Syrénkärlek

Varje dag de senaste två månaderna, som jag klivit av bussen vid skolan där jag gått min utbildning, har en väldoft av nyutslagna syréner slagit emot mig. Samma väldoft varje gång.

Det finns få dofter som får mig att njuta så mycket som just syréndoft. För att inte tala om dess skönhet. Vad slår en vas med de mörklila syrénerna, blandat med kritvita syréner?  Doften de sprider i mitt hem.

Dessutom är syrén en stark sommarsymbol för mig, då jag ofta plockade just syréner på väg till min skolavslutning som barn, för att lämna till min lärare.

Syréner. Väldoft. Sommar. Skolavslutning. Me like.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Syrénkärlek

 1. Syrener och liljekonvalj… vad kan bli skolavslutning- och sommarkänsla???
  Tyvärr har ju både syren och liljekonvalj ofta blommat över nuförtiden när skolorna slutar. Dels pga att det ofta blir en rejäl värmebölja i början på maj, och dels för att skolorna slutar senare! Kan man köpa en sidenblomma istället kanske??? Lika vacker, men doftar inte ett dugg!!!
  *nynnar ”Den blomstertid nu kommer”* 🙂

  Tizzels senaste inlägg..Lättroad Tizzel!!

 2. Syrener… Ja, igår var gubben uppe där vi har mark och hämtade hem en hög till med just syrener. Har lite på norrsidan av huset – behöver får lite mer insynsskydd där – fler behövs alltså. Dock har vi bara lila… Eller bara och bara… Men, vita är så läckra!!!
  MEN, när jag gick i skolan 😛 Då hade man syrener till skolavslutningen, japp. De senaste åren har de faktiskt varit utblommade här vid den tiden, hm. Undrar om de finns kvar iår när det drar ihop sig till skolavslutning? Lite senare iår, kallare… Kollade nämligen systemkameran för någon dag sedan. Foton jag tog 25maj ifjol och jämförde hur det såg ut nu, nästan samma dag. Betydligt senare iår!!!
  Må så grankott…

  Bim HDs senaste inlägg..Livets berg- och dalbana…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.