Mitt 3000 Blogginlägg och en Jubileumtävling

Min första visningsbild i bloggen 2005

Just det här inlägget. Precis det här som du läser just nu, är mitt 3000:e (tretusende) blogginlägg. Jag tycker det känns helt fantastiskt roligt. Aldrig hade jag kunnat ana, när jag började blogga den där allra första dagen, att jag skulle komma att skriva 3000 inlägg, att jag skulle komma att få tusentals läsare eller att jag skulle vinna några bloggpriser.

Jag hade aldrig kunnat ana det. Jag hade heller aldrig kunnat ana att bloggandet skulle ge mig så mycket som människa. Aldrig hade jag kunnat ana att jag genom bloggen skulle lära känna en av mina allra bästa vänner. Jag hade faktiskt aldrig en tanke på att lära känna folk genom bloggen, då mina vänner utanför bloggen räckt gott och väl till mig och jag inte började blogga för att få nya vänner.

Men jag lärde alltså ändå känna en av mina bästa vänner genom bloggen. Det kunde jag aldrig ha anat. Men jag förlorade också samma vän under mitt bloggande. Aldrig kunde jag ha anat att den förlusten skulle vara så svår att bära.

Aldrig trodde jag att bloggen skulle få mig att debattera så ivrigt som jag ibland gjort och aldrig trodde jag att själva bloggen skulle göra mig så glad, bara för att det innebär att jag har möjlighet att uttrycka mig i text. På samma vis som jag en gång i tiden blev glad och varm i hjärtat av att plocka fram min dagbok, så blir jag glad och varm i hjärtat när jag öppnar min blogg, även om det inte innebär att jag skriver lika privat i bloggen som jag gjorde i min dagbok, förstås.

Fortfarande idag. Efter 3000 blogginlägg, så kan jag inte komma på ett enda inlägg som jag ångrar. Inte ett enda. Ibland när jag hamnar på gamla inlägg blir jag förvånad över att jag skrivit om just det ämnet och ibland inser jag att jag har ändrat åsikt med åren eller helt enkelt tänker på ett annat sätt just nu. Det är okej, för jag ångrar inte att jag skrivit på ett annat sätt tidigare.

Jag tycker att det tyder på klokhet och mognad när andra människor byter åsikter för att de antingen fått mer kunskap om ett ämne eller för att de helt enkelt fått en ny infallsvinkel. Jag tycker att det är en människas rättighet att byta åsikt, i stället för att stå fast vid en åsikt bara ”för att”.

Aldrig hade jag kunnat ana att mitt bloggande skulle leda till att jag gav ut en bok som bygger på just bloggen. Jag hade heller aldrig kunnat ana att en person som jag aldrig ens har träffat, skulle komma att betyda så mycket för mig och att jag faktiskt, utan att knappt förstå det själv, vid ett tillfälle räddade en flickas liv. Jag kunde heller aldrig ana att en träff med en bloggare skulle ge mig en känsla av att cirkeln på något sätt var sluten.

Jag kunde aldrig ha anat att ännu en bloggare satt så djupa spår i mig att hon finns i mina tankar nästan varje dag, trots att vi inte träffas särskilt ofta.

Trots att jag vid bloggens början, inte hade en tanke på att lära känna någon på ”riktigt” d.v.s. utanför bloggen, så har jag gjort det och de personerna har satt spår i mig, i mitt dagliga liv, på ett sätt jag aldrig kunnat föreställa mig. Jag trodde i min enfald att internetvänner var sånt som ensamma, patetiska, halvdesperata människor träffade. Jag kunde inte ha haft mer fel… (jag måste le lite åt min egen, tidigare okunskap)

Jag kunde aldrig ha anat att tre av mina fyra barn skulle börja blogga (och Mabou gråter every now and then över att han inte får skaffa en blogg, men jag tycker det finns en viss poäng med att lära sig skriva innan man skaffar en blogg… elak mamma som jag är).

Jag hade heller aldrig kunnat ana att mina läsare en dag valde att rösta fram mig till Sveriges största Bloggutmärkelse; Stora Bloggpriset. Jag känner mig fortfarande djupt hedrad av det.

Ja, som ni ser av det här inlägget, så är det mycket som hänt under de snart fyra år som jag har bloggat och mycket som skrivits i mina 3000 inlägg. En del fullständigt ointressant, en del inlägg fyllda av skratt, humor och ironi, en del inlägg med sorg och bedrövelser. En del inlägg med ingående beskrivningar av mig och min familj. Andra inlägg om boktips, musikfakta, om min kärlek till Afrika och en hel del debatter, kärlek och i stort sett alla ämnen som ryms i en människas liv. Oftast ur en personlig synvinkel, men ibland också ur en allmän.

