Vissa saker ska vi nog inte förstå

Jag tror att de allra flesta föräldrar, i likhet med mig själv, ibland funderar på sitt eget beteende mot sina barn. Vi funderar ibland på om vi varit för stränga, för tjatiga, för snälla, för mesiga, för hjälpsamma, för ohjälpsamma mot våra barn. Jag tror det är bra.

Jag tror det är riktigt bra att vi ibland funderar, reflekterar och även erkänner att vi har gått för långt i vår strävan efter att vilja våra barn väl. Ibland gör vi alla ett snedkliv. Något vi tror att vi gör för våra barns bästa, men så visar det sig så småningom att det varit bättre att handskas med en situation på ett helt annat sätt… Det är mänskligt att fela och det är mänskligt att missbedöma.

Jag tror i alla fall, tack och lov, att de allra flesta föräldrar och andra vuxna med, för den delen, vill våra barn det allra bästa för dem. Vi kämpar på med vår vardag och sliter när det är som allra tyngst, för att kunna ge våra barn en bra uppfostran, att stötta våra barn till självständiga, trygga, bra vuxna.

Men så finns det vuxna som inte alls bidrar till att barnen ska ha det bra. Vuxna som av olika anledningar inte förmår att ge sina barn ens de allra mest grundläggande behoven. Vi läser ibland om dessa föräldrar i tidningarna. Jag tror ingen av oss har glömt Bobby. Dessa dagar rapporteras att en annan mamma har misskött sina barn fullständigt. Bilder visas upp på en lägenhet med fruktansvärda bilder på ett handfat som inte tvättats på länge, bilder på hur tre barn på 2, 5 och 7 år har sovit i sängar utan madrasser.

Man beskriver ingående hur tre små barn har blivit misshandlade, skurna, stuckna, inte fått äta mat och inte fått vara utomhus eller fått bära kläder. Det är så obegripligt och jag blir så oerhört upprörd och ledsen för att det finns barn som inte får leva med den kärlek som varje barn förtjänar och behöver leva med.

Det är så svårt att begripa. Alla moderskänslor vaknar i mig på en och samma gång. Hur kan man vilja skada sina barn med flit? Hur kan man undanhålla sina barn att äta, duscha, hålla sig ren? Hur kan man vilja undanhålla barnen förskola och kamrater? Hur kan man inte vilja sina barn deras allra, allra bästa?

Jag försöker förstå, men ibland är det verkligen fullständigt omöjligt. Det är nog så, att vissa saker ska vi nog inte kunna förstå…

Tidigare bloggar i liknande ämnen:

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Vissa saker ska vi nog inte förstå

  1. Pingback: Barn far illa i Bromma, i Sverige och i Världen

  2. Så sant som det var sagt…tror att alla föräldrar med vissa undantag gör sitt allra bästa för att deras barn ska bli lyckliga individer…men sedan så finns det ju folk som helt enkelt inte kan utföra det här i praktiken…pga av olika anledningar…men viljan fanns nog där från början kanske…eller vad tror du?

  3. Ops sedan glömde jag ocskå att skriva…att det finns ju inga pengar i barn, därför verkar det inte prioriteras lika högt som annat i samhället. Sorgligt men sant…med tankte på att man kanske skulle investera i de människor som kommer att försörja den här vuxna generationen när de blir gamla.

  4. Sorry Fatou…lovar att inte lämna så många kommentarer…men ville bara säga att jag har fått paketet…kom idag…love it!!! ska tvinga maken att göra sån mask…vi ska ha spa kväll ikväll!

    Och du har nåt att hämta på min blogg…

  5. Säger som du… man gör så gott man kan! Ibland tycker man inte att man har gjort tillräckligt, eller rätt… och man får rysligt dåligt samvete! Men att gå så långt som i det här fallet du beskriver, det övergår även mitt förstånd!!!!
    Det är för sorgligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Birgitta Rudenius – Sanslösa beslut i Länsrätten! Tonårsmorsa – Vissa saker ska vi nog inte förstå. Björn Andersson – Barnen vi vuxna […]