Gud vill att du ska dö

Gud vill att du ska dö. Det är titeln på en självbiografisk bok jag har läst ut. Den handlar om en ung tjej på 17 år som är aktiv i motståndsrörelsen i Iran och som blir fängslad och utsatt för fruktansvärd tortyr. HÄR kan du läsa mer om boken, som du kan beställa HÄR!

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken, även om det ibland var svårt att läsa om hur unga personer straffas så grymt för att de är meningsmotståndare och politiskt aktiva. Jag rekommenderar er varmt att läsa boken, samtidigt som jag vill tillägga att den även ger en ganska bra insikt om de politiska motsättningar som funnits i Iran under väldigt många år. Boken är skriven av Mitra H Lager.

Boken får fyra tonårsmorsor av fem.

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

Följ mig med Twitter

Följ mig på Boktipset

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Gud vill att du ska dö

  1. Jag ska verkligen läsa den boken! Finner såna böcker väldigt intressanta och om än de är jobbiga att läsa känns det nödvändigt!

    Har du läst ”Allahs döttrar”? Mycket bra bok, skriven av en kvinnlig journalist som besöker olika länder i mellan östern och skriver om Islam från de kvinnors perspektiv hon stöter på. Mycket bra!

  2. Weirdo: Ja, den är jättebra. Jag tror inte jag läst den boken, men jag ska hålla utkik, för den låter intressant!

    Sofie: Jag tror inte det är samma i så fall, för jag tror den gavs ut 2008 enligt boken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.