Ett utmärkt val, Amelia Adamo

Jag har skrivit flera gånger om Dawit Isaak som fortfarande sitter fängslad i Eritrea. Sist jag skrev handlade det om samarbetet mellan olika medier för att kämpa för Dawits sak. Ikväll kommer det att hållas en manifestation för Dawit Isaak vid Kulturhuset i Stockholm och flera personer ska hålla tal.

Amelia Adamo går idag ut med att hon ska läsa texten från Bob Marley ´s sång: Redemption Song. Ett utmärkt val tycker jag!

 • Du kan läsa texten på Redemption song HÄR!
 • Mer om manifestationen för Dawit Isaak kan du läsa HÄR!
 • En av texterna som fick Dawit Isaak fängslad kan du läsa HÄR!
 • Fler som kommer att hålla tal kan du läsa HÄR!

Till sist, lyssna och njut.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Ett utmärkt val, Amelia Adamo

 1. den här låten har ingenting med eritrea eller dawit att göra…den är riktad mot såna som du, västvärlden som har greppet på afrika och andra länder kontinenter era ignoranta, arroganta ursäkt för människor…ransaka er själva och era värderingar innan ni kritiserar och lägger er i andras liv!!

 2. hana: Vem har sagt att det skulle ha med Dawit eller Eritrea att göra? Låten har en passande text för sammanhanget. Vem som är arrogant och ignorant här, låter jag vara osagt, jag tycker det är fantastiskt att så många människor, kända som okända satsar tid och engagemang för en god sak, trots att de inte ens känner Dawit personligen. Det tycker jag säger mer om dem än vad din kommentar säger…

 3. kan du inte snälla engagera dig i att stoppa väst och andra länder/kontinenter utanför afrika från att lägga sig i afrika och de afrikanska ländernas business och låta kontinnenten ha sin gång…ni påstår er vara till för att hjälpa den afrikanska befolkningen när ni egentligen bara fördärvar dess befolkning och hela kontinenten…

 4. hana: Nu tycker inte jag att det här är något som är ”afrikanska länders business” över huvud taget. Det handlar om demokrati och yttrandefrihet, sedan råkar Dawit komma just från ett land i Afrika. Jag hoppas och tror att samma kamp skett om det gällt en fängslad journalist i Asien, Skandinavien, Sydeuropa, USA eller vilket land du vill…! Jag tycker det är fantastiskt att folk engagerar sig för det de tror på, även om det råkar ske över landsgränser eller kanske till och med över kontinenter.

  Jag vet inte hur du rättfärdigar att Dawit fortfarande sitter fängslad, utan rättegång, sedan vad blir det, FEM Ã…R (?) Tycker du att det gagnar Afrikas befolkning att han sitter kvar där, för att han har åsikter som inte stämmer överens med regeringen?

 5. nä, det gagnar verkligen inte den afrikanska befolkning att isaak sitter fängslad men det gagnar folket ännu mindre att NI tror er vara någon slags förmyndare och försöker diktera vad ett land ska göra och inte göra(oavsett för vilken anledning)…även fast jag tycker att det är beklagligt att isaak råkat för detta öde anser jag att den eritreanska befolkningen ska själva komma till realisation om vad som händer och agera utefter det…OCH i stället för att så trångsynt svartmåla den eritreanska befolkningen på grund av denna händelse(tro mig, denna mediauppbåd skadar inte bara den eritreansk befolkningen men i större grad isaak själv)borde man rikta sina kritik och uppmärksahet mot vad som egentligen ligger till grund för det hela…men så klart det skiter väl NI i så länge det inte ligger i ERA intresse…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.