Mamma mördades, nu ska morbrodern utvisas

Södermanlands Nyheter skriver idag om en fembarnsmamma som mördades av sin make. De fem barnen har uttryckt sin vilja att bo med morbrodern, då han är den släkting de står närmast i Sverige. Migrationsverket har nu beslutat att han ska utvisas. Fem barn har förlorat sin mamma nyligen och på sätt och vis kan man nog kalla dem föräldralösa. Det har därför startats en namninsamling för att få invandrarverket att ompröva sitt beslut.

  • Om du vill skriva på namninsamlingen så klicka HÄR!
  • Om du vill läsa mer om detta, klicka HÄR!
  • Tips om att uppmärksamma detta fick jag på Hertabloggen, som du kan finna HÄR!
  • Migrationsverkets beslut kan du läsa HÄR! (Pdf-fil)

Jag tycker det är viktigt att sträcka sig ganska långt ur ett barnperspektiv!

Följ mig med Twitter

Följ mig på Boktipset

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Mamma mördades, nu ska morbrodern utvisas

  1. Tack för att Du länkade. Hoppas att vi nu blir riktigt många som skriver på och framförallt att Migrationsverket ändrar sitt beslut.

  2. Jag blir alltid lika beklämd när barn behandlas på det här viset i Sverige, trots att vi skrivit på Barnkonventionen. Vi bryter hela tiden mot allt vi lovat vi ska göra. Vi sätter barn som söker asyl i fängelse, vi separerar de från sina släktingar, vi skickar hem föräldrar men behåller barnen. Listan är lång på oförätter som Sverige är ansvarig för. Jag länkar också!

  3. Pingback: Tonårsmorsa » Avvisningen tillfälligt stoppad!

  4. Nu är sista chansen att skriva på denna namninsamling. På fredag den 29 maj ska alla namn lämnas in till Migrationsverket. Ni som inte har skrivit på, gör det nu! Vi är snart 8000 personer som har skrivit på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] För fyra dagar sedan skrev jag om en 5-barns mamma som blivit mördad av sin man och att nu hade Migrationsverket beslutat sig för att avvisa morbrodern, som ansågs bäst lämpad att ta hand om sin mördade systers fem barn. Detta trots att socialtjänsten anser att han är bäst lämpad och trots att barnen uttryckt sin önskan att få bo med morbrodern. Man hade även startat en namninsamling för att stoppa avvisningen. Insamlingen har i skrivandets stund 5755 underskrifter! […]