På bussen

Brorsan och döttrarna på bussen

Jag, brorsan och döttrarna åkte ner på stan. Tjejerna fick en ny kusin förra veckan och enligt Gambiansk tradition så ska den lille gossen namnges en vecka efter födseln. Brorsan och jag skulle med för att köpa presenter i stan som vi kan skicka med barnen, för att sedan ta bussen till IKEA och komplettera det jag glömde köpa där igår. Eftersom det är riktigt härligt vårväder så har jag för andra gången i år bestämt mig för att åka utan jacka.

Bebiskläder i present från mig

När vi sitter på bussen börjar Binta stirra på mig:

Binta: Oh My Goood, mamma! Du har ingen BH!

Jag: Nej, just ja, den ligger nog kvar på sängen, eftersom jag glömde ta på mig den.

Jai: Oh My Goood, vad piiiinsam du e mamma!

Isatou: DIREKT vi kommer till stan, så går du och köper en BH, mamma!

Brorsan: Tittar ut genom fönstret och låtsas som om det regnar, trots att solen strålar från en klarblå himmel…

Jag: Nej, jag ska inte köpa någon BH. Jag har massor hemma. Det lär inte ens vara någon som märker att jag inte har någon på mig…

Binta: Inte märker? Alltså, guuud vad skämmig du kan vara! Man ser till och med dina nippels…

Jag får en känsla av att mina och barnens diskussioner i bussen, skiljer sig markant från andra familjers bussdiskussioner… eller?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”På bussen

  1. Jag förstår precis. Mina barn är lika uppriktiga. Idag när jag och min 4-åring åkte bussen från stan sa hon högt och tydligt att ”mamma du har jättelånga hårstrån i näsan”.

    När jag kom hem var jag förstås tvungen att gå direkt till spegeln. Och ja, de var ganska långa…

    Ewas senaste inlägg..Pelle Svanslöspromenad

Välkommen att kommentera. Du kan välja om du vill kommentera med wordpress, facebook eller google+ genom att klicka på de små ikonerna ovan. Håll god ton, inga personangrepp och håll dig till ämnet och inom lagens ramar. Alla kommentarer är modererade och godkänns så snart jag får möjlighet. Kommentera gärna i stort och smått. Jag försöker svara på alla kommentarer, men ibland kan det dröja lite. Ordet är fritt, ordet är ditt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.