Sex and the children?

Jag har inte alltid samma åsikter som Malin Wollin. Men ibland tar hon mitt huvud och slår det rakt på spiken! Och idag är jag rörande enig med henne.

Ett läger för shopping, kaffe latte anpassat till småflickor är liksom ingen kombination som jag tror är särskilt lyckad. Vad tror du? Skulle du skicka iväg din 11-åriga dotter på ett sånt läger och varför i så fall?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

11 svar på ”Sex and the children?

 1. Skulle aldrig skicka min dotter på ett sånt läger!

  Här skapas ett behov som barn inte har. Jag tycker att det verkar som en ”vuxenlek” skapad av vuxna.

  Jag undrar om det finns sponsorer bakom såna, enligt min mening, urdumma förslag till läger.

  Nä ut med barnen i skog och mark!

  Kram Gerd

  Gerd Erikssons senaste inlägg..Osäkra i sin föräldraroll

 2. Gerd Eriksson: Nej, jag håller med, mina barn hade heller aldrig fått åka på ett sånt läger. Sedan vet jag att inte alla barn är intresserade av skog och mark (jag var det inte och min mellandotter är definitivt inte det), men det finns ju andra typer av läger, som varken innehåller myror och småkryp eller kaffe latte och shopping.

  Jag vet att Uppsala Kommun tidigare anordnat små tjejgrupper där man jobbade för att stärka unga tjejers självkänsla och sånt. Om de haft ett sånt läger tycker jag det skulle ha varit toppen! Eller andra liknande grupper. Men shopping och kaffe latte? Njae tack, inte för mina barn i alla fall, det där lär de sig uppenbarligen i alla fall, utan att behöva någon hjälp med…!

 3. Nu snackar vi Täby.. det är lite fiiint så där.. så det är lika bra att lära tjejerna i tid hur man ska göra.. så de slipper tycka att det blir piinigt när de inte kan något.. 🙂

  Nä.. skämt åsido.. aldrig att jag skulle skicka mina barn på något sånt…

  Kram Pys

  Pysans senaste inlägg..Nu kommer jag att kissa

 4. Självklart ska det finnas alternativ för alla ”smaker”.

  Kanske jag ska förtydliga mej lite…. Med ett sånt ”Sex in the city” läger så tycker jag att verkligheten glöms bort. Verkligheten består inte av shopping och cafe ´besök. (Jo kanske för några men långt ifrån alla..)

  För mångas verklighet är just att det inte finns pengar till shopping/spa och latte!

  Kul att höra att Uppsala satsar på tjejkurser som du nämner!

  Kram

  Gerd Erikssons senaste inlägg..Osäkra i sin föräldraroll

 5. Pysan: 😀

  Tesstamente: Ja, man kan ju inte bestämma över andras barn, men en åsikt kan man ju ha! 😉

  menuette: Hehe. Precis!

  Gerd Eriksson: Precis! Jag instämmer! Nej, fika, shoppa och latte är trots allt en ganska liten del av de flesta människors liv, sen kan det självklart också vara kul ibland, men kanske inget man behöver ”lära upp” små flickor att göra… 🙂

  Bintan: Ja, så känner jag också. Det finns gränser för allt. Trots allt. Like your name! 😉

 6. Då kommaer jag i från den andra sidan då och kliver in! Hej
  Tycker inte alls att detta är något idiotprojekt-skitkul för tjejjerna va min första reaktion!!
  för somsagt hurmånga av barnen därhemma får du ut i skogen på någon aktivitet? detta allternativ som nu kommer på förslag är väl en jättebra sätt för att komma ut i rätt miljö. där man får träna på att vara social på olika plan . lära sig språkens som används osv
  lära sig hur stan /gallerian ser ut o vad som finns o vart alla fik som är värda ett besök fins!
  jag är säker på att det finns många tjejer som gärna skulle vilja ha koll lite mer för att våga bli en del av dom som lever sina liv på detta sätt:) är inte detta en åtgärd som kan förebygga mobbning ja att då har ni som läser inte innsikt nog i dagens ungdommar!

 7. DAvid elevass: Jag förstår din poäng och viss poäng tycker jag att du har, däremot så håller jag inte med. Just det här som vi kallar ”det ytliga” är sånt som jag inte tror vi behöver och inte ens borde använda kommunens resurser till att stärka, för ytliga sidor tror jag vi alla har i alla fall. Och att vi får mer ytliga sidor med åren. Jag tycker inte det är något man behöver lyfta fram och stödja hos 11-åringar. Däremot håller jag med dig om att det inte är så lätt att få ut alla barn och ungdomar i skog och mark, men det finns ju grader i helvetet, som man säger, det behöver ju inte vara antingen eller. Det finns trots allt rätt mycket gråzoner! Tack för din åsikt och kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.