Videouppdatering från Bunny Wailer och gårdagens Mabou

Jag vet knappt hur jag ska börja eller sluta, för konserten igår på Gröna Lund i Stockholm var helt fantastisk! Mabou, jag och min kompis/kollega Karin hade jättetrevligt. Vi käkade gott, gick till Gröna Lund och strosade runt i flera timmar. Vi pratade och Mabou sprang runt och åkte alla karuseller han fick åka, när de mätte hans längd.

Till slut började då konserten. Mabou och jag hade en deal. Han fick ett åkband och fick åka så mycket han ville, mot att när konserten började så skulle han stå still vid mig.

Vi tog väldigt bra platser, nästan längst fram vid scenen. (Normalt brukar jag stå rätt långt bak på konserter och iakkta på avstånd, men den här gången bestämde jag mig för att försöka få en skaplig plats för att kunna ta lite bilder o klipp till bloggen 🙂 ) Folk började fyllas på. Mabou stod still i typ 10 minuter. Sedan deklarerade han att han var OTROLIGT kissnödig. Min kompis följde med honom till toa och de lyckades ta sig tillbaka innan publiken började tjockna till.

Efter ytterligare några minuter deklarerade han att han var otroligt kissnödig igen, samtidigt som han talade om att vi inte behövde följa med honom, eftersom han hittade tillbaka till oss. Jag förklarade förstås att snart skulle det inte gå att ta sig fram till våra platser, men han hävdade att han skulle komma.

Han gick tillbaka och återkom snart. Efter ytterligare några minuter bad han snällt om att få gå och kolla runt lite. Jag sa att han fick gå iväg 5 minuter och påminde samtidigt om att vi hade gjort upp om att vi skulle mötas bredvid en särskild trappa om vi kom ifrån varandra.

Jag väntade. Njöt av musiken. Fotade och filmade. Dansade lite (det är inte så bra att dansa när man försöker filma, upptäckte jag haha…)

Efter en kvart var jag orolig, men vågade inte lämna platsen för att leta Mabou då jag var rädd att han skulle komma och leta efter mig. Det var då så fullt med folk att jag insåg att om jag lämnade min plats, så skulle jag inte kunna återvända igen.

När Mabou varit borta i typ en halvtimme, så kunde jag inte hålla mig längre. Min kompis och jag gick runt och började leta. Jag var ganska orolig och undrade hur i hela världen jag skulle finna min lilla kille igen bland alla dessa tusentals människor?

Efter en stund sprang jag på en gammal ungdomsvän som berättade att Mabou nyligen sprungit förbi henne och när hon frågat efter mig hade han gjort en svepande rörelse över publiken och sagt: ”Mamma är där nånstans” och gått vidare. Vi fortsatte leta runt och jag träffade på en massa gamla vänner som jag meddelade att Mabou var borta för och slutligen gick jag till receptionen för att anmäla honom försvunnen.

Jag lämnade ett signalement för att beskriva hur Mabou såg ut och hur han var klädd, så kom vi överens om att om vakterna hittade Mabou så skulle de ringa mig och om jag hittade honom först, så skulle jag ringa dem. Jag fortsatte leta och efter en stund så kom han spatserande med en av Jai ´s vänner. Helt obekymrad. Jag kramade, skällde och kramade igen. Jag frågade varför han inte gått till mötesplatsen vi kommit överens om, ifall vi kom bort från varann och han svarade bara: ”Men jag kände mig inte bortkommen”

Hur som helst, vi fick inte tillbaka så bra platser, men vi såg förstås klart konserten och njöt av musiken. Jag hittade ett roligt klipp på TV4 från i morse, med en intervju med Bunny Wailer, där man även får se glimtar av publiken igår. Där ser man i början av klippet, Mabou uppflugen på min mammas kompis sons axlar!

Jag har lagt in lite klipp själv också, men tyvärr är kvalitén inte på topp. Dels p.g.a. kameran, men framför allt lite skakigt, då det är svårt att dansa till reggae och filma på samma gång…

DN om Bunny Wailer

Reggae Sthlm

TV4 Bunny Wailer rör om i grytan

Expressen om Bunny Wailer

Följ mig med Twitter

Följ mig på Boktipset

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

12 svar på ”Videouppdatering från Bunny Wailer och gårdagens Mabou

 1. Försökte kommentera tidigare, men gick bet.
  så nu försöker jag igen…

  Vilken mardröm att ett barn försvinner!!

  Är så glad att ni trots det hade ett trevlig dag!!

  Må så gott!!

  Kram fr den ”Adopterade kusinen”

 2. Pingback: Tonårsmorsa » Fredagen i Bilder (Bunny Wailer)

 3. Jag är så avundsjuk på dig, Fatou! Önskar att jag oxå kunde varit på Grönan och sett det här. Jag är uppvuxen med reagge så jag blir alldeles varm inombords när jag ser det här. 🙂
  Kram

 4. Pingback: Tonårsmorsa » Dopet i bilder

 5. Carola: Skumt att det inte gick att kommentera, men jag tror det hänger sig på nåt vis ibland. Ja, vi hade det toppen, trots Mabou ´s lilla försvinnande. 🙂

  Cel ´Dara: Ã…ååh, du skulle ha varit där, det var toppen! Men kanske du kommer till Uppsala till reggaefestivalen? 😉

 6. Jag hade gärna åkt dit om jag bara fått någon med mig, men icke! Men jag kommer fortfarande ihåg Bob Marleys konsert på Grönan 1980 🙂

 7. Pingback: Tonårsmorsa » Blessings to the fat lady

 8. Pingback: Sen sammanfattning av 2009 Del 2

 9. Pingback: 2 days to go…

 10. Pingback: Uppsala Reggaefestival 2010 Dag 2: Bunny Wailer

 11. Pingback: Who´s right and who´s wrong | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Personligt « Videouppdatering från Bunny Wailer och gårdagens Mabou […]

 2. […] Mabou tog en vilostund på gräsmattan, trött efter att ha sovit lite efter bravaderna dagen innan… […]

 3. […] I Lördags på Bunny Wailer konserten stod jag och pratade med en vän som är gravid och hennes familj. När vi står där och pratar så kommer en gammal ungdomsbekant till oss fram. Han tittar på min väninnas mage, sträcker fram handen och säger: “Blessings”. […]

 4. […] och barnen var på Bunny Wailer ´s konsert på Gröna […]

 5. 2 days to go… skriver:

  […] jag på lite Bunny Wailer som också kommer att uppträda på festivalen i år. Förra sommaren såg jag honom på Gröna Lund och han var lika bra som då jag såg honom första gången, vilket jag tror var […]

 6. […] stora höjdpunkt under Fredagen, var legenden Bunny Wailer. Jag såg ju honom förra sommaren på Gröna Lund och har sett honom tidigare också. Första gången 1989 på Skeppsholmen, när jag […]

 7. […] finns få reggaekonserter som jag uppskattar så mycket som jag uppskattar Bunny Wailers konserter och det finns många skäl att han kallas ”levande legend” inom Roots […]