Släkten är värst (och bäst, förstås!)

Så här glad skulle Mabou bli om han också fick ha en blogg

Att tre av mina fyra barn bloggar är knappast någon hemlighet. Att den fjärde (Mabou, 7) är skitförbannad för att han inte har någon blogg är en annan sanning (jag tycker att det finns en viss poäng med att man bör kunna skriva och läsa, innan man skaffar en blogg).

Nu har jag upptäckt att det inte bara är mina tre döttrar som bloggar, utan även en annan del av släkten.

En av mina kusiner uppe i härliga Norrbotten har också en blogg och om ni kikar in där, så kanske ni blir lika sugna som mig på en Sverigesemester i Norr?

De bloggande släktingarna:

Barnen:

Binta 20 (Tonårsdotter)

Jai 18

Isatou 15 (snart 16)

Kusinen:

Anna Mitt eget favoritinlägg är naturligtvis att kolla in tjocka släkten, även om jag nu tycks vara den tjockaste av oss, den kusin som gifter sig har dessutom den vackraste brudklänning jag sett! Nu måste jag ju nästan gifta om mig, de säger ju tredje gången gillt… Att min morbror bär en cerise skjorta tycker jag är riktigt häftigt, även om jag har en känsla av att han inte valt den själv… Men vad vet jag?

Till sist har jag en liten utmaning till min bloggande kusin i Norr: Snälla, kan du inte lägga in bilder i din blogg, när du har vägarna förbi dessa ställen eller har möjlighet att fota dessa saker:

 • Lapplägret (om det ens finns kvar?)
 • Bron mellan Harads och Bodträskfors (det är ju inte så nära där du bor, men om du har vägarna förbi?)
 • Hjortron
 • Renskav
 • Palt

Jag är så sugen på lite nostalgi-kickar!

Tillägg: Inlägget är lite ändrat, då jag trodde att jag funnit ännu en bloggande kusin, som visade sig inte vara min kusin, men nu har jag ”adopterat” henne som en låtsaskusin. Henne kan du besöka HÄR! För andra gången på kort tid blir jag också kallad för Bloggdrottning. Undra om det är ett nytt smeknamn? Det känns som om jag kan vänja mig vid det i så fall… Haha…

Följ mig med Twitter

Följ mig på Boktipset

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Släkten är värst (och bäst, förstås!)

 1. anjelina: Det är jättefint och skiljer sig mer än man kan tro, med tanke på att det ändå är samma land. Du får ta en liten semestertripp norrut, vetja! 🙂

 2. Hej igen,

  Tror att det blivit ett litet missförstånd….. Jag kommer inte från Norrbotten, och är inte din kusin, tyvärr….

  Carola

 3. Hahaha!

  Du får gärna länka till din låtsaskusin 😉

  Jag bor i Helgum, 2 mil från Sollefteå, som ligger i Ã…ngermanland,Västernorrland.

  Tänkte jag måste ju ge dig lite info om din ”kusin”….

 4. Är man Vinnare av Stora Bloggpriset ÄR man ju Bloggdrottning!!!

  Den andra som kallade dig det är en fd klasskompis till mig…
  men du vet ju har det är med norrlänningar, man känner allt och ALLA 😉

 5. Jag antar utmaningen, passerar dock sällan Harads-Bodträskfors!
  Hjortron växer inte här vid mig, du vet jag bor i stan!
  Du min syster bloggar också!
  http://Sh.blogg.se/
  Kusinerna är gammelmodiga och mailar, vet inte ens om min och systers blogg, i allafall inte att de fått adressen, sedan vet man ju inte…
  Min dotter startade också en blogg, men skriver typ aldrig för hon HINNER inte med!!
  Kul att kika in hos dina döttrar.

 6. Ja, Norrbotten är vackert – kusten, tornedalen,fjällen och Lappland med fjäll och Malmfälten…ja allt måste ses :o) Vinter som sommar. Själv är jag uppvuxen i Malmfälten, bor nu i Luleå med rötterna i Tornedalen och norra Finland. Du måste hälsa på din släkt oftare och njuta av naturen här uppe. Det är healing på högsta nivå!

 7. Vad roligt med en massa bloggande släktingar…den enda bloggande släktingen jag har är en kusin. Och hon lägger mest upp bilder på sina smycken som hon gör. Oerhört fina är de…och kul att titta på…men man får ju inte skratta så mycket.

 8. Pingback: Sveriges yngsta bloggare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] har skrivit flera gånger om att Mabou är skitförbannad över att han inte har fått någon blogg. Det är sant. Vi har haft en hel del konflikter om just det här och mitt motargument har konstant […]