Min Bloggstatistik

Det händer ibland att jag lägger in lite statistik på hur det går med besökare på min blogg. Jag ska göra en kort sammanfattning, för er som är intresserade av statistik. Sedan juli 2008 fram till Jul 2008 har min statistik gått konstant uppåt. I Februari när jag vann Stora Bloggpriset så nådde det en rejäl toppnotering, av förklarlig anledning. Veckan därpå hade jag fortfarande många besökare, för att veckan därpå sjunka rejält, även om det fortfarande var höga siffror, för att sedan nå en nivå som låg väldigt konstant i flera veckor. Sedan har det i stort sett fortsatt stiga, med enstaka mindre dippar och små toppar. Mars och April hade jag mellan 44 400-46 082 besölkare/månad. Under Maj månad har jag legat på noteringar mellan som lägst: 1147/dag och som högst 1861 besökare/dag.

Bloggportalen har jag legat på ungefär 6500-8500 unika besökare/vecka de senaste veckorna.

Under Valborghelgen hade jag en dipp, liksom de flesta bloggare brukar ha på såna storhelger, där man kanske vistas mer utomhus än inomhus. På Måndagen (nu i måndags, alltså) efter hade jag en hög toppnotering igen.

Generellt kan jag säga att jag är väldigt nöjd. Det märks i mail att det kommer nya besökare hela tiden och det är alltid roligt. Nu är sommaren på väg och jag gissar att det kommer att bli en lite mindre svacka i statistiken, det brukar det bli över sommarmånaderna, även om jag tycker mig se allt mindre skillnad för varje år. Det är som det ska. På sommaren börjar vi vara ute mer och inne mindre och då är det ganska naturligt att vissa läsare gör annat än att läsa min blogg. Jag har dock inte sett några indikationer på någon svacka ännu, men så har ju inte heller semestrarna börjat ännu… Men än så länge går besökskurvan uppåt.

Jag tycker det är väldigt roligt att det är så pass många som läser min blogg och som tycker om den. Jag försöker skriva bloggen på ett sätt som jag själv skulle vilja läsa i en blogg. Det är ju mina egna intressen som står i fokus. Det betyder dock INTE att jag inte är mottaglig för nya förslag. Om just DU har ett ämne du vill att jag ska skriva om, eller vill veta min åsikt i, eller om du helt enkelt bara har ett bra förslag, så mottar jag dem gärna. Antingen i en kommentar eller via mail.

Jag kan inte lova att jag kommer att skriva om precis vad som helst, men hittills har jag nog skrivit om alla förslag jag fått, vad jag kan minnas.

Enligt min synliga besölksräknare (längst ner på sidan) så börjar jag närma mig en miljon besökare. I skrivandets stund har jag haft 880 368 besökare, sedan jag startade denna domän för 2 år och 2 månader sedan.

Hur ska vi fira det? Genom någon tävling, eller vill ni att jag ska plocka fram lite inlägg från min tid som bloggare som betyder något extra fölr mig? Eller vill ni rösta fram de bästa inläggen? Eller har ni något annat förslag, som på något sätt har med bloggen att göra? Hur firar man bäst en miljon besökare på en blogg? Ja, det finns tid att fundera, för om jag räknar rätt nu, så bör det dröja några månader till innan vi kommit dit. Men lämna gärna förslag!

Jag har i skrivandets stund:

  • Skrivit 2953 inlägg
  • Fått nästan 12 000 kommentarer (och det är ganska missvisande, eftersom det är många, många fler, för när jag inporterade gamla blogginlägg till denna sida, så kopierade jag ju även in kommentarer, så i de gamla kommentarerna är det registrerat en kommentar, fast det kunde vara 5 eller 30 stycken…)

Nu kom jag på att det faktiskt finns annat att fira med min blogg. Nämligen:

  • Att jag snart skrivit 3000 inlägg
  • Att jag den 8 Juni i år har bloggat i 4 år

P.S. Försökte lägga in en Print Screen på min statistik, men av någon anledning funkade det inte, så ni får klara er utan… 🙁

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.