Uppdatering om min bantning

Alli

Eftersom jag skrev förra veckan om Mitt Livs Första Bantningsförsök och mina små, blå viagra piller, så tänkte jag att det är dags att uppdatera nu om hur det går för mig:

För det första så är det lite svårt att veta hur det startade, eftersom jag glömde bort att väga mig innan jag satte igång. Däremot så vägde jag mig för 3-4 veckor sedan och då var jag uppe på hela 95 kilo!!

När jag hade ätit mina små blå i två dagar, så vägde jag mig första gången och då visade det sig att jag gått ner hela fem kilo, till 90 kilo. Det stämmer förstås inte att jag gått ner så mycket på två dagar, utan min slutsats är att jag redan hunnit gå ner några kilo innan jag ens började min bantning.

Nåja, när jag ätit pillerna i cirka fyra dagar och ätit nyttigare (jag har försökt röra mig mer också, men tyvärr inte hunnit motionera så mycket som jag hade planerat) så hade jag gått ner ett kilo till, alltså till 89.

Min plan är att en gång i veckan äta ”normalt” och precis vad jag är sugen på och den gångna veckan hade jag planerat att jag skulle ha den dagen på lördagen, när jag var på barndop. Hmmm… nu blev det inte riktigt så…

Eftersom jag var i Stockholm på konsert så var det lite svårt att få tag på hälsosam mat. Eller, nej, det var det förstås inte, men jag hade helt enkelt ingen lust att banta, så jag åt. Jag åt gott och mycket. Först åt jag på Pizza Hut, supergoda pizzor, som säkert hade en massa farliga kalorier. På kvällen åt jag fish & chips. Även om jag inte åt upp alla pommes, så gissar jag att det fanns en hel del onyttigheter i dem…

På Lördagen åt jag då smörgåstårta, jordgubbstårta och en massa godis. Hur onyttigt som helst.

Söndag när jag skulle återuppta min bantning, eller nya livsstil, eller vad du nu vill kalla det, så slutade det med att vi hade en liten avskedsgrillning för min pappa och Mabou som skulle återvända till Värmland. Jag åt min säkert onyttiga potatissallad och kött och tzatziki och vitlöksbröd och vanlig grönsallad.

Well, igår var helgen definitivt slut, även om jag lyckades dra ut läääänge på den. Igår till lunch åt jag lite nyttigt och svalde en blå tablett igen som jag hållit upp med hela helgen (eftersom jag åt onyttigheter och om jag förstått det hela rätt, så är poängen med tabletterna att man måste hålla sig till en nyttig kost.)

Igår gick upp och vägde mig, trots att det var kväll (jag har vägt mig på morgnar de andra dagarna) och jag ska erkänna att jag bävade mig. Jag var helt övertygad om att jag måste ha gått upp minst ett par kilo den gångna översvallande helgen när jag frossat i onyttig mat.

Döm om min förvåning när jag kliver upp på vågen och den visar på 88,5?!! Jag har alltså gått ner ytterligare ett halvt sedan fredag, trots att jag proppat i mig onyttiga godsaker!!

Nu blev jag genast peppad, att jag fortsätter gå ner i vikt, trots att jag är den första att erkänna att jag inte levt så sunt dessa senaste dagar.

Nu blir det lätt som en plätt att äta nyttigt resten av veckan, men i helgen ska jag njuta av god mat igen, i alla fall en av dagarna.

Jag ska också tillägga att när jag för 3-4 veckor sedan senast vägde mig, innan min bantning startade, så köpte jag ett par nya brallor. De hade en STOR storlek, men byxorna satt perfekt på mig. I helgen när jag hade samma jeans på mig, så halkade de ner hela tiden, så jag fick liksom gå och dra upp dem konstant!!

Jag är i alla fall jätteglad över att det går åt rätt håll!! Det gör inget om det tar lite tid, jag har inte bråttom. Så länge det går åt rätt håll! Och om det nu skulle bli någon svacka på vägen, så kan jag nog leva med det också…!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

13 svar på ”Uppdatering om min bantning

 1. Jag läste i tidnigen här borta om en mamma som gick ner 45kilo utan gymkort…hon motionerade när hon var hemma. Hon var hemma fru…använde grejer som hon hittade i huset som vikter…till och med sina barn. Hon hade små barn dock…

 2. Hej Fatou!
  Det var länge sen jag läste här märker jag! men alltid lika härligt att spendera tiden här hos dig! 🙂

  Kul att se att det fungerar bra! jag har alltid varit så skeptisk till sånt här men här händer det ju grejer!
  Hoppas du har det fint i sommarvärmen *KRAM*

 3. Pingback: Tonårsmorsa » WTF??

 4. Tizzel: Tack, ja, så länge det går åt rätt håll är jag nöjd…! 🙂

  sofie: Tyvärr är de jättedyra. Över 500 spänn kostar de, men de räcker en månad.

  Weirdo: Ja, det låter som en bra idé för mig också! 🙂

  Mysan: Kul att du är tillbaka. Ja, normalt är jag lite skeptisk själv, men ibland kan jag inte låta bli att prova!

  Soulsister: TACK!! ♥

 5. Bantningstips.com: Ja, jag har inte missat det och utefter den kritiken ställde jag mina frågor på apoteket innan jag köpte Alli och jag tyckte jag fick tillfredsställande svar och bestämde mig ändå för att prova!

 6. Pingback: Tonårsmorsa » Det går fortfarande åt rätt håll med min bantning…

 7. Pingback: Tonårsmorsa » Kritiken mot Alli

 8. Really useful post, thanks a lot. Nice blog as well! I might start my own blog shortly, do you have any tips? Whats the best host to use, WordPress or Blog engine? Loren Kendrix

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Uppdatering om min bantning […]

 2. […] Uppdatering om min bantning […]