Dagens Mabou

Precis innan middagen, skyndade jag mig in och läste nyheterna. Jag läser de två rubrikerna högt för Isatou (15). Sedan sätter vi oss ner och äter middag:

Mabou: Mamma! Vad betyder våldtar?

Jag: Det är lite svårt att förklara, men det är inget bra.

Mabou: Men säg bara…

Jag: Det betyder ungefär att någon stoppar sin snopp i någons snippa, fast den inte vill…

Mabou: Men om man vill då?

Jag: Ja, då får man, om båda vill. Fast inte på barn.

Mabou: Men om barnet skulle vilja då?

Jag: Nej, man får ändå inte. Man måste vara 15 år för att få göra såna saker.

Mabou: Saker som att göra barn?

Jag: Mmmm…

Mabou: Men om man har fyllt 15 år då?

Jag: Ja, om man själv vill, så får man det.

Mabou: *vänder sig mot Isa och utropar glatt* Men Isa! Gör det då! Du får ju göra barn!!

Följ mig med Twitter

Följ mig på Boktipset

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

11 svar på ”Dagens Mabou

 1. Oj oj oj!
  Börjar undra om de inte var ganska bra förr endå när man kunde dra historien om storken? 🙂

 2. Hahaha…jag antar att hon önskar att hennes lillebror var lite äldre så han förstod att dessa saker inte behövs uttalas så högt inför föräldrar hahahaha…så roligt!!!

  Varför ser barn alltid så lyckliga ut när de får hamburgare?

 3. Haha, han är för go! 🙂 Ja barn har många roliga tankar ibland! Jag pluggar till förskolelärare och på min praktik hörde jag två små tjejer gå runt och kalla varandra för ”fitta”. Jag pratade med tjejerna om det, de fnissade mycket när jag försökte förklara vad en ”fitta” vad och varför det inte är snällt att kalla varandra för det.. Ibland kan man ju undra vart de får allt ifrån.. Inte konstigt att de funderar när vi vuxna säger saker de inte förstår! Men hej, frågar man inget får man ju inget veta! KRAM

  Marias senaste inlägg..Plugg och bebismagar

 4. Helt underbart! Jag tycker om barn sätt att se på verkligheten. Deras resonemang är så enkelt. Alla vi som har med barn att göra skulle kunna skriva tusentals med böcker med allt roligt och fyndigt som barnen sagt. Kanske skulle göra som Mark Levengood och Unni Linell?

 5. ps. sån där tröja hade min pojke med, ärvd efter en kompis. Min son vägrade att inse när han hade växt ur den, tillslut fick jag gömma den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.