Ben & Jerry imponerar inte på mig…

Idag. En Torsdag. Ville jag testa det ”alla” snackar om. Så på Centralen på väg hem från min utbildning köpte jag. En Ben & Jerry-glass. Den skulle vara gudomlig. Sa typ ”alla”.

Jag pröjsade 26 kronor, t-j-u-g-o-s-e-x-s-p-ä-n-n för en enda liten sketen glass. Tänkte på det där med vardagslyx. Tänkte också på att ett tvåliterspaket med Euroshoppers helt okej glass, kostar 10 spänn. Kände mig åter som Fatou cheap-ass och på hur många mjölkpaket den där ynka glassen skulle ha räckt till… Som räcker till hela min stora familj. Flera gånger om.

Tänkte att jag inte ska berätta för ungarna. Att jag köpt en glass för 26 spänn, till mig själv. Jag satte mig på tåget för att njuta min lilla lyxglass.

Upptäckte att glassen var… god. Och dyr. Helt okej smak, schysst konsistens, men dyr. Tänkte att jag var värd en dyr god glass. Men jag kunde knappt njuta. Jag tänkte på att för några få tior till hade jag kunnat köpa ett stort paket glass, chokladsås och en påse maränger till hela familjen i stället.

Som sagt, glassen var god, god är också många andra glassar. Och de kostar inte 26 spänn för ett par tuggor. Jag är inte imponerad! Nu får jag väl halva Sverige emot mig, men jag kan ändå inte säga annat än att jag inte tror jag kommer att köpa den igen. Inte för 26 spänn i alla fall…

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

13 svar på ”Ben & Jerry imponerar inte på mig…

 1. Men det där är ju inte den Ben&Jerry som är god, herre gud Fatou, har du aldrig testat B&J’s chunky monkey eller Chocolate fudge brownie, då har du en del kvar att ta igen. Eller det är kanske lika bra att skippa det, med tanke på hur mycket det kostar och det är lätt att bli hooked 🙂

 2. Jag är helt såld på B&J i rund burk, tyvärr! Det än så fruktansvärt dyr. Den har inte funnits i Luleå förr utan jag njöt av den på mina besök i Stockholm. Jag och kompisen fick nästan med oss en kille från 7-eleven en natt när vi inhandlade B&J Cookie Dough. Det går att ragga med B&J ;o)

 3. Soulsister: Precis. 26 spänn för EN liten ynka glass? När man kan på en stor tiptop för typ 13 spänn (halva priset!!)

  karin: Men hallå! Det var ju DIN son som fick mig att köpa den. Han köpte den sist han var här och då tänkte jag: ”Okej, det är väl den det ska va då…”

  Eva: Okej, fel glass ändå då, liksom. Men är det inte den som kostar typ FEMTIO spänn?

  Harriet Berry: Jaha. Fel glass alltså. Så nu ska ni få mig att köpa en ÄNNU dyrare glass? 😛

  Kimmie: Ja, jag hörde att den också var svindyr, men en JÄTTESTOR tiptop kostar typ 13 tror jag. Och mjukglass ungefär desamma… Burk, alltså? Jag kommer inte undan nu då?

  Filippa: Men guuud, med alla era förslag så lär jag ruinera mig på glass i sommar…

  Britt: Haha. Jag ska komma ihåg det. Med ett bra ”ragg” kanske en svindyr glass blir billig ändå? 😀

  Pysan: Nu behöver jag tolk! Vad är rälig? Eller menar du träig? Trälig? Eller menar du faktiskt rälig? *Ropar efter tolk*

 4. Asså kom igen patetiskt folk ni lever en gång vad skaddar det och köpa en glass som inte kostar 10-18 kr How cares en gång kan man smaka det är inte så att man blir rikare eller fattigare //hahha this is fun=)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.