Mina Tonårsdöttrars valborgsfirande

Isatou (15) Binta (20) och Jainaba (17, fyller 18 om tre veckor)

Igår var det Valborg, det är nog ingen som missat det. Särskilt ingen tonårsförälder. Vad mina tre döttrar drack igår vet jag inte. Jag var lite orolig där ett tag att jag skulle få ”äta upp” radiokåseriet jag läste tidigare i veckan.

Ordentliga tjejer eller skenheliga, det är frågan…

Mina bloggar från i fjol vid valborg har jag också i färskt minne.

Bintas student 2008

Well, jag vet som sagt INTE om de drack, vad de drack och i så fall hur mycket. Men min mammainstinkt säger mig att:

Äldsta dottern (20) drack, dotter nummer två (fyller 18 om tre veckor) drack och att dotter nummer tre (15) inte drack. Om hon inte drack för att hon inte ville eller om det var för att hennes storasystrar aldrig skulle gå med på det ännu, vågar jag inte säga…

Vad jag VET är: De kom alla tre hem i skaplig tid (sent, men inte på morgonkvisten i alla fall), alla tre kom hem utan sällskap av polis eller socialtjänst (*andas ut*), alla tre stod på benen. Alla tre kunde se mig i ögonen. Alla tre kunde tala utan att sluddra. Ingen av dem stank alkohol på en meters avstånd i alla fall. Jag uppfattade inte ens lite vinglande från någon av dem…

Med det här facit i handen måste jag ändå säga att jag tror jag vågar andas ut för den här gången i alla fall…

Följ mig med Twitter

Följ mig på Boktipset

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Mina Tonårsdöttrars valborgsfirande

 1. Jag förstår att du kunde pusta ut!Även om jag tyckte att det var stressande att vara nere på stan igår med alla barnen kommer jag nog att vara betydligt mer uppjagad när alla fyra är tonåringar samtidigt…

  Ewas senaste inlägg..Valborg i Uppsala

 2. Ja jisses..Att vara ensam ansvarig med/för tre tonåringar kan inte vara enkelt. Själv stressade jag upp mig över min 13- åring och höll tal innan han skulle på disco som ”du kan alltid ringa hem,vad som än händer,ring mig”! Ähh..jjaaa..sa han..det gör jag väl jämt?
  24.20 var han hemma fast jag satt ”deadline” på 01.30.
  Discot var tråkigt..han hade alltså inte dragit en ”vals” och varit på fest.
  Nu är han ju endast 13 och jag vet med säkerhet att han aldrig druckit. Men alla dessa mejl från skolan som gäller tonåringar i hjögstadiet och larmrapporter om att det dricks längre och längre ner i åldrarna..jisses..hur ska man egentligen klara de närmasta åren?
  Kan man sova alls på helgerna?;)

  Söta är de alla tre iaf,dina tjejer,och riktigt duktiga verkar de vara,så var stolt över det 🙂

  HannahSthlms senaste inlägg..Kladdkaka ,Lugn Lördag…och VEM knaprade egentligen på kakan?

 3. Ja, det där är ingen rolig period, nä… Men, man kom igenom den – helskinnad. Eller, kanske man bör skriva – DE kom igenom den helskinnade… Skötte sig rätt ok, faktiskt. Men, så sa vi alltid, vilket tillstånd ni än befinner er i, ring hem – vi hämtar. Det gjorde de – vi fick köra hem andra, våra ringde och tog hand om andra – eller vi 😉 Men, våra vågade ringa, de andra vågade INTE. Hm, och de blev faktiskt lite avskräckta ibland för vad de såg… … …
  Må så grankott…

  Bim HDs senaste inlägg..Lars Rambe, advokat och författare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.