För att fira det hela 3000 inläggsjuileumet så utlyser jag en tävling. Tävlingen går ut på att du som läser min blogg ska beskriva eller länka till något av mina inlägg som du tycker särskilt mycket om (för att det är viktigt, roligt, intressant, eller what ever…) som jag sedan kan lägga in på min sida Favoritinlägg (högst upp i listen) Det får alltså inte vara ett inlägg som redan finns där. Skriv gärna en kort motivering också. Svaret skriver du i detta inläggs kommentarer. Tävlingen kommer att pågå tills på Söndag och av de bidrag som kommit in kommer jag att välja en vinnare, för det inlägg jag själv också tycker mest om. Det är möjligt att jag lägger in flera av tipsen på min sida Favoritinlägg.

Vinnaren vinner min bok: En Tonårsmorsa Mitt i Livet. (Kan även beställas HÄR!) och dessutom skänker jag 50 kronor till för insamlingen till Rädda Mammorna som jag har på min blogg (vem som helst får gärna skänka en slant genom att klicka på loggan nedan) Till alla bidrag där jag kan lokalisera vilket inlägg man menar och som verkar vara ett seriöst förslag kommer ett litet hemligt tröstpris.

Tack för att ni läser. Tack för att ni kommenterar och mailar. Det är det som gör min blogg till en glädje för mig! Have a nice weekend!

Följ mig med Twitter

Följ mig på Boktipset

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

19 svar på ”Mitt 3000 Blogginlägg och en Jubileumtävling

 1. Men, oj… det går ju inte att välja, hihihi… För många områden som HAR sin magiska kraft osv. Fast det senaste som fick mig att verkligen le och tror på framtiden för dagens ungdomar… något som hade med dina kökshanddukar mm att göra, hehehe… 10min skrattkramp 😉 tom länkat från mig!!! Gav MIG en ändring på dagen.
  Men, det är ju lika viktigt med alla andra dagar – det där viktiga, ställningstagande, medmänskligheten och resten. Som måste ut, man bara måste engagera sig – vill ge något till alla där ute som tack för allt man själv får (sagt av en minimal bloggerska ;)).
  Må så grankott…
  ngn som dock älskar böcker, hahaha… kram…

  Bim HDs senaste inlägg..En à la sportgroda, typ Arne Hegerfors – “Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk…”

 2. jag skulle gärna va mä i tävlingen. Tyvärr så är de inlägg jag tänker på i första hand redan mä i favoritlistan. jag ska försöka komma på något osm inte ä mä för ja vill vinna boken.

  Sister Cools senaste inlägg..Hemma igen

 3. Bim HD: Jag tror du menar det här inlägget:
  http://fatou.se/2009/05/20/fn-mote-i-mitt-kok/

  Stämmer det? Jag skrattade själv så jag höll på att kissa på mig, men det är ju egentligen inte mitt inlägg, jag länkade ju till min dotters inlägg. Tycker du att det räknas ändå?

  Sister Cool: Du får fundera en stund, eller leta om du orkar. Tänk på att du kan använda sökfunktionen högst upp på sidan om du kommer ihåg några ord från inlägger så kan du ju alltid söka där…

 4. GRATTIS till jubiléet!! Otroligt, att du kan hålla en sådan hög standard så länge. Du är verkligen professionell i att blogga. Och medan du firar 3000-inläggs-jubiléeum på din blogg så avslutar jag min. Idag har jag skrivit en sorts avslutning eller summering på Gottsundabloggen. Tyvärr, jag hinner helt enkelt inte. Hoppas dock du aldrig får för lite tid för att blogga, tusentals läsare skulle sörja, och jag bland dem! Grattis än en gång. Kram /Hanna

  Hannas senaste inlägg..Avslutning

 5. Vilket grymt bra inlägg..För mig var det rätt enkelt att säga vilket inlägg jag tycker borde vara med i dina favvo inlägg. ”Påskhälsning från Norr” är mitt favorit inlägg. Det var det inlägget som fick mig hooked på din blogg. Har länkat till det :o)

 6. *ler*
  Jodå, det var det jag menade – på pricken. Ville testa och se om du var med 😛 Alltså någon som har huvudet på skaft, om man säger så 😛
  Nja, varför inte? Jag läste om dina pinaler som varit i bruk – utan din vetskap. I ditt kök dessutom, din avbild är medverkande. Du har vandrat runt i 9mån med en av dem – och vänta nu, kusin… håller oss inom släkten på delen som agerar, japp. 😉 Du HAR bloggat om den stora händelsen… Just precis låter det ju när de intervjuar från möten med kvinnor via FN. (utan ironi från mig, men de HAR gjort den med humor…) Och UTAN ditt inlägg med länken, hade jag kollat in din dotters blogg då? Nä, just det! Tänk vad jag och resten av mänskligheten hade gått miste om… Även om kanske många inte gjorde samma sak – och TÄNK vad de gick miste om 😛
  Må så grankott… kramis – någon som ler bara hon tänker på det, hihihi… (Weirdo skriver om påskhälsning från norr? hm, missat… påskafton 2009 hade jag i bloggen iår – dock på totalt fel dag, hahaha…)
  Och sist med inte minst – eftersom jag är så förvirrad… GRATTIS!!! 8)

  Bim HDs senaste inlägg..Virrig? Jag? Nä, men ni kanske tror det?

