En udda Midsommar

Jag har inte haft så mycket tid att blogga idag. Då finns det nog någon som tror att jag håller på att fira en traditionell midsommar, men så är det inte.

Jag har varit på Chinarestaurang med barnen och min brorsa och käkat idag, det är knappast så normalt för en midsommarafton. Mest har jag städat. Jag orkade inte igår, när jag egentligen hade planerat städning, så idag började jag feja nästan direkt jag vaknade. Jag har typ städat allt.

Det är lite lustigt det där, för Jai har egentligen ansvaret för badrummet nere. Varje vecka tjatar jag om hur noga det ska städas. Idag fick jag en ingivelse att själv städa båda badrummen.

När jag öppnar skåpet under handfatet i badrummet nere så bara ramlar det ur skräp därifrån. Normalt har jag bara städprodukter där. Nu ramlade det ut tomma toarullar, plast från toalettpapperspaket, bomullstussar och en massa annat som hör hemma i soporna.

Jag lyfte ut hela hyllan för att kunna städa ordentligt bakom och överallt, så jag kunde spola hela badrummet med duschslangen. Döm om min förvåning när det bara vällde fram en massa tomma toarullar därifrån också. Nu snackar jag sammanlagt toarullar sedan flera månader tillbaka.

Jag undrar vad Jai egentligen har gjort för städning i badrummet nere? De flesta veckor hon har städat, har jag efter hennes städning gått ner och städat av handfatet bättre, städat ur toaletten bättre o.s.v. Det här börjar bli farligt likt gåtan om när Binta bodde hemma och hade ansvar för städningen av samma badrum.

Nu är badrummen i alla fall garanterat ORDENTLIGT städade!! Vad är det man säger? Vill man ha något ordentligt gjort, så får man banne mig göra det själv!

Nu sitter jag och väntar ut tiden för hårfärgen, då jag håller på att färga in slingor i håret. Vi får se om jag vågar visa mig sedan…

Städa, käka på China, slinga håret låter knappast som en traditionell midsommar och det blir nog inte så mycket av det i år. Däremot ska vi käka lite grillat, min fenomenala potatissallad och lite jordgubbstårta ikväll och det känns helt lagom just nu!

TREVLIG MIDSOMMAR ÖNSKAS ALLA!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”En udda Midsommar

 1. Pingback: Tonårsmorsa » Bilduppdatering

 2. Hej!
  Hittade hit genom din mor!
  Vilken underbar blogg!
  Du skriver underhållande och bra!
  Jag känner igen många familje-sekvenser då jag snart har en tonårsdotter!
  Kikar snart in här igen…
  Mvh Anna Kusin från norrland!

  Annas senaste inlägg..Lov men fullt upp!!

 3. Har inte heller haft en helt traditionell midsommar jag heller. Jag har ätit sill och potatis som man bör, men så har jag också satt potatis, klippt gräsmattor, rensat i jordgubbslandet, i stugan, i finska lappland.

 4. Pingback: Tonårsmorsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] jag skrev igår var vi och käkade lunch på en chinarestaurang, trots att det var midsommarafton. I min lyckokaka stod följande att läsa: “The best days […]

 2. Tonårsmorsa skriver:

  […] Jag slutade blondera mitt hår för ganska länge sen, då det gick av på sina ställen. Sedan dess har jag bara tonat det mörkare och försökt stärka det så gott man kan. Jag är egentligen mellanblond. Nu har mitt hår känts starkt och bra ett tag, så jag bestämde mig i helgen för att göra lite blonda slingor. […]