft det bra, hoppas du också haft det!

  Sofia: Ja, jag har haft en glad påsk och framför allt vilsam påsk, hoppas du också haft det? Kram!

 4. Pingback: Helgen i Ord och Bilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] kille. Vi käkade familjemiddag hela bunten, (och nu upptäckte jag att vi åt samma maträtt: kycklingfilé i gräddsås och hasselbackspotatis som förra året, även om vi var färre personer vid påskbordet då) förutom Jai som var bortbjuden till sin […]