 7. Ja, tänk vad blogglivet kan ge.Nya vänner som jag inte skulle träffat tror jag i mott ”förra” liv.
  Minns så väl, när Mj:s första permis skulle vara.Skrev om min oro i bloggen, och du rara kloka människa mailade och erbjöd dig stöd.Som du skrev då stämmer det att du är en god lyssnare.Och vän.
  Tack Fatou,

  värme och kärlek till er alla!

 8. Tesstamente: Ja, om du tänker ta dig igenom alla 3000 inlägg så har du ju det du gör… Sist jag hörde att någon gjorde det var för säkert ett år sedan. Det hade tagit några dar… Haha…

  Hanna: Tack för alla fina ord, de värmer gott! Däremot blir jag lite ledsen att du lägger ner din blogg, för jag tycker den varit både viktig och bra. Men jag förstår dig ändå… Lycka till med allt och glöm inte att du alltid kan fortsätta eller börja om, om du känner för det…! Kram!

  Maria: Tack! Ja, bilden har ju några år på nacken nu, men jag var rätt nöjd med den när den var nytagen! Kram!

  Weirdo: Roligt. Jag hade aldrig gissat på det inlägget, men jag har en lite galen moster… Sparar ditt bidrag! 🙂

  Bim HD: Haha. Jag noterar ditt bidrag!! Du har nog rätt i att jag var väldigt mycket inblandad i videon, trots att jag inte ens var medveten om att den gjordes!

  Vb: Tack själv, vännen! Du är så mycket bättre än vad du själv tror! Kram! ♥

 9. Nu blev man ju nyfiken! =) Hur gick det till när du räddade en flickas liv?? Eller det är kanske privat..?
  Grattis till bloggen i alla fall!

 10. Pingback: Tonårsmorsa » Halva tjock släkten och några till

 11. Josefin: Det är lite privat, men jag ska ta det i korta drag, så jag ändå inte lämnar ut någon person. Den flicka som jag nämner i mitt inlägg ovan mådde inte så bra under en ganska lång period. Hon ”adopterade mig” som sin moster och jag föll för henne direkt. En fantastisk ung tjej. Tyvärr ville flickan inte alls leva och gjorde upprepade självmordsförsök. En del så grova att hon hamnade i koma under perioder. En dag ringde hon mig och hade ”bestämt sig”. Hon satte sig på ett spår och inväntade tåget. Jag bönade och bad, men inget hjälpte, jag visste inte ens vilket spår eller vilken stad hon var i. På något vis lyckades jag finna en mailadress till hennes kompis, mailade vad som pågick, hon fick i sin tur tag på fosterbrorsan och tillsammans och med hjälp av det hon berättat för mig lyckades vi lista ut vilket spår det kunde vara och larmade polis och SJ. Polisen fann henne, fastklamrad vid spåret och fick lyfta bort henne. Sedan skickade hon ”hatmail” till mig ett tag (*ler*) och jag upprepade att jag var ledsen för att jag svikit ett förtroende, men att jag skulle göra det igen och igen om jag hamnade i samma situation igen. Varför det känns okej att skriva det nu, är för att idag har den här flickan funnit en tillhörighet och plats. Människor som verkligen bryr sig om henne har tagit henne till sig och vi har ibland sporadisk kontakt där hon säger att hon mår väldigt bra!! Oj, nu sitter jag här och bara gråter… Det blev en lång kommentar. Flickan det gällde lämnade kommentar nummer 3 i detta inlägg till mig:

  http://fatou.se/2008/06/25/en-flicka-som-inte-orkade-leva/

 12. Fantastiskt!! Vilken solskenshistoria! Tur att hon hade dig och övriga som kunde ingripa!
  Skulle finnas fler som du!

 13. Pingback: Tonårsmorsa » Jag tar tillbaka det där jag skrev tidigare…

 14. Pingback: Tonårsmorsa » Tävlingen avslutad

 15. Bloggsvar: Ja, jag tycker också det är tråkigt. Det har varit roligt att försöka driva den här bloggen som en informations- och diskussionskanal för Gottsunda. Men när det inte går får man helt enkelt inse det, ibland. Och som du säger så kan jag ju faktiskt börja om när jag känner att det finns mer tid. Tack för allt ditt stöd. Tack för din hjälp och din uppskattning. Kram!

  Hannas senaste inlägg..Avslutning

 16. Pingback: Sammanfattning av sommaren i Bloggform

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Till sist: Glöm inte att delta i tävlingen, som håller på till och med i morgon, söndag. Läs mer längst ner i DETTA inlägg! […]

 2. […] Glöm inte att det är sista dagen för tävlingen idag. Längst ner i DETTA inlägg kan du läsa mer om […]

 3. […] grund av tidsbrist så har jag inte ens hunnit meddela vem som vunnit tävlingen som avslutades igår. Jag tror jag gjorde en liten miss med att tävlingen var lite omständig och att jag dessutom […]

 4. […] Mitt 3000 Blogginlägg och en Jubileumtävling […]