Jag ska bara…

Världens godaste potatissallad

Mabou åker ju tillbaka till Värmland med morfar ett tag i morgon, på lite obestämd tid. Därför slog mig tanken idag att det skulle vara trevligt att grilla lite, så vi hinner träffas innan de åker. Nu kom ju dessa lite hastigt eftersom jag i vanlig ordning inte är så bra på att planera den typen av grejer. Tanken var att vi skulle ha en stor städ- och tvättdag tillsammans idag.

Nåja, vi åkte iväg med min pappa och handlade, sedan hem för att grilla (det är den korta versionen av vår åktur, den långa orkar jag inte ens dra) Jag gjorde klart redan i bilden att Binta (som jag bett i tre dagar ta undan sin jätteresväska från hallgolvet) skulle börja röja, medan jag och Isa skulle marinera kött, skala potatis till potatissalladen, göra en vanlig sallad, göra en tzatsiki, och slänga ihop en tårta, tända grillen, värma brödet och börja grilla.

Jag och Isatou börjar med att skala potatis. Medan Isa fortsätter skala, börjar jag riva gurka till tzatsikin. Binta sitter vid datorn och läser upp grejer ur sin blogg för en kompis. Jai kommer hem från jobbet och jag säger till dem båda att börja röja upp.

När gurkan är riven, vitlöken hackad, köttet marinerat tittar jag in i vardagsrummet. Jai och Binta sitter där som om inget hänt. Binta visar upp en massa skönhetsprodukter för Jai. Jag blir arg och säger ifrån på skarpen att de måste sätta igång. Jai masar sig motvilligt och börjar göra i ordning salladen och Isa tömmer diskmaskinen. Jag tänder grillen, kokar äggen, plockar i diskmaskinen. Jag ryter till åt Binta (igen) och hon svarar med sitt:

Jaaaa, jag skaaa. Jag ska bara…

Jag: Men Binta, helt seriöst! Nuuu…

Jag torkar av bordet, Isa vispar grädde, mosar jordgubbar… Jag kollar grillen, skalar äggen till potatissalladen, skär potatisen i bitar. Jai lägger in brödet i ugnen… Jag går ut i vardagsrummet där Binta står:

Jag: VAAA? Har du lagt ANSIKTSMASK?!! När du skulle STÄDA?!!

Binta: Ja, men asså det tog ju bara 2 minuter…

Jag: Ja, att läsa upp ditt inlägg tog två minuter, att gå igenom skönhetsprodukterna tog 2 minuter, att lägga ansiktsmask tog 2 minuter. Alltså sammanlagt är vi uppe i ganska många minuter, för sedan vi kom hem   så har vi andra hunnit göra väldigt mycket olika saker…

Binta: Jaaa, men ta det lugnt. Jag har faktiskt börjat med städningen!

Jag ser mig omkring och ser ingen som helst skillnad…

Jag: Ööööh, jaha, vart då?

Binta: Jag har redan tagit bort min väska med alla kläder!

Jag tittar ut mot hallen och ser att väskan är borta:

Jag: Jaaa, det har du, efter tre dagars tjat…

Binta (Glatt): Ja, jag sa ju att jag börjat…

Sen undrar folk varför jag kallar henne Alfons Ã…berg?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Jag ska bara…

  1. Jag ska faktiskt göra som Binta…lägga ansiktsmask (du vet vilken) och städa samtidigt…två flugor i en smäll liksom…jag älskar att jobba hem ifrån…skämmigt bara om någon av mina kunder kommer på besök då jag har masken på…

  2. Ã…h… är det inte så man sliter sitt hår och blir helt skogstokig!!!!
    Hur KAN det komma sig att de kan vara så totalt inne i sin egen lilla värld och inte alls fatta att det skulle vara fint om man hjälptes åt alla på en gång!!!
    Men – hon var ju rätt snygg i masken i allafall!! 😀

  3. Är det ens lönt att bli arg? Men jag förstår att man håller på att förlora förståndet ibland med tonåringar. Har inga egna hemma men vänner med tonåringar hemma som bara är för mycket ibland 🙂 Men hon är ju söt – liten och blå som en smurf! Vad heter hon tjejsmurfen…Smurfan eller Smurfelina?

  4. Pingback: Tonårsmorsa » Uppdatering om min bantning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] eller nya livsstil, eller vad du nu vill kalla det, så slutade det med att vi hade en liten avskedsgrillning för min pappa och Mabou som skulle återvända till Värmland. Jag åt min säkert onyttiga potatissallad och kött och […]