Tonårsmorsa 4 år!!

Idag är det precis fyra år sedan jag började blogga. Jag skrev mitt allra första blogginlägg den åttonde Juni 2005. Det var mitt i hysteriska skolavslutningar och jag var så otroligt uppe i varv. När jag läser mina fyra första blogginlägg så inser jag hur mycket energi och sprudlande glädje jag kände över mina tonårsflickors alla upptåg och tokigheter.

Jag ska erkänna att jag har liiite lättare att hålla mig för skratt i dag, när jag har hunnit vara tonårsmamma i några fler år…

Jag är i alla fall väldigt glad över att jag började blogga den där dagen för precis fyra år sedan och jag är också glad över att jag har fortsatt blogga, för i det stora hela så tycker jag nästan alltid att det är fantastiskt roligt!

Några av mina personliga favoritinlägg, finner du i listen ovan, om du klickar på Favoritinlägg. Tack för att ni läser, mailar, kommenterar och håller min blogg levande. Det betyder verkligen mycket för mig!

För att fira jubileumet så lottar jag ut min bok; En Tonårsmorsa mitt i Livet! (OBS!! Det kan ta någon vecka innan boken kommer, då jag precis beställt nya) bland er som kommenterar detta inlägg med precis vad ni vill. Ni får gärna meddela mig vilken typ av inlägg ni uppskattar mest, men det är inget tvång. Ni får kommentera precis som ni vill! Det skulle bara vara lite kul att veta om du mest uppskattar mina personliga inlägg (om mig och familjen), tips om andra nätsidor och bloggar, mina intervjuer, mina humorinlägg, mina vardagsinlägg om det där lilla, lilla, eller mina samhällsdebatter, åsikter som rör nyheter, inläggen som berör Afrika, inläggen med musiktips eller mina bildinlägg? Ja, du vet nog bäst själv vilka inlägg du gillar mest och om du vill skriva till mig i en kommentar och berätta det.

GRATTIS till bloggen på fyraårsdagen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

28 svar på ”Tonårsmorsa 4 år!!

 1. Jag tycker det mesta i din blogg är intressant, men bäst är Gambia, som jag älskar precis som du gör! Mer om Gambia! Ska du dit i vinter?

 2. Detta inlägg är EN av mina favoriter: Jag kan skriva en hel jävla roman med argument!

  Man känner igen sig i det du skriver. Jag har det varje dag hemma nu…skratt…Varför jag? Varför inte han/hon?…Alltid jag.
  Dom få orden kommer i var o varannan mening.

  Ha en fin dag. Kram på dig!

  Lisas senaste inlägg..Det spökar i mitt hem

 3. Gratulerar!!! 4år inte dåligt alls…vilket är ditt favorit inlägg? Mitt är fortfarande påskhälsningen…älskar dina humor inlägg!

 4. Ã…h, jag har velat ha din bok sedan den kom ut! Men den innehåller väl bara (eller mest) inlägg som redan har figurerat här i bloggen? Så jag har väl redan läst den, kan man säga. Ändå tycker jag att det skulle vara kul att ha den. Eftersom jag är ett fan av dig, liksom 😀

  Jag har läst din blogg länge nu. Jag minns tiden då min mamma alltid utbrast: ”Är du inne på Tonårsmorsans blogg nu igen?” för att Tracy Chapmans ”Give Me One Reason” spelades, om och om igen.

  Jag fastnade för din blogg för att den var underhållande, tror jag. På den tiden skrev du mest humoristiska inlägg om dina barn och familjelivet.
  Men bloggen har utvecklats genom åren. Man har fått lära känna fler sidor av dig, du är inte bara en mamma. Inte bara en tonårsmorsa. Jag har fått en bild av dig som en bra och intressant person överhuvudtaget. Det är fint att du är engagerad och bryr dig om vad som händer i samhället.
  Det har också varit kul att följa din skriftliga utveckling. Du skriver absolut bättre nu än vad du gjorde i början av bloggkarriären, hehe.

  Jag läste din blogg ganska länge innan jag vågade mig på att kommentera något inlägg. Varför vet jag inte riktigt… Men nu kommenterar jag ju lite då och då i alla fall. 🙂

  Grattis Tonårsmorsa-bloggen på 4-årsdagen!

 5. Ja må hon leva, ja må hon leva jaaa må hon leva uti hundrade år! Javisst ska hon leva javisst ska hon leva javisst ska hon leva uti hundrade år!!!

  O när hon har levat o när hon har levat o när hon har levat uti hundrade år, ja då ska hon skjutas ja då ska hon skjutas ja då ska hon skjutas på en rullebör fram!

  GRATTIS! Ett 3-falligt Skånskt leve hon (bloggen) leve HURRA HURRA HURRAAAAAAAAAAAAAAA!!!

  KRAM från mig!

  Soulsisters senaste inlägg..Månadens blogg

 6. Grattis! Synd att jag upptäckte dig så sent!
  Jag hittar olika favoriter, men det jag gillar mest är att du tar ställning, tydligt och starkt! Kram

 7. Pingback: Tonårsmorsa » Varmt TACK!

 8. Gratulerar! Jag gillar allt du skriver, men jag skrattar som mest när jag läser om din familj och alla dess upptåg 🙂 Lillkillens tankar om livet är grymt roligt att läsa 😀
  Kram & grattis än en gång!

 9. Jag har ju nyligen upptäckt dig och bloggvärlden. Jag har tidigare skrivit att jag tycker mycket om att läsa dina inlägg. Du skriver om din familj med en värme som känns ända hit till norrland. Och som sagt du har en blogg med substans…och givetvis humor! Jag som Wierdo älskar inlägget om Påskhälsningen som jag länkat till via Wierdo. Kanske vi älskar den för att vi är häruppifrån 🙂 Ha det gott! Grattis på 4-årsdagen!

 10. Pingback: Tonårsmorsa » Dagens Radiokåseri (28)

 11. Eller förresten…….när du bloggade om och la ut den privata filmen från Bloggalan……..då skrattade jag så jag kved.
  Den när du håller på att tappa brallorna och när urringningen och fötterna filmas ”av misstag”.

  Det är nog mitt favoritinlägg.
  😀

  Evas senaste inlägg..Varningsklockor.

 12. Jag kommer hem efter att ha jobbat 24 timmar i rad på ena arbetsplatsen, vet om att jag ska upp tidigt imorgon och gå till nästa arbetsplats (underbart att vara sommarvikarie).
  Jag tassar in till Lilla bus, tio månader, som ligger ihoprullad i sängen och sover sött. Tittar på min dotter och tänker på den kärlek jag känner för henne, och på den oro jag har för framtiden.

  Sedan tassar jag ut till soffan där sambon somnat, väcker honom och säger att han ska fortfätta sova i sängen ist.
  Efter det så börjar jag plocka undan för att kunna vakna till ett någotsånär rent hem, jag gör smörgåsar åt sambon, packar lilla bus väska, lägger fram rena arbetskläder och plockar upp middag ur frysen.
  Sedan börjar min ”egen-tid”.

  En lång skön dusch för att ”duscha bort” arbetsdagen, en enormt stor kopp med chai och fram med datorn. Sedan försöker jag hinna med att blogga i min egen blogg en sväng innan jag ägnar mig åt dagens höjdpunkt. Att läsa Din blogg.

  Jag har följt din blogg sedan start och tycker fortfarande att den är helt underbar. Den är personlig, välskriven, inehåller både humor, sorg, åsikter och öppenhet. Den känns ”ärlig” och ”hemtrevlig”. Följer även flickornas bloggar med glädje.

  Många gånger under årens lopp har jag tänkt att jag hoppas på att kunna ha lika fin relation till mina barn och att du verkar vara en underbar mamma och person.

  Att välja ett favoritinlägg är omöjligt eftersom det finns så många, jag älskar att läsa inläggen om när Binta flyttade till eget och speciellt det med madrassen 😉 Du skriver så målande när du skriver om familjen att man riktigt ser det framför sig.

  Finns mycket positivt att säga om din blogg och eftersom jag är övertygad att boken är minst lika bra så har jag frågat det lokala biblioteket om de kan ta in den så att jag kan läsa från pärm till pärm och skratta högt.

  Skulle jag mot all förmodan få den stora äran att vinna din bok så har jag redan tänkt skänka den till min älskade mamma för att förgylla hennes stressade vardag med en ”allierad”..låna kan man ju alltid göra av henne om biblioteket inte vill ta in din bok 😉

  Keep it up girl!!

  puss i pannan

  martina

  Martinas senaste inlägg..trött, tröttare, tröttast – jag

 13. Grattis! Jag gillar mest när du skriver om familjen, dina halvgalna döttrar ;o) Det är skönt att höra om andra familjer där det då och då råder ett glatt kaos, samtidigt som det blir extra igenkänningsfaktor för att ni är en svensk-afrikansk familj. Mycket av det du skriver får mig att fundera över framtiden, hur jag och barnen kommer ha det och vad vi kommer göra när vi är så gamla som du och barnen ;o)
  Och som grädde på moset: bilden från von Bahrska Häcken framkallar nästan en liten tår i ögat, eftersom det är så nära där jag växte upp och jag har så mycket barndoms- och tonårsminnen från de trakterna…
  Lycka till med de kommande bloggåren, och trevlig sommar!!

 14. Pingback: Tonårsmorsa » Vinnaren är…

 15. Pingback: Tonårsmorsa » Boktips: dikter om sorg

 16. Pingback: Sammanfattning av sommaren i Bloggform

 17. Pingback: Sen sammanfattning av 2009 Del 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Personligt « Tonårsmorsa 4 år!! […]

 2. […] Missa inte tävlingen som håller på till och med Onsdag. Klicka HÄR och läs sista stycket i inlägget om du vill vara med och ha möjlighet att vinna boken En […]

 3. […] av Bloggtävlingen jag hade för att fira mina fyra år som bloggare, kan ni se i den lilla videosnutten nedan. Den […]

 4. […] och jag började blogga ungefär samtidigt år 2005. Jag firade mitt 4-års jubileum i början av Juni i år och Gunilla firade sina 4 år i bloggvärlden bara härom […]

 5. […] Tonårsmorsa 4 år!! (Bloggen hade 4-års jubileum) […]

 6. […] Bloggen Tonårsmorsa fyllde 4 år! […]