Tänk penntroll-tänk Fatou

Bild lånad från Lekmer!

Jag slutade blondera mitt hår för ganska länge sen, då det gick av på sina ställen. Sedan dess har jag bara tonat det mörkare och försökt stärka det så gott man kan. Jag är egentligen mellanblond. Nu har mitt hår känts starkt och bra ett tag, så jag bestämde mig i helgen för att göra lite blonda slingor.

Det finns ju ett skäl till att man går till en frisör när man ska fixa håret (det blir alltid mycket bättre än att göra det själv), men det finns också ett skäl till att man ibland väljer att göra det själv, hemma. (Priset)

Nåja, jag gjorde mina slingor i helgen och även om det inte blev helt jämna slingor, så blev det ändå ganska okej, tyckte jag. Särskilt som det främsta skälet till att jag gjorde dem, var för att jag var rätt trött på mitt hår.

Idag kom Binta hem. Hon kramade om mig när hon kom, sedan såg hon på mig och log, la huvudet på sned och sa: ”Mammaaaa… vad söt du är, men så där kan du ju inte se ut…”

Jag: Nehe…

Binta: Maaaammaaa… Det är ju för lite och för ojämt…

Jag: Jaha, men jag har mer färg hemma. Både en slingfärg och en vanlig blondering.

Binta: Ja, jag kan fixa det på dig direkt!

Hon blandar och fixar, donar och grejar, sliter och drar i mitt hår.

Nu har jag sköljt ur allt. Ser mig i spegeln. Minns ni de gamla penntrollen? Tänk penntroll med orange hår. Tänk Fatou.

Men jag är van. Jag har varit orangehårig förut:

Varför lär man sig aldrig?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Tänk penntroll-tänk Fatou

 1. *fniss, fniss* har själv råkat ut för samma sak….
  Men med silverschampo, brukar det bli bättre! Citron var det någon som sa att man kunde ta i håret för att bleka det i solen! Vet inte om det funkar.

  Nu kommer jag alltid tänka på min ”kusin” när jag ser ett penntroll!!

 2. Spännande, ser jag en orangehårig kvinna fara omkring här i trakten så är det med all säkerhet du!

  Själv har jag periodvis dragits med grönt hår, verkar vara vattnet här i stan som har den effekten…

 3. Haha! Du kanske inom dig tänkte att ”tredje gången gillt”??? 🙂
  Penntroll… där blev det lite nostalgiskt igen! Sååå söta de var! Och är du på något sätt de där små trollen så är du säkert jättefin!

 4. Oki, jag vet HUR det känns… och vara orange!!! Har alltid tidigare varit ljust blond – dock mörkare med åren… Och man är glad(!) att man kan gå o klippa sig tom idag. Just nu är man ju sådär halvkort dessurtom 🙁 Fick lov klippa av mig praktiska lång då en slingring tovade till eländet, gah… Men, senast jag fick spunk på hårfärg brev det INTE slingor, blekt – och ORANGE!!! Lovat – kände mig som en morot! Fick ta en omgång till för att kunna gå ut, typ. Tur vi var i Kiruna o ingen som kände mig!!! Men två blekningar nom en vecka, mindre bra! Men, känner mig dock en aningen orange, lite-lite – än… Ochinte klarar jag ju utväxten själv nu heller, urk! Men, 1 juli eller så kommer kanske någon!!! hjälpande hand hem – slingor? hihihi… Hm, om hon betalar!!! 😛
  Må så grankott…

 5. Jag har också varit orange och gulhårig lite nu och då…när jag fått för mig att jag ska bli blond efter jag fått för mig att vara rödhårig. Är av naturen ”råttfärgad”. Och som du så tycker jag frissan ska göra jobbet…men ibland är pengarna en bristvara och då blir det billligare att bleka själv och sedan färga med silverblond och tvätta med silverschampo och sedan ge upp färga håret askblond och slinga…

 6. Pingback: Tonårsmorsa » Foton till tidning utan barnen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] nytt har börjat ta sig form i mitt liv och då menar jag inte mitt orangefärgade hår… Haha… Nej, det är något annat som är på gång. Jag återkommer om det när jag har